• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 16 °C

Türkiye’deki hava yolu şirketleri

Türkiye’deki hava yolu şirketleri
Ülkemizde biri kapandıktan sonra günümüzde 6 yerli hava yolu şirketi uçak bileti satışları yapmaktadır. Ayrıca yüzlerce yabancı firma da yurt dışı uçuşlarında hizmet vermektedir. vardır.

Ülkemizde biri kapandıktan sonra günümüzde 6 yerli hava yolu şirketi uçak bileti satışları yapmaktadır. Ayrıca yüzlerce yabancı firma da yurt dışı uçuşlarında hizmet vermektedir. vardır.

 

THY: Ülkemizin en büyük hava yolu şirketi, bayrak taşıyıcı özelliğinde olan Turkish Airlines’tır. Türk Hava Yolları kısaltması THY olarak bilinir ve İstanbul Atatürk Havalimanı merkezli olarak uçuşlarını gerçekleştirmektedir. Türkiye’nin neredeyse tüm havalimanlarına seferleri olan THY aynı zamanda yurt dışı uçuşlarıyla Dünya’nın en fazla destinasyona uçan hava yolu şirketi özelliğini de taşımaktadır. THY’nin tarifeli seferleriyle uçak bileti alan her gün on binlerce yolcu sevdiklerine ya da hedeflerine taşınmaktadır. Ayrıca THY Kargo, TGS yer hizmetleri, yeme içme gibi birçok alt hizmet dalıyla da THY havacılığın her türlü talebine yönelik çözümler üretmektedir.

 

PGS: “Türkiye’de havacılığı bir başlatmadık ancak biz değiştirdik” sloganıyla Türkiye’yi low cost / Ucuz hava taşımacılığı ile tanıştıran Pegasus; İstanbul Sabih Gökçen Havalimanı merkezli olarak 40 ülkede 100’den fazla noktaya sefer yapmaktadır. Yurt içinde en ucuz uçak biletini bulma imkanlarını genelde barındıran Pegasus Hava Yolları’nın hizmetlerinin uçuş harici tümü paralıdır ve Dünya’da oldukça yaygın olan bu hizmet türünü Türkiye’ye getiren ilk hava yolu şirketidir. Pegasus kampanya dönemleri ilgiyle takip edilmektedir. Atatürk Havalimanı’ndan sadece İzmir’e uçan PGS Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Türkiye’nin birçok yerine ve Avrupa, Asya başta olmak üzere 40 ülkeye seferler düzenlenmektedir. Pegasus Hava Yolları’nın ayrıca İstanbul bağımsız çapraz uçuşları da bulunmaktadır. Adana Van, Antalya İzmir gibi.

 

Sun: Alman Lufthansa ile Türk Hava Yolları’nın ortaklığında kurulan Sun express biletleri genellikle Avrupalı Türklerin yoğun yaşadığı şehirlere yönelik dış hat uçuşlarıyla bilinse de, Antalya merkezli bu şirket sayesinde yurt içi iç hat uçuşlarında da uygun fiyata uçak bileti bulunabilmektedir. Almanya, Hollanda, Avusturya, Fransa başta olmak üzere birçok ülkeye, İstanbul, Antalya, Adana, İzmir başta olmak üzere birçok şehirden direkt, farklı hat seferleri düzenlenmektedir.

 

AJET: Anadolu Jet Türk Hava Yolları’nın alt markası olan Anadolu Jet hem low cost hava yolu şirketleriyle rekabet amaçlı hem de Anadolu’nun şehirlerini İstanbul aktarması olmadan birbirine bağlama misyonuyla hizmet vermektedir. Ankara merkezli olan Anadolu Jet, dış hat uçuşu yapmaz, THY ile birlikte biletleme hizmeti verir.

 

Onur: Öger’in hava yolu şirketi olarak kurulan Onur Air, İstanbul Atatürk Havalimanı merkezli olarak hizmet vermektedir. Yurt içinde birçok noktaya uçtuğu gibi, yurt dışında da popüler noktalara ve alternatif ağlara yönelik uçuşlarla hizmet vermektedir.

 

ATL: Atlas Global hava yolları, Atlas Jet’in isim değiştirmesiyle büyümüş, yine Atatürk Havalimanı merkezli gelişmiş bir firmadır. Türkiye içinde birçok şehre uçuşlar düzenlediği gibi özellikle Londra uçuşlarında lider özelliktedir. Ayrıca Slav ülkelerinde iç hat gerçekleştiren uçuşları da bulunmaktadır ve bu uçuşlar İstanbul’a ya da Türkiye’ye uğramaz. En kaliteli hava yolu şirketlerinden biridir.

 

Ayrıca şu an uçuşlarını askıya alan Bora Jet Hava Yolları ile birlikte, Türkiye’ye yönelik dış hat uçuşu gerçekleştiren yüzlerce yabancı hava yolu firması da bulunmaktadır. Bunların çoğu Avrupa ve Orta Doğu merkezli olmakla beraber, Türkiye’nin coğrafi konumu sebebiyle tüm Dünya’daki hava yolu şirketlerinden özellikle İstanbul’a ve Antalya’ya direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim