• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 12 °C

Türkiye, M/V TUNA-1 saldırısını IMO'ya taşıyor

Türkiye, M/V TUNA-1 saldırısını IMO'ya taşıyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'da her hangi bir uyarı yapılmadan bombalanan ve 3. kaptanın ölümüyle sonuçlanan M/V Tuna-1 kazasını IMO'ya taşıyacaklarını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün akşam saatlerinde, Libya açıklarında hem karadan hem de havadan bombalanan Türk ticaret gemisi M/V Tuna-1 ve saldırıda hayatını kaybeden ve Türk vatandaşı üçüncü kaptan İlker Büyükdere'nin saldırıda hayatını kaybetmesi ile ilgili  bütün diplomatik girişimlerin yapıldığını söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu olay Libya'daki durumun göstergesidir" dedi. Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz tabi diplomatik girişimlerimizi yaptık. Hem istanbul"daki Başkonsolosluğu hem de Ankara’daki büyükelçiliğe. İstanbul"daki Başkonsolos’a hem tepkilerimizi gösterdik hem de notamızı gönderdik. Diğer taraftan Londra Büyükelçimize talimat verdik ve Uluslararası Denizcilik Örgütü nezdinde girişim yapıyoruz. Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün merkezi Londra’da. Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcimize keza aynı şekilde talimatımızı verdik. Onlar da Birleşmiş Milletler nezdinde girişimlerini yapıyorlar. Birleşmiş Milletler’in Özel Temsilcisi Lion’a bilgi verildi. Kendisi de olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Bir ticari gemiye, yük gemisine hiç uyarı yapmadan; hele hele karaya yanaşırken herhangi bir şey varsa kendileri kontrol altında da tutabilirlerdi. Gerekli araştırma, soruşturma neyse bunları yapabilir ama doğrudan böyle karadan bombayla saldırmaları, toplarla saldırmaları barbarik bir yaklaşım. Aslında bu olay bile bugünkü Libya’nın, Libya’daki durumun gerçek sebebinin bir göstergesidir maalesef. Dolayısıyla biz her türlü girişimlerimizi yapıyoruz. Tabi bir firkateynimizi de gönderdik. Gemi, Girit açıklarında şu anda. Ve Gemlik firkateyni birkaç saat sonra gemiye ulaşacak ve güvenli bir şekilde gemi hasar aldığı için yavaş seyir ediyor. Güvenli bir şekilde Bodrum ya da o bölgeye yanaştırılacak. Şu andaki durum bu.”

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
sibop
12 Mayıs 2015 Salı 11:40
11:40
gemi ne taşıyordu?
212.253.157.162
kadir can
12 Mayıs 2015 Salı 06:47
06:47
yediğiniz hurmalar bir gün gelir tırmalar demiş atalar adamların ülkesini karıştırdık şimdi intikam alıyorlar
ama yük gemisine yapılması kötü kurunun yanında yaşta yanıyor ne yazık hani birisi benim vergilerimle topladığı nakit 450 milyon doları eliyle teslim etmiş durmak yok yola devam demişti ne olacaktı ihaleler alacaktık komisyonlar dönecekti şimdi ülkeye bile sokmuyorlar bizi neyse bunlar siyaset
olan bizim ülke olarak itibarımıza ve genç 3 kaptan arkadaşıma oldu kendisine Allah!tan rahmet dilerim
188.173.163.19
Yusuf Demir
12 Mayıs 2015 Salı 00:03
00:03
Hasımane bir davranışla gemiyi vurmuşlar. Gemiyi durdurup, kontrol edebilirlerdi. "Uyardık" ne demek? Bu bir savaş gemisi değilki, yük gemisi. Silahsız ve sivil bir gemiyi, bilerek, isteyerek, vurup, cinayet işlemişlerdir. Bu hareketi İsrail'e yapsalardı, çoktan bomba manyağı yaparlardı onları. Gelen vuruyor, giden vuruyor, ne bu ya?
92.44.198.200
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim