• BIST 10348.1
  • Altın 2453.016
  • Dolar 32.2206
  • Euro 34.7527
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 17 °C

Türkiye’nin denize girilebilen ilk marinası olan ‘Martı Marina’ CNR Boat Show'da

Türkiye’nin denize girilebilen ilk marinası olan ‘Martı Marina’ CNR Boat Show'da
16. Uluslararası Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı – CNR Avrasya Boat Show, yerli ve yabancı deniz tutkunlarına kapılarını açtı.

Türk denizcilik sektörünün en prestijli organizasyonu olan CNR Avrasya Boat Show’da Türkiye’nin denize girilebilen ilk marinası olan mavi bayrak sahibi Martı Marina & Yacht Club, büyük ilgi gördü.

Martı Marina & Yacht Club Genel Müdürü Barış Korkmaz; “Martı Marina olarak CNR Boat Show’a katılmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. CNR iki senedir pandemiden dolayı yapılamıyordu. Şu an misafirlerimizin ilgisi güzel. İnşallah böyle de devam eder. İyi bir fuar olacak diye düşünüyorum. Pandemiyle beraber insanların kendini izole etmek istemesi, kendini biraz daha soyutlaması nedeniyle teknelere bir yönelme oldu. Tekne satışları ve yurt dışından tekne gelişleri ciddi oranda arttı. Bu da bölgedeki daha doğrusu ülkemizdeki marinalarda kapasite sıkıntısına neden oldu. Şu an yeni yeni marinalar yapılıyor zaten.’ dedi.

baris-korkmaz.jpg

Türkiye’nin Denize Girilebilen İlk Marinası

Yeşilin ve mavinin buluştuğu Marmaris’in cennet köşesi Hisarönü’nde, Martı Grubu’nun turizm sektöründe yarım asrı aşan tecrübesi ile işlettiği Martı Marina & Yacht Club,1996 yılından beri hizmet veriyor. Hisarönü Körfezi’nin çok ciddi bir cazibe merkezi haline geldiğini aktaran Korkmaz, şöyle devam etti; ‘Çünkü etrafında onlarca güzel tabiat harikası koy var. Belki Karadeniz'de görebileceğiniz yeşille mavinin tonları burada buluşuyor. Gerçekten çok güzel. Biz bu yeşilliğin, mavinin ve denizin korunması için marinamızda yaklaşık üç yüz kırk tekne barındırıyoruz. Ve bu üç yüz kırk tekne olmasına rağmen plajımız da mavi bayraklı bir plaj. Sağlık Bakanlığı tarafından belli dönemlerde bizden habersiz gelinip kontroller yapılıyor ve her seferinde de sonuç olumlu çıkıyor. Ayrıca Orhaniye ve Hisarönü bölgesinde teknelerin atıklarını toplayan Turmepa’yla sponsorluğumuz var. İki biyolojik bir kimyasal arıtmamız var, bölgenin temiz kalması için çok ciddi bir katkı sağlıyoruz bu şekilde.

marti-marina--yacht-club_2.jpg

Martı Hemithea Otel sınırları içerisinde bir tapınak bulunuyor

Ayrıca marinamız içinde otuz odalı bir butik otel barındırıyor. Otelimiz Hemithea Otel diye geçiyor. Bölgemizde bir tane Hemithea tapınağı var, sağlık ve şifa tanrıçası. Otelimiz ismini oradan alıyor. Hatta bu sene o tapınakta ciddi bir kazı çalışması başladı ve biz de Martı Otel İşletmeleri olarak ona sponsor olduk. Oranın ortaya çıkarılması için de şu an çalışmalar başladı. Çok güzel bir bölge olacak turistik açıdan da. Misafirlerimizi oraya götürüyorduk eskiden de Hemithea tapınağına ama şimdi orada bir belki amfi tiyatro, farklı yapılar ortaya çıkacak. Çok daha güzel bir şeyler ortaya çıkacak diye düşünüyoruz. Ayrıca marinamızın içinde tarihi bir kilise var, aslında  bir tapınak. Ama üstüne sonra kilise olarak inşa edilmiş. Ve müze müdürlüğü kontrolünde sürekli kontrol ediliyor. Biz orayı muhafaza ediyoruz kendi sınırlarımız içinde çok güzel bir tarihi yapı da var marinamızın içinde. Gerçekten bölgede de çok ciddi talep gören güzel bir konumda ve çok yönlü bir marinayız.”

KAYNAK: DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim