• BIST 9561.82
  • Altın 2480.673
  • Dolar 32.4889
  • Euro 34.5819
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 28 °C

Türkiye Yelken Federasyonu, İstanbul ofisini kapattı

Türkiye Yelken Federasyonu, İstanbul ofisini kapattı
Türkiye Yelken Federasyonu’nun (TYF) İstanbul ofisin kapattığı öğrenildi. Haberleşme ve iletişim ya İzmir’e gidilerek ya da elektronik olanaklar kullanılarak sağlanacak.

Türkiye Yelken Federasyonu, 31 Aralık 2021 tarihi itibarı ile İstanbul ofisini kapattı. Ofiste çalışmakta olan 3 TYF görevlisinden 2’sinin işlerine son verildi, birine de “Ankara ya da İzmir’de görevini sürdürebilirsin” denildi.

Rauf Korol’un Federasyon Başkanlığı yaptığı 1973-1978 ve 1979-1983 döneminde Türkiye Yelken Federasyonu (TYF), henüz dolgu yapılmamış olan Kalamış sahilinde deniz kenarındaki bir binadan yönetiliyordu. Sonraki yıllarda bu yerleşik düzenden vazgeçildi ve eskiden olduğu gibi TYF çalışmalarını başkanlarının işyerlerinden ya da evlerinden yürüttü.

2014 yılında Serhat Belli’nin başkanlığı döneminde Kalamış’ta bir apartman dairesi kiralandı ve TYF’de böylece yıllar sonra kurumsallaşma adına ciddi bir adım atıldı. Ancak TYF’de başkanlık görevini 2016 yılında devralan Özlem Akdurak, Kalamış’ta kiralanan dairenin kirasını yüksek bularak ofisi o günlerde Başkan Yardımcısı olan Ceyhun Üstüner’in 4. Levent Sanayi Mahallesi girişinde tahsis ettiği yazıhaneye taşımaya karar verdi.

KARAR ÇALIŞANLARA TEBLİĞ EDİLDİ

Turksail’de yer alan habere göre ne var ki, 2021 yılında yapılan Olağan Genel Kurul’da Ceynun Üstüner’in rakip olarak karşısına çıktığı seçimi ikinci kez kazanan Akdurak’ın nasıl bir adım atacağı merak ediliyordu. Sorunun cevabı, Aralık ayının sonlarına doğru geldi. Büroda son kalan 3 kişiye ofisin 31 Aralık tarihi itibarı ile kapatılacağı ve eşyalarını toplamaları söylendi.

Bu kişilerden biri yıllarca İstanbul İl Temsilciliği görevini yürüten, daha sonra da TYF Merkez Hakem Kurulu Üyesi olan ancak son seçimin ardından ilan edilen MHK listesinde adı yer almayan Mustafa Çağatay idi. TYF’nin TUYEP adı ile anılan eğitim programını yürüten Can İşgöen’in de adı yeni Eğitim Kurulu listesinde yoktu.

İSTANBUL’DA İRTİBAT BÜROSU KALMADI

Ofisin kapatılması ile iki kişinin görevlerine son verildi. Ancak Can İşgören’e Ankara ya da İzmir’de veya “dışarıdan” görevini sürdürebileceği belirtildi. Uzun yıllar TYF çatısı altında görev alan ve pek çok organizasyonda sorumluluk üstlenen İşgören’in İstanbul dışına çıkmaya sıcak bakmadığı öğrenildi.

Merkezi İzmir Alsancak’a taşınan TYF’nin bu kararla birlikte İstanbul’da fiziki bir irtibat noktası kalmadı. Haberleşme ve iletişim ya İzmir’e gidilerek ya da elektronik olanaklar kullanılarak sağlanacak.

DENİZ HABR AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim