• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

TURMEPA Projesi STEAM Laboratuvarı açıldı

TURMEPA Projesi STEAM Laboratuvarı açıldı
Sarıyer'de TURMEPA’nın “Çocuklar Suyu Kodluyor. H2Okullu Oldu!” projesi kapsamında çocukların kendi projelerini üretecekleri STEAM laboratuvarının açılışı yapıldı. Laboratuvardan 600 öğrenci faydalanabilecek.

TURMEPA’nın İstanbul Kalkınma Ajansı hibesi ile İstanbul Valiliği, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Çocuklar Suyu Kodluyor. H2Okullu Oldu!” projesi kapsamında çocukların  kendi projelerini üretecekleri STEAM laboratuvarının açılışı yapıldı.

Sarıyer Mehmet Akif Ortaokulu’nda inşası tamamlanan laboratuvar, 600 öğrenciye kodlama başta olmak üzere yepyeni bir dünyanın kapılarını açacak.

İstanbul Kalkınma Ajansı hibesi ile İstanbul Valiliği, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Çocuklar Suyu Kodluyor. H2Okullu Oldu!” projesinde STEAM çalışmalarının yapılacağı laboratuvar, Mehmet Akif Ortaokulu’nda yapılan törenle kapılarını açtı.

TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk, açılış konuşmasında “TURMEPA olarak 25 yıldır daha mavi denizler, daha yeşil bir Türkiye için sürdürdüğümüz mücadelemizin en önemli ayağı olan eğitim çalışmalarıyla 8 milyon 300 bin öğrenciye ulaştık. Bugün ise bizim için çok daha anlamlı ve gururlu bir gün. Bu kez eğitimlerimiz yeni bir boyut kazanarak teknolojiyle buluşuyor ve çocuklarımıza kodlama eğitimleriyle kendi çevre projelerini oluşturma fırsatı sunuyoruz. Umarız Sarıyer’de başlayan bu eğitimlerimizi daha nice okullara yaymayı başarabiliriz. Tüm çalışmalarımız, ülkemizin geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimiz için. Bu önemli projede emeği geçen tüm paydaşlarımıza, destekçilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

steam_laboratuvari_acildi_1.jpg

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz ise, “Bugün burada “Çocuklar Suyu Kodluyor. H2Okullu Oldu!” projesi kapsamında kullanılacak STEAM laboratuvarı açılışı için bir aradayız. Bu proje bizim için çok değerli. Proje kapsamında şu ana kadar 20 ortaokuldan 1450 öğrenci ve 211 öğretmene öğrenciye çevre eğitimleri verdik. Şimdi çocuklarımız bu laboratuvarda aldıkları teknik bilgiyi ekosisteme faydalı projelere dönüştürecekler. Bu sayede analitik düşünme, araştırma ve yaratıcılık yönlerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Projenin başlangıcından bu yana her türlü çalışmayı titizlikle yürüten çalışma arkadaşlarımıza ve projenin tüm destekçilerine teşekkür ederim” diye konuştu.

steam_laboratuvari_acildi_2.jpg

Konuşmaların ardından proje kapsamında eğitici eğitimi alan öğretmenlere sertifikaları takdim edildi. Daha sonra kurdele kesme töreni yapılarak STEAM laboratuvarı tüm misafirlerin ziyaretine açıldı.

Proje kapsamında denizel eğitimini tamamlayan 6630 öğrenci arasından seçilen 600 öğrenci, öğretmenler eşliğinde STEAM laboratuvarını kullanarak kendi projelerini geliştirecek. Çevre eğitimleriyle denizlerimiz ve su kaynaklarımızın önemi hakkında bilinçlendirilen öğrenciler, bu laboratuvarda suyu korumak için projeler üretecek.

Geniş kapsamlı donanımıyla STEAM laboratuvarı proje dahilindeki 29 okulun tamamının kullanımına açık olacak.

steam_laboratuvari_acildi_3.jpgsteam_laboratuvari_acildi_4.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim