• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

TURMEPA Masmavi Deniz Eğitim Kampı,10. kez kapılarını açtı

TURMEPA Masmavi Deniz Eğitim Kampı,10. kez kapılarını açtı
TURMEPA’nın geleneksel hale gelen Masmavi Deniz Eğitim Kampı, 10’uncu kez kapılarını açtı. Bu yıl 2. kez çevrimiçi gerçekleşen kampta, çocuklar eğitici ve eğlenceli içeriklerle hem denizlerimizi korumanın önemini öğrendi hem de kendilerini geliştirme fırsatı buldular.

TURMEPA’nın 2011 yılında hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk deniz eğitim kampı olma özelliği taşıyan Masmavi Deniz Eğitim Kampı, çocuklarla buluştu.

Küresel İklim Değişikliği teması ile “Denizler için teknolojiyi öğreniyor, çözümler üretiyoruz” sloganıyla çevrimiçi olarak gerçekleşen kampın sponsorluğunu Kağıt Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (AGED) üstlendi. 11 yılda 840 öğrenciyle buluşan kampa bu yıl Antalya Muratpaşa ve İstanbul Beykoz ilçelerinden 11-14 yaş aralığında 20 öğrenci katıldı.

TURMEPA Masmavi Deniz Eğitim Kampı’nda çocuklar denizler, kıyı alanları ve su kaynaklarını korumanın önemi, deniz kirliliğinin nedenleri, yok olma tehdidi altındaki kıyıların korunması için yapılması gerekenler ve depozito sisteminin önemini öğrenirken, küresel iklim değişikliğinin neden ve sonuçlarını kavramaları amaçlandı. Kamp sonunda küçük kampçıların deniz ve çevrenin temiz tutulması konusunda farkındalıklarının artması ve Sıfır Atık Mavi sözü vererek sorumluluklarını yerine getirmeleri sağlandı.

ÜÇ GÜN BOYUNCA ATÖLYELERE KATILDILAR

Üç gün süren kampta öğrenciler her gün birbirinden farklı oyunlar ve atölyelere katılarak takım arkadaşları ile birlikte denizleri korumanın önemini öğrendi, aynı zamanda el becerilerini geliştirme imkanı buldu.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Ceyda Yakacık tarafından düzenlenen ‘’Doğal Malzemelerle Yaşam Alanı Tasarım Atölyesi’’nde öğrenciler doğada bulunan malzemeleri kullanarak denizlerle ilgili rengarenk sanat eserleri tasarladılar. Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesinde Mimar-Eğitmen Canan Kaçar Şengül ile “Terliğimin Kenya’da işi ne?” başlıklı atölye gerçekleştirildi. Öğrenciler kendi yaşıtları mentörlüğünde Aruoba Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen Tinkercad atölyelerinde 3 boyutlu tasarımlar ortaya çıkardılar.

İKSV tarafından yapılacak olan “Kuşlar Ne Düşünüyor?” proje tanıtımının ardından yine Aruoba Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından origami atölyesi gerçekleştirildi. Ayrıca kamp boyunca çeşitli oyunlar, çizim atölyeleri ve satranç turnuvaları öğrencilerle buluştu. Kamp süresince unutamayacakları bir çevrimiçi macerayı deneyimleyen öğrenciler, üç günün sonunda denizlerin korunmasına yönelik ortaya çıkaracakları çeşitli Tinkercad projelerini takım arkadaşları ile birlikte sundular.

turmepa-3-004.jpgturmepa-2-006.jpgturmepa-1-006.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim