• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Türkiye için Lojistik Stratejileri Konferansı Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yapıldı

Türkiye için Lojistik Stratejileri Konferansı Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yapıldı
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından2000 yılından bu yana düzenlenen “Türkiye için Lojistik Stratejileri Konferansı” “Lojistikte Girişimcilik” teması ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yapıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından düzenlenen Türkiye için Lojistik Stratejileri KonferansıLojistikte Girişimcilik teması ile 21Nisan 2016 günü İzmir'de DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’ndagerçekleştirildi. Türkiye için lojistik stratejilerinin tartışıldığı ve lojistik sektöründeki girişimcilik ve inovasyonların değerlendirildiğikonferansa,21Nisan 2016 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ev sahipliği yaptı.

Konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladıktan sonra açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okan Tuna konuşmasına,tüm katılımcıları saygıyla selamlayarak başladı. Bu konferansın 2000 yılından beri düzenleniyor oluşunu dile getiren Prof. Dr. Tuna, DEÜ Denizcilik Fakültesi’nin lojistik alanında öncü bir kurum olduğunun altını çizdi. Değişimin geçici bir durum olmadığını belirten Prof. Dr. Tuna ülkemizin lojistik sektöründe rekabetçiliğini koruyabilmesi için bu gerçeğin herkes tarafından kabul görmesi gerektiğini vurguladı. Çağımızda lojistik sektörünün dört ana stratejiye önem verdiğini dile getiren Prof. Dr. Tuna, bunların ezber bozucu, analitik ve veriye dayalı, bulut teknolojisi odaklı ve dijital gerçekliği benimseyici özellikte olduklarının altını çizdi. Hem yatırımcılık hem de girişimcilik olgularına dikkat çeken Prof. Dr. Tuna, sözlerini tüm katılımcıları tekrar selamlayarak sonlandırdı.

Ardından söz alan Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenler Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Erdener sözlerine ülkemizde bilişimle bütünleşik bir lojistik altyapısına ihtiyaç olduğunu dile getirerek başladı. Ayrıca sektöre girişte ödenen yüksek ücretlerin girişimciler için büyük bir sorun teşkil ettiğinin de altını çizen Erdener, müşterilerin uzayan vadelerinin de ayrıca bir sorun teşkil ettiğine değindi. Sektöre girişin kolaylaştırılması ve rahatlatılması gerektiğini vurgulayan Erdener R, yatırım, girişim ve finansman konularının enine boyuna düşünülmesi ve tartışılması gerektiğinin de altını çizdi. Son olarak ülkemizde konteyner yüklemelerinin ilerleyen yıllarda booking olarak da yapılabileceğini belirten Erdener, konferansın başarılı geçmesi dileklerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Ardından söz alan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Özgören, tüm dinleyicileri selamlayarak konuşmasına başladı. Lojistiğin diğer bir anlamının da bilgiye sahip olmak olduğunu dile getiren Prof. Dr. Özgören, lojistiğin coğrafi sınırların ötesinde bir kavram olduğunun ve tek sınırın kafalarımızda olduğunun altını çizdi. İzmir’in günümüzde bir yatırım ve inovasyon kenti haline geldiğini dile getiren Prof. Dr. Özgören,  bu konferansta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek kürsüden ayrıldı.
Verilen kahve arasının ardından Oturum Başkanlığı’nı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Özgören’in yaptığı “Lojistik Sektöründe Başarılı Girişim Örnekleri” başlıklı birinci oturuma geçildi. 

Oturum Başkanı Prof. Dr. Özgören’in konuşmacıları tanıtması ile söz alan, Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı (TÜRLEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen lojistik sektörünün genel özelliklerinden bahsederken girişimcilik ruhuna ve fark yaratmaya dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından söz alan İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Ünsped Gümrükleme ve Lojistik A.Ş. Dış Ticaret Koordinatörü Dr. Hakan Kaya, lojistik sektöründe finansal değerlere olduğu kadar insani değerlere de ihtiyacın olduğunu dile getirirken girişimciliğin ana karakteristiğinin risk almak olduğunun altını çizen bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından söz alan Sosyal Girişimci Nilgün Tiyanşan, kariyerini sürdürdüğü BALNAK Lojistik hakkında genel bilgiler içeren ve meslek hayatından deneyimlerini paylaştığı bir konuşma gerçekleştirdi. 

Ardından söz alan MallLogistics Kurucu Ortağı Emre Çizmecioğlu, girişimcilikte bir fikrin mutlaka ikinci, üçüncü ve hatta dördüncü senaryolarının da olmasını dile getirirken, ülkemizin lojistik açısından büyük fırsatlar barındırdığını gözler önüne seren bir konuşma gerçekleştirdi. 

Ardından söz alan Select Bilişim Hizmetleri Kurucusu Gökhan Girgin, şirket faaliyetleri hakkında bilgi verirken girişimciliğin daima bir adım önde olmak anlamına geldiğini vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi ve oturumun soru cevap bölümüne geçildi.S oru cevap bölümünün ardından konuşmacılara teşekkürplaketlerinin takdim edilmesi ile birlikteTürkiye için Lojistik Stratejileri Konferansı’nınbirinci oturumu sona erdi.

Öğle arasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi AFT Tiyatro Topluluğu sergilediği oyun ile katılımcılara keyifli anlar yaşattı.Daha sonra Oturum Başkanlığı’nı Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okan Tuna’nın yaptığı “Lojistik Sektöründe Yatırımcı ve Girişimci Olmak” başlıklı ikinci oturuma geçildi. Oturum Başkanı Prof. Dr. TUNA’nın konferans konuşmacılarını tanıtmasının ardından söz alan 212 VentureCapital Genel Müdürü Numan Numan şirketin 30 milyon dolarlık bir yatırım fonu oluşturduğunu belirtirken girişimciliğin bir problemi bulmak ve ona çözüm üretmek olduğunu dile getiren bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından söz alan Berik Girişim A.Ş. Kurucusu ve Melek Yatırımcı Hulusi Berik, adımsalinovasyonun önemini vurgulayan ve yatırımcıların uzmanları oldukları sektörlere yatırım yapmalarının altını çizen bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından söz alan İDE Bilişim A.Ş. Kurucusu Osman Circi, artık bilişim teknolojileri ve endüstrinin iç içe olduğunu ve dalgayı doğru yerde yakalayan girişimcinin daima kazanacağını vurgularken, çağımızın petrolünün veri olduğunu dile getiren bir konuşma gerçekleştirdi. 

Ardından söz alan CNTR Bilişim A.Ş. Kurucu Ortağı Merdan Erdoğan, girişimcilik hayatından kısaca söz ederek lojistikte dijital girişimlerin küresel olması gerektiğini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından söz alan Freight LLC Kurucusu Adem Eskici, on yılı aşkın gemi kiralama tecrübesini bilişim teknolojileri yardımı ile nasıl bir inovatif girişime çevirdiğini gözler önüne seren bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından söz alan Girişimci Atilla Altay, yapmış olduğu ekapıcı.com ve paketz.com gibi önemli girişimlerin süreçleri hakkında bilgi aktaran ve kendi işini yapıyor olmanın avantalarını dile getiren bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından söz alan DaliEvents Kurucu Ortağı ve Girişimci Hakan Şen, kendi kariyer sürecinden bahsederken girişimciliğin düşündüğümüz kadar değil, uyguladığımız kadar olduğunun altını çizen bir konuşma gerçekleştirdi ve oturumun soru cevap bölümüne geçildi.Soru cevap bölümünün ardından konuşmacılara teşekkür plaketlerinin takdim edilmesi ile birlikte Lojistikte Girişimcilik teması ile gerçekleştirilenTürkiye için Lojistik Stratejileri Konferansı sona erdi.

fotop.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim