• BIST 9476.65
  • Altın 2505.594
  • Dolar 32.5977
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

Turkuaz Petrol ve TP'nin istasyonları birleşiyor

Turkuaz Petrol ve TP'nin istasyonları birleşiyor
Zülfikarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsfendiyar Zülfikari, Turkuaz Petrol'ün 380 akaryakıt istasyonuyla TP'nin 360 istasyonunun birleşeceğini aktardı.

Zülfikarlar Holding ile Türkiye İş Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) oluşan konsorsiyum arasında 222 milyon dolarlık sendikasyon kredisi anlaşması imzalandı.

Zülfikarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsfendiyar Zülfikari, anlaşma dolayısıyla düzenlenen törende, söz konusu kredinin Türkiye'nin ekonomisine olan güven ve inancın göstergesi olduğunu söyledi.

Holding bünyesindeki Turkuaz Petrol'ün 380 akaryakıt istasyonuyla TP'nin 360 istasyonunun birleşeceğini belirten Zülfikari, "TP çatısı altında bir birleşme düşünüyoruz. Haziran itibarıyla birleşmenin tamamlanmasını planlıyoruz. Şu anda akaryakıt sektöründe 100'e yakın dağıtım şirketi bulunuyor. Bu kadar fazla firma olması rekabeti zorlaştırıyor. O yüzden ileride konsolidasyonlar bekliyoruz." diye konuştu.

EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner de banka olarak TP'nin özelleştirilmesini desteklediklerini ifade etti.

Türkiye'de özel sektöre inandıklarının altını çizen Tuerkner, şöyle konuştu; "Türk akaryakıt dağıtım sektörü için bu önemli adımı desteklemekten gurur duyuyoruz. Bu başarılı özelleştirme, Türkiye’nin özel sektörü geliştirme ve destekleme taahhüdünün devam ettiği yönünde pazara işaret verecektir. İki akaryakıt dağıtıcısı şirketin güçlerinin birleşmesi rekabeti artıracak ve sonuçta tüketicinin yararına olacaktır. Türkiye için oldukça yüksek seviyede yatırım planımız var. Bu yıl da yatırımlarımıza devam edeceğiz. Türkiye ekonomisi geçen yıl çok başarılı bir yıl geçirdi. Bu yıl da başarının devam edeceğini düşünüyoruz."

'Büyük mutluluk duyuyoruz'

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Murat Bilgiç ise Türkiye ve enerji sektörü açısından 222 milyon dolarlık kredinin önemli büyüklükte bir finansman olduğunu belirtti.

İki akaryakıt dağıtım şirketinin birleşerek önemli bir katma değer ortaya kayacağını dile getiren Bilgiç, "Ülkemiz için ekonomik kazanımlar sağlayacak benzer yatırımların hayata geçirilmesinde rol almaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

92 milyon doları TP'nin satın alınmasında kullanılacak

TSKB Genel Müdürü Suat İnce de banka olarak ülkedeki yatırımlara destek olmaya devam edeceklerini ve Türkiye'nin geleceğine inandıklarını vurguladı.

Söz konusu kredinin 92 milyon doları TP'nin satın alma işleminin tamamlanmasında kullanılacak. Kalan tutar ise TP'nin mali yapısının güçlendirilmesi için harcanacak.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim