• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 8 °C

TÜRKKAPDER, yeniden Genel Kurul’a gidiyor

TÜRKKAPDER, yeniden Genel Kurul’a gidiyor
Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği (TÜRKKAPDER), 31 Temmuz 2021 tarihinde yapılan 37. Olağan Genel Kurulu’nda tespit edilen eksikliklerden dolayı yeniden seçime gidiyor.

Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği 37. Genel Kurulu’nun tespit edilen eksikliklerden dolayı yenileneceği öğrenildi.

TÜRKKAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan İ. Arif Bostan ve Genel Sekreter Kaptan Özgür Doğan Güneş imzasıyla yayınlanan Genel Kurul çağrısında şu ifadelere yer verildi:

“Sayın üyelerimiz,

Derneğimizin 31 Temmuz 2021 tarihinde yapılan 37. Olağan Genel Kurulu’nda tespit edilen eksikliklerden dolayı Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Türkiye Denizcilik Federasyonu üyelerinin seçimi 9 Ekim 2021 tarihinde saat 13:00’da Kadıköy Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi’nde, çoğunluk sağlanamaması durumunda ikinci toplantı 16 Ekim 2021 tarihinde Üsküdar Belediyesi Boğaziçi Yaşam Merkezi Kirazlıtepe Konferans Salonu (Kirazlıtepe Fıstıklık Bayır Sokak No: 70 Üsküdar) adresinde saat 13.00’da çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır. Genel kurulumuza katılımlarınızı bekliyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Kaptan Koray Karagöz, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Seçimli Genel Kurulu’nda usulsüzlük olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu.

Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği’nin (TÜRKKAPDER) geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 37. genel kurulu mahkemeye taşınıyor.

TÜRKKAPDER Başkanlığı’na aday olan Kaptan Koray Karagöz, Genel Kurul’da seçilmemiş kişilerin Dernekler Bilgi Sistemi’ne (DERBİS)  seçilmiş gibi bildirildiği gerekçesiyle İstanbul Anadolu 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu.

Kaptan Karagöz tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneğimi’zin yönetim kurulu ve denetleme kurulu asli ve yedek üyelerinin seçimine dair başlattığımız hukuki girişime ilişkin hakkımızda yayılan yanıltıcı ve asılsız bilgiler üzerine kamuoyumuzu aydınlatmak amacıyla bu bilgilendirmeyi yapma ihtiyacı doğmuştur. Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği’mizin 37. Genel Kurul toplantısı Uzak Yol Gemi Kaptanı meslektaşlarımızın katılımı 31.07.2021 tarihinde yapılmış ve blok liste halinde yönetim kurulu ve denetleme kurulu asli ve yedek üyelerinin seçimi oylanmıştır. Ancak İstanbul Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden (eski adı Dernekler masası) resmi olarak öğrendiğimiz üzere, dernek yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyelerinin kaydedildiği Dernekler Bilgi Sistemi’ne (DERBİS) genel kurulda seçilmemiş kişiler, seçilmiş gibi bildirilmiştir. Müdürlük tarafından verilen cevabi yazıyı ayrıca açıklamamda bilginize sunarım” denilmişti.

Açıklamanın devamında, “Dernek genel kurulumuzun iradesini yansıtmayan hukuka aykırı bu işleme karşı yönetim kurulu ve denetleme kurulu asil ve yedek üyeliklerine yapılan üye seçimine ilişkin kararların iptal edilmesi amacıyla İstanbul Anadolu 8. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde başvuruda bulunduk. Hiçbir beklenti içerisinde olmadan, Seçilmiş veya bildirilmiş kişilerden bağımsız olarak amacımız derneğimiz içerisinde husumet yaratmak değil, hukuka aykırı bu durumun yargı denetiminden geçmesinin sağlanmasından ibarettir. En doğru kararı vereceği konusunda Türk adaletine inancım tamdır. Yasal hak arayışımız ile ilgili buradaki açıklamalarımız dışındaki yayılan yanıltıcı bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Yapılan bu uygunsuzluğun asırlardır devam eden denizcilik örf, adet ,geleneklerimize ve etik değerlere karşı doğruluğun ve hakkaniyetinin takdiri de denizcilik kamuoyumuzundur” ifadelerine yer verilmişti.

TÜRKKAPDER’DEN SEÇİMDE USULSÜZLÜK AÇIKLAMASI

Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği (TÜRKKAPDER), 37. Genel Kurul’da başkan adayı Kaptan Koray Karagöz’ün seçilmemiş kişilerin Dernekler Bilgi Sistemi’ne (DERBİS) seçilmiş gibi bildirildiği gerekçesiyle İstanbul Anadolu 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurması üzerine bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada, Denetleme Kurulu’nda 3 kişi olması gerekirken sehven 2 kişinin listelendiği bildirilmişti.

TÜRKKAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan İ. Arif Bostan ve Genel Sekreter Kaptan Özgür Doğan Güneş imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Basın bültenlerinde seçim sonuçları hakkında haberlere istinaden, 31 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşmiş olan 37. Olağan Genel Kurul seçim sırasında hazırlanan yedek listesinde yer alan üye adayların ayrıca denetleme kurulu listesinde yer almış ve denetleme kurulunda 3 kişi olması gerekirken sehven 2 kişi listelenmiş olması sebebi ile usülsüzlük çağrısı üzüntümüz ile karşılanmıştır. Asil listede herhangi bir değişiklik olmamıştır. Usülsüzlük olmadığı net ve açıktır. Listedeki hatanın farkında olmalarına rağmen olağan genel kurulda konu etmemeleri ve olağan genel kurulu kaybettikten sonra konuyu dile getirmeleri etik dışı yaklaşımdır. TÜRKKAPDER olarak kendilerini kınıyor ve camiamız için yapıcı olmaları gerektiğine inanıyoruz. Camiamızın bilgilenmesi için seçim listesindeki yönetim kurulu asil ve denetleme listeleri ile Türkiye Denizcilik Federasyonu delege listesini paylaşıyoruz” denilmişti.

valilik-1.jpgturkkapder-1.jpgturkkapder-2.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim