• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 12 °C

Türkiye'de 2. denizci evi Ereğli'de olacak

Türkiye'de 2. denizci evi Ereğli'de olacak
Ereğli Liman Başkanı Okur, yaklaşık 800 bin TL + KDV’ye mal olan hizmet binasının Mayıs ayı sonu gibi tamamlanarak hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi.

AK Parti Zonguldak Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, Liman Başkanlığı’na bir ziyarette bulunarak, yeni yapılan hizmet binası inşaatında da incelemelerde bulundu.

Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur’u makamında ziyaret eden Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli ekonomisi adına Liman Başkanlığı'nın önemli bir kurum olduğunu belirtti.

Çakır konuşmasında “Bizim için liman işletmeleri bölümü önemli bir makam. Ereğli’de ticaretin, ekonominin, ithalat ve ihracat dengesi ve ticaret dünyası için önem arz ediyor. Bununla ilgili bu kurumun başında sizin gibi değerli bir müdürün olması da bizler için memnuniyet verici. Bize sanayi odasından, Ereğli iş dünyasından gelen talepleri bir masa etrafında, şehre ve ülke menfaatleri doğrultusunda kanunlar çerçevesinde hep birlikte değerlendirip, yürüteceğiz” dedi.

Ereğli Liman Başkanlığı'nın tarihi ve durumuyla ilgili AK Parti heyetine bilgiler aktaran Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, Türkiye genelinde ilk 9 arasında bulunduklarını kaydederek “Ereğli güçlü bir ekonomi. Deniz yoluyla yapılan ithalat ve ihracatın yüzde 10’u, buradan gerçekleştiriliyor. Türkiye genelindeki 71 liman başkanlığı arasında dokuzuncu sıradayız. Yaklaşık 10 milyon ton bunu tek limanla yapıyoruz. Diğer ilk ondaki liman başkanlıklarında kimileri 7-8 limanla yaparken ilk on içerisinde tek liman ve 2 iskeleyle bunu gerçekleştiren bir liman başkanlığıyız. Bu büyük bir başarıdır, artacak tabi, uğraşıyoruz bu konuda. Birçok altyapı çalışmalarımız projelerimiz var, bunları zamanla kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

liman Başkanlığına ziyaret

Ak Parti heyeti daha sonra yapımı son aşamaya gelen Liman Başkanlığı hizmet binasında incelemelerde bulundu. Liman Başkanı Okur, yaklaşık 800 bin TL + KDV’ye mal olan hizmet binasının Mayıs ayı sonu gibi tamamlanarak hizmet vermeye başlayacaklarını anlatarak; “Binamız mayıs sonu gibi tamamlanıp biz buraya taşınacağız. 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda da sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım’ın katılımı ile de açılışını gerçekleştireceğiz. Engelli vatandaşlarımıza uygun, modern şekilde inşa edilen hizmet binamızda ayrıca İzmir’den sonra bizde olacak olan Denizci evi yapılıyor. Gemiden inmiş gidecek yeri olmayan denizcilerin çayını içip ısınabilecekleri bir denizci evi olacak. Ayrıca çok önemsediğimiz bir diğer şey ise, ‘gemi adamlığı’ sınavı. Bu sınav için başka merkezlere gitmek zorunda kalanlar artık bu dertten kurtulacak ve ‘Gemi adamlığı sınav merkezimiz’ olacak” diye konuştu.

fatih_cakir.jpg

fatih_cakir1.jpg

limanevi.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim