• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 13 °C

Türkiye ile Malta arasında denizcilik anlaşması imzalandı

Türkiye ile Malta arasında denizcilik anlaşması imzalandı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Malta Başbakanı tarafından kabul edilirken, iki ülke arasında denizcilik anlaşması imzalandı. Elvan "Türkiye'nin denizcilikte transit bir ülke konumuna gelmesini ve daha fazla söz sahibi olmasını istiyoruz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin denizcilikte transit bir ülke konumuna gelmesini ve daha fazla söz sahibi olmasını istediklerini belirterek, "Bu çerçevede Malta ile işbirliğini daha da artıracağız" dedi.

Malta'da bulunan Ulaştırma Denizcilik ve haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Malta'daki temasları kapsamında Başbakan Joseph Muscat tarafından kabul edildi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Daha sonra, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Joe Mizzi ile heyetler arası görüşmelere başkanlık eden Elvan, iki ülke arasında denizcilik alanında işbirliğinin geliştirilmesini içeren anlaşmayı imzaladı.

Lütfi Elvan, temaslarına ilişkin yaptığı açıklamada, Malta'nın nüfusu az olmasına rağmen denizcilikte çok geliştiğini, gemi sayısının ve kapasitesinin yüksek olduğunu söyledi.

Türk sahipli gemilerin yaklaşık üçte birinin Malta bayraklı olduğunu ifade eden Elvan, "Burada bazı iş adamlarımızın yatırımları ve liman işletmeciliği var" dedi.

Görüşmelerde,  Malta ile Türkiye arasında denizcilik alanında ortak nelerin yapılabileceğinin ele alındığını ve denizcilik anlaşması imzalandığını ifade eden Elvan, "Türkiye'nin denizcilikte transit bir ülke konumuna gelmesini ve daha fazla söz sahibi olmasını istiyoruz. Bu çerçevede Malta ile işbirliğini daha da artıracağız" diye konuştu.

"Bir komite oluşturuyoruz"

Elvan, Başbakan Muscat ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mizzi ile yaptıkları görüşmelerde Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesinin önemini vurguladıklarını dile getirerek, Malta'nın var olan potansiyelini işbirliği yaparak değerlendirmek istediklerini belirtti. Petrolün Malta'da depolanmasının önemli olduğunu ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

"Bu yönde de bazı görüşmelerimiz oldu. Bundan sonraki süreçte sadece ulaştırma alanında değil, Malta hükümetinin diğer alanlarda da güçlü bir işbirliğine gitme yönünde kararlılığı var. Bu konuda çalışılabilecek alanları teker teker belirledik. Bir komite oluşturuyoruz. Bu komite süratle çalışmalarına başlayacak. Ortak işbirliği alanlarını somut bir şekilde ortaya koyacaklar. Hem ihracatımız hem de Türk firmalarının Malta ve diğer ülkelerde daha çok söz sahibi olmaları yönünde ikinci bir gelişme söz konusu olacak."

Elvan, Malta bayraklı gemi sahibi Türk iş adamlarının sorunlarını kapsamlı bir şekilde değerlendirdiklerini bildirerek, söz konusu sorunların çözümü yönünde bugünden itibaren adım atılmaya başlandığını söyledi.

"Görüşmeler çok verimli geçti"

Malta hükümetinin, Türk iş adamlarıyla iş yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ettiklerini belirten Elvan, "Önümüzdeki dönemde Malta'da bazı büyük yatırımlar söz konusu olacak. Bunları bizimle paylaştılar. Örneğin dalgakıran inşa etmek istiyorlar, büyük bir lojistik merkez kurmak istiyorlar, bunlarla ilgili kapsamlı görüştük" diye konuştu.

Türk iş adamlarının da katıldığı görüşmelerin çok verimli geçtiğini dile getiren Elvan, Malta Cumhurbaşkanı Marie-Louise Coleira Preca'yı da ziyaret edeceklerini kaydetti.

elvan-004.jpg

elvan1-004.jpg

elvan2-005.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mustafa polat
24 Şubat 2017 Cuma 21:49
21:49
merhaba,, birde sigorta anlaşması yapın imzalayında ,, malta bayraklı gemilerde çalışan türk personelin hakkınıkorumuş sahip çıkmış olursunuz sayın bakanım
88.245.255.245
Kubilay
25 Ocak 2015 Pazar 21:44
21:44
Özkan Bey orda ise,sorun yoktur
31.200.19.240
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim