• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 10 °C

Turkuazoo Akvaryumu PADI sertifikası aldı

Turkuazoo Akvaryumu PADI sertifikası aldı
Türkiye'nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo, Uluslararası Profesyonel Dalış Eğitmenleri Birliği (PADI) tarafından tanınan, dünyanın ilk ve tek akvaryum dalış merkezi olarak sertifikasını aldı.

Turkuazoo akvaryum dünyanın ilk ve tek padı sertifikalı dalış merkezi oldu. Türkiye'nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo, Uluslararası Profesyonel Dalış Eğitmenleri Birliği (PADI) tarafından tanınan, dünyanın ilk ve tek akvaryum dalış merkezi olarak sertifikasını aldı.

Türkiye'yi sualtının büyülü dünyasıyla tanıştıran, 5 milyon litre su ile dolu bir akvaryumda 5 farklı türden 25 adet köpekbalığı, çeşitli türlerde vatozlar ve binlerce deniz canlısı arasında 14 yaş üzeri herkese eğitmenler eşliğinde dalış imkânı sunan Turkuazoo Akvaryum, dünyanın en büyük dalış organizasyonu PADI sertifikasına sahip dünyanın tek akvaryum dalış merkezi oldu.

40 yılı aşkın deneyimiyle dünyada 6 binden fazla dalış merkezi bulunan dünyanın bir numaralı dalış organizasyonu PADI'nin Türkiye Bölge Sorumlusu Massimo Zarafa, Turkuazoo Akvaryum'u ziyaret ederek akvaryumda dalış deneyimini yaşadı. Zarafa, Dünya'nın en güzel bölgesinde dalsanız da bu kadar çok çeşitli canlıyı bir arada ve bu kadar yakından görmenin mümkün olmadığını, Turkuazoo Akvaryum'un herkes için çok keyifli bir dalış tecrübesi sunduğunu belirtti.

Sualtında heyecan, macera ve unutulmaz deneyimleri ziyaretçilerine sunan Turkuazoo Akvaryum bünyesinde Temmuz 2010'dan bu yana faaliyet gösteren Turkuazoo Dalış Merkezi, eğitmenler eşliğinde kurulduğu günden bu yana dünyanın çeşitli yerlerinden gelen ziyaretçilerine köpekbalıkları arasında dalış yaptırarak unutulmaz anlar yaşattı. Turkuazoo Akvaryum'da 2,5 sene içinde 4500 kişi köpekbalıklarıyla dalış yaptı.

Turkuazoo Akvaryum'da eğitmenler eşliğinde hergün 10:00-17:00 saatleri arasında yapılan dalış programlarına 14 yaş ve üzeri, dalışa engel herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan herkes katılabiliyor. Köpekbalıkları ile dalış programında dalış tecrübesi aranmıyor. Dalış yapacak kişilere dalış öncesinde eğitmenler tarafından regülatörden nefes alma, kulak eşitleme, uygun palet vurma, sualtı işaretleri gibi teknik eğitimler ve su içi yeterlilik eğitimleri verilmekle birlikte dalış giysi ve ekipmanları da Turkuazoo Dalış Merkezi tarafından temin ediliyor. Üstelik su altında çekilen fotoğraf ve video ile de bu anlar ölümsüzleştiriliyor.

Dünyada güvenilirliği ve kalitesini ispatlayan PADI ve PADI'nin zorlu eğitiminden geçmiş Turkuazoo Akvaryum'un dalış eğitmenleri, tecrübelerini dalış meraklılarına aktararak, hem ziyaretçileri su altı dünyasıyla tanıştırıyor hem de dalış sporunun yapılması zor bir aktivite olduğunun algısını yıkıyor.

Dünyanın bir numaralı dalış ağı PADI
PADI 1966 'da iki yakın arkadaş John Cronin ve Ralph Erickson tarafında Illinois'de kuruldu.

Bir dalış ekipmanı satıcısı olan John Cronin ve yüzme antrenörü olan Ralph Erickson tarafından o yıllarda verdikleri yetersiz eğitim nedeniyle profesyonel olamayan ama yine de dalış sertifikası veren kurumların önüne geçmek ve bu sporun insanlar tarafında daha kolay ve sıklıkla yapılmasını sağlamak için bir organizasyon kurmaya karar verdiler. John ve Ralph sualtında nefes almanın daha kolay, ucuz ve güvenli bir yolu olduğunun farkındaydılar.

Bu fikirden yola çıkarak ilk olarak dalış eğitimini "profesyonel" olarak veren ilk kurum olan PADI'yi kurdular. Restoran buluşmalarında konuşulan fikirler Cronin'in bodrumunda hayat buldu. Tek bir amaçları vardı; insanların sualtının zengin dünyasında eğlenirken düzgün ve geçerli bir eğitim aldıklarından emin olarak düzenli dalan kalifiye dalgıçlar yetiştirmek… 60'larda sadece 400 üyesi olan PADI, 70'lerde ve 80'lerde hazırladığı eğitim materyalleri ve kurduğu birçok merkezle birlikte dünyanın bir numaralı dalış eğitim merkezi oldu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim