• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 17 °C

TURMEPA’nın Mavi Kuşak Hareketi – İstanbul Boğazı Projesi’ne coşkulu final!

TURMEPA’nın Mavi Kuşak Hareketi – İstanbul Boğazı Projesi’ne coşkulu final!
DenizTemiz Derneği/ TURMEPA tarafından, Ekim 2013 - Aralık 2015 tarihleri arasında sürdürülen Mavi Kuşak Hareketi – İstanbul Boğazı Projesi, 22 Mart 2016’da Piri Reis Üniversitesi’nde gerçekleşen muhteşem bir konserle final yaptı.

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA tarafından, Mitsui & CO., Ltd. desteğiyle ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Ekim 2013 - Aralık 2015 tarihleri arasında sürdürülen Mavi Kuşak Hareketi – İstanbul Boğazı Projesi, 22 Mart 2016’da Piri Reis Üniversitesi’nde gerçekleşen muhteşem bir konserle final yaptı. İstanbul Boğazı’ndaki kirliliğe ve ekosistemin karşılaştığı tehditlere dikkat çekilerek, eğitim faaliyetleri aracılığıyla yaklaşık 50 bine yakın çocuğa ulaşılan projenin kapanış konserinde, gençlerin hayran olduğu Can Bonomo sahne alırken, klasik müzik grubu BiS Quartet, Alper Maral’ın yapıtı ile dinleyicileri Boğaz’da nostaljik bir seyre çıkardı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural: “İstanbul Boğazı’nı korumak, gelecek nesillere ve deniz canlılarına yaşanabilir sular bırakmak amacıyla eğitim çalışmaları yürüten ve bu çalışmalarla geniş kitlelere ulaşan projemiz 2013 -2015 yılları arasında 50.000 çocuğa erişerek misyonunu tamamladı. Projemizin başlangıcından sonuna kadar bizlere verdikleri desteklerden dolayı, öncelikle ana sponsorumuz Mitsui Co., & Ltd. Türkiye Temsilcisi Mr. Yuichi Aoki’ye çok teşekkür ederiz. Mitsui ile işbirliğimiz sona ermiş değil. İstanbul Boğazı’nın ardından bu kez Çanakkale Boğazı için birlikte düğmeye basıyoruz. Uzun soluklu yeni bir eğitim ve farkındalık projesiyle mavi yolculuğumuz devam edecek. Ayrıca bu projeye katkılarından dolayı İstanbul İl Milli Eğitim Eski Müdürü - Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Sayın Dr. Muammer Yıldız’a, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Oral Erdoğan’a, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Yönetim Kurulu Sekreteri ve Üyesi Sayın Şadan Kaptanoğlu’na teşekkürü borç biliriz. Bu özel gün için “İstanbul Boğazı’nın Sesi” adlı harika eseri oluşturan Dr. Alper Maral ile bu güzel besteyi icra eden BiS Quartet’e ve artık TURMEPA Ailesi’nin bir ferdi olan Can Bonomo’ya şükranlarımızı sunarız. Kamu spotumuzda görev alan tüm çocuklarımız ve ailelerine, bu özel projede bizi yalnız bırakmayan 9 DET ekibimiz, 68 gönüllümüz ile 30 özel kuruma ve gönüllü sunucumuz Samet Güner’e de katkıları için gönülden teşekkür ediyoruz.” dedi.  

Özkural, Piri Reis Üniversitesi öğrencilerine seslenerek: “Bu ülkenin geleceği size emanet, TURMEPA da size emanet. 22 yıl boyunca sizlere daha mavi bir dünya bırakmak için çalıştık, ilerde bu bayrağı devralacak ve daha da ileriye taşıyacak olan siz gençlerimize güvenimiz sonsuz.” şeklinde konuştu.Proje ana sponsoru Mitsui & Co., Ltd. Türkiye Temsilzisi Yuichi Aoki, konuşmasında “3 yıldır TURMEPA ile birlikte sürdürdüğümüz Mavi Kuşak Hareketi – İstanbul Boğazı Projesi’nin final etkinliği olan bu konser için emeği geçen herkesi tebrik ederim. Bu muhteşem proje, pek çok öğrencinin tarihin, kültürün, sanayinin ve doğanın birleştiği İstanbul Boğazı’na dokunmasını, hissetmesini ve incelemesini sağladı. Mitsui olarak, bu projenin bu denli yetenekli ve muhterem bir STK olan TURMEPA tarafından başarıyla hayata geçirilmesini desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bir Japon firması olarak iş dünyasına bizleri kabul eden Türk toplumu sayesinde son 60 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyoruz. Buna karşılık biz de Mitsui olarak tek bir vücut halinde Türk toplumuna bu alanda destek vermeye devam edeceğiz. Gösterdiği başarılar ve geleceği iyileştirmek için taşıdığı inanç için TURMEPA ve ekibini alkışlıyoruz!” dedi.

Piri Reis Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi ve Öğrenci İşleri Koordinatörü Prof. Dr. Nazım Engin ise şunları söyledi: “Öncelikle bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.  Yüksek kâr hırsı nedeniyle başta denizler olmak üzere dünya ekosistemi maalesef  büyük bir tehlike altındadır. TURMEPA’nın girişimiyle oluşturulan Mavi Kuşak Hareketi - İstanbul Boğazı Projesi’nin finalinin Piri Reis Üniversitesi öğrencileriyle yapılması bizi ayrıca mutlu etti. İhtisas konusu denizcilik olan okulumuzda, biz de öğrencilerimize denizci olmadan önce denizi temiz tutmayı öğretiyoruz. Okulumuzdan mezun olan her öğrencimiz, gencimiz aynı zamanda birer çevreci olarak hayata atılıyor. Bu yüzden umudumuzu diri tutuyoruz. Bizi motive eden önemli bir konu da, Piri Reis Üniversitesi’nin,  Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası Breeam akreditasyonlu çevreye duyarlı yeşil kampüsüyle eğitim ve öğretime çevreci yeni bir vizyon getirmesi olmuştur.”

Çevre dostu Can Bonomo denizci şapkasıyla sahnedeydi

Sahneye TURMEPA bayrağı ve denizci şapkasıyla çıkarak gençlere denizleri koruma çağrısı yapan Can Bonomo, konserde 14 parça seslendirdi.  1 saat boyunca eğlenceli şarkılarıyla gençlere unutulmaz dakikalar yaşatan sanatçıya, konser bitiminde TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural tarafından plaket takdim edildi. Bonomo, son olarak TURMEPA kamu spotunda rol alan minik gönüllülerle selfie çektirerek bu anı ölümsüzleştirdi. TURMEPA’nın minik gönüllüleri de sahne aldı

Etkinlikte, TURMEPA plankton kamu spotunun kahramanları da sahneye çıktı. Minik gönüllülerimiz Nisan Deligöz, Tuna Sözen, Emil Ata Güzeliş ve Bora Borağan’a teşekkür sertifikası ve hediyeleri verildi.  Mavi Kuşak Hareketi – İstanbul Boğazı projesini notalara döktük

Bestesi Doç. Dr. Alper Maral’a ait olan ve proje için özel olarak sipariş edilen “Kayık - Konak - Mehtap – Sükût” adlı yapıt, klasik müzik grubu BiS Quartet tarafından icra edilerek dinleyicileri İstanbul Boğazı’nda nostaljik bir yolculuğa çıkardı. Kemanda Burcu Marlalı Tokatlı ile Tülay Karşın, viyolada Öykü Koçoğlu ve çelloda Yılmaz Bişer’in yer aldığı performans sayesinde İstanbul’un gözdesi olacak ortak bir ses yaratıldı. Bu değerli eseri Turgut Akmete seslendirdi, Burakhan Keyif anlattı. TURMEPA Ailesi olarak, bu çok özel çalışma için teşekkürlerimizi sunarız.

Proje çerçevesinde 27 ay boyunca İstanbul’da Ataşehir, Beykoz, Eyüp, Fatih, Kadıköy, Kâğıthane, Sarıyer, Ümraniye, Üsküdar, Adalar, Arnavutköy, Bağcılar, Beşiktaş, Beykoz, Büyükçekmece, Çekmeköy, Tuzla ilçeleri ile Samsun, İzmir, Antalya, Kocaeli, Muğla gibi farklı illerde de proje eğitimleri gerçekleştirildi. Proje eğitimleri ile İstanbul Boğazı’nı korumayı, kirlenmesini engellemeyi görev edinecek, sorumluluk sahibi Mavi Kuşaklar yetiştirmek hedeflendi. Projeyi, okullarında uygulayan ve etkinliklere katılan öğrenciler, konuyla ilgili kendi fikirlerini dile getirecekleri platformlara kavuştu, proje etkinlikleri ile de bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarına ortak olma fırsatı yakaladı.

* Ankara Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi  önderliğinde, 10 akademisyen, 20 doktora öğrencisi ve TURMEPA çalışanlarıyla, 

*3 farklı seviyede eğitim programları hazırlandı. 

*İstanbul’da 20 ilçede eğitici eğitimleri verildi ve bu yolla 1000’e yakın öğretmene ulaşıldı.

*İstanbul dâhil 6 kentte eğitimler verildi.

* Bu süreçte lise ve üniversitelerden oluşan 9 Deniz Elçileri Topluluğu ve 68 gönüllü destek verdi.

*6 STK ile işbirliği yapıldı.

* 262 okulda, toplam 50.000’e yakın öğrenciye deniz ve ekosistem ile İstanbul Boğazı’nın korunması konusunda bilinçlendirme eğitimleri verildi.

konsey_8.jpgkonsey_7.jpgkonsey_6.jpgkonsey_5.jpgkonsey_4.jpgkonsey_3.jpgkonsey_2.jpgkonsey_1.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim