Turkuaz Kılavuzluk A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Şen,kazandıkları Kocaeli Bölgesel Hizmet Sahası Kılavuzluk Hizmeti İşletme Hakkı ihalesininin onaylandığını bildirdi
Şen, "Kocaeli Bölgesel Hizmet Sahası Kılavuzluk Hizmeti işletme Hakkı ihalesi, kuruluşumuz tarafından kazanılmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından da ihale konusu hizmetin kuruluşumuz adına onayı resmi olarak tamamlanmıştır.
Kılavuzluk hizmetinin tedarik zincirinin hayati bir halkası olması vasfindan hareketle; Kocaeli bölgesel hizmet sahasında, en kısa sürede hizmet vermek üzere gerekli yatırım ve çalişmalarımız başlatlmıştır. Emniyet ve kalite unsurlarından ödün vermeden, ulusal ve uluslararası mevzuatlar çerçevesinde hizmetin sürdürülebilirliğini koruyacak şekilde en kısa zamanda hizmete başlayacağımızı tüm kamuoyuna duyurmak isteriz" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kocaeli-1 Bölgesel Hizmet Sahası kılavuzluk hizmetlerinin 20 yıllığına devredilmesi için açılan de en yüksek teklifi yüzde 80 kamu payıyla Turkuaz Kılavuzluk A.Ş verirken, ihaleye katılan DEKAŞ Denizcilik yüzde 79, Has Kılavuzluk Hizmetleri ise yüzde 69 kamu payı sunmuştu.
DENİZ HABER AJANSI


































