Gebze’de 2004 yılında Sedef Limanını, 2005 yılında da Alemdar iskelesini satın aldıktan sonra, burada ülkemizin en büyük Konteyner limanını kurmak için yatırım başlattıklarını da dile getiren Yıldırım Holding icra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım” Satın aldığımızda çok kötü durumda olan her iki limanı da Yılport adı altında birleştirdik önce iyileştirme yaptık sonra esas projemiz olan Konteyner limanı için yatırım başlattık. 3 fazda planladığımız yatırımımızda ilk fazda çalışmalarımız tamamlanmak üzere 2. fazda da nisan ayından itibaren kazık çakmaya başlayacağız.3.fazda tamamlandığında 2 milyon TEU(2 milyon adet 20 footluk Konteyner) kapasiteli Konteyner limanı kurmuş olacağız ”dedi.
Konteyner limanında en büyük elleçleme kapasiteye 1 milyon 600 bin ton ile Arkas Gurubunun ulaştığını da söyleyen Yıldırım, Mersin limanı da özelleştirme sonrası 800-850 bin TEU,İzmir 800, Haydarpaşa Limanı da yılda 400 TEU kapasite ile çalışıyor. Sonuçta biz 3 fazda 500 milyon doları bulacak yatırımımızı tamamladığımızda İzmir limanının 2,5 katına,Haydarpaşa limanının ise 5 katı olan 2 milyon TEU Konteyner elleçleme kapasitesine ulaşacağız.Gebze’de limanı temiz tutmak amacıyla kömür almayacağız kargo dökme yapacağız bu işler için ise kullanılabilir kapasitemiz 5 milyon ton olacak ”dedi.
Kapasitenin yanı sıra ülkemizin en hızlı yükleme ve boşaltma limanı unvanına da sahip olduklarını söyleyen Yüksel Yıldırım, Saatte bir gemide 100 hareket yapabildiklerini oysa Haydarpaşa limanında 25 hareket yapabildiğini ileri sürdü.Yıldırım,inşaatı devam eden 2. aşamaya daha büyük vinçler getireceklerini söyledi.
5 yıl öncesine Dünya piyasalarında kömür fiyatlarını da belirlediklerini bildiren Yıldırım, gurubun daha farklı sektörlere yatırım yapması nedeniyle kömür piyasalarında etkinliğini yitirdiğini ancak yine de 5 büyük firma arasında bulunduklarını söylerdi. Yıldırım ayrıca ,gurubun bünyesinde bulunan Gemlik gübrenin de sektöründe Toros ve Gübretaş ’tan sonra üçüncü sırada bulunduğunu bildirdi.































