• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Türkiye, Avrupa’nın yeni gemi inşa ve bakım onarım üssü olma yolunda ilerliyor

Türkiye, Avrupa’nın yeni gemi inşa ve bakım onarım üssü olma yolunda ilerliyor
Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Fazıl Uzun, Türkiye’nin Avrupa’nın yeni gemi inşa ve bakım onarım üssü olma yolunda ilerlediğini ve 2019’a kesinleşmiş 83 yeni inşa ve 32 tadilat projesiyle girdiklerini söyledi.

Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Fazıl Uzun, “Gemi inşada ihtiyaçları takip edip farklı, katma değeri ve teknolojisi yüksek gemi türlerine yönelerek kriz dönemini aştık, hatta kriz gelişmemiz için fırsat oldu”dedi. Ülkemizin Avrupa’nın yeni gemi inşa ve bakım onarım üssü olma yolunda ilerlediğine dikkat çeken Uzun, 2019 yılına, kesinleşmiş 83 yeni inşa ve 32 tadilat projesi ile girdiklerini, bakım onarımda da yüksek talebin mevcut olduğunu söyledi.

2018 yılında dünya ticaretinin yüzde 83'ü, Türkiye'nin dış ticaretinin ise yüzde 89'u deniz yoluyla gerçekleşti. Türkiye'nin 2018 yılında 391 milyar dolara ulaşan dış ticaret hacminin 2023 yılı 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin gerçekleşmesi ile 1,1 trilyon dolara yükselmesi öngörülüyor.

Bu ortamda Türk denizcilik sektörü de coğrafi konumu, kalite, hız, güvenlik ve çevre hassasiyeti ile her ihtiyaca hızlı yanıt verebilecek kapasitesi sayesinde Avrupa’nın yeni gemi inşaa ve bakım onarım üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

untitled-5-069.jpg

2018 yılında Altınova Tersane Bölgesi’nde 56 gemi/tekne inşa edildiğini ve 748 gemi/tekneye bakım-onarım veya tadilat hizmeti verildiğini belirten Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Fazıl Uzun, “Bölgemiz 2019 yılına kesinleşmiş 83 yeni inşa ve 32 tadilat projesi ile girdi. Bakım onarımda da yüksek talep mevcut. Bölgemizde büyük havuzların sayısı arttırılarak Dünya bakım onarım piyasası içinde daha büyük paya sahip olacağımıza inanıyoruz. Sektör ve ülke ekonomimiz adına Yalova’da önemli bir istihdam sağlıyoruz. 2015 yılında 12 bin 173 olan çalışan sayımız 2018 yılında 16 bini aştı” dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası adına 02-05 Nisan’da Tuzla Viaport Marina’da düzenlenecek Exposhipping Expomaritt İstanbul, 15. Uluslararası Denizcilik Fuar ve Konferansı’nın destekçisi olduklarını ve geniş katılımla yer alacaklarını belirten Uzun, gemi inşada ihtiyaçları takip edip farklı, katma değeri ve teknolojisi yüksek gemi türlerine yönelerek kriz dönemini aştıklarını, hatta krizin gelişmek için fırsat olduğunu vurguladı.

Uzun, “Ekonomi ve çevre dostu gemiler için; hibrit ve elektrik tahrikli gemiler, yenilikçi tekne dizaynları, otonom kumanda sistemleri gibi teknolojiler uygulanıyor; feribot ve yolcu gemileri inşa ediliyor. Diğer taraftan, bölgemizde askeri projelerin üretimine de başlandı. Exposhipping Expomaritt İstanbul’un sektörümüze her zaman olduğu gibi yeni işbirlikleri ve pazar fırsatları sunmasını bekliyoruz” dedi.

untitled-6-068.jpg

UBM Fuar Direktörü Esin Aslıhan Göksel ise 2007 yılından beri İMEAK Deniz Ticaret Odası adına Exposhipping Expomaritt İstanbul Fuarı'nı organize ettiklerini belirterek "5 bin çalışanıyla yılda 360'dan fazla fuar, gösteri ve organizasyon düzenliyoruz. Farklı sektörlerde farklı buluşmalarımız var. UBM küresel anlamda 12'den fazla gemi inşa fuarını organize ediyor. Bizim Türkiye'deki amacımız, bu küresel networkü Türkiye'ye getirmek. Bu yıl Exposhipping İstanbul 02-05 Nisan tarihleri arasında Viaport Marina Tuzla’da ' gerçekleşecek. 35 ülkeden 200’ü aşkın katılımcı ve 700’ün üzerinde marka fuarda katılımcı olarak yer alıyor. Hedefimiz Türkiye'ye yakışır bir organizasyon gerçekleştirmek. Ayrıca, UBM’in global markası olan SEATRADE ile birlikte fuar ile eş zamanlı olarak Global Maritime Summit’i düzenliyoruz. Ticaret ve işbirliklerinin yanında sektörün geleceği de Exposhipping Expomaritt İstanbul’da konuşulacak" dedi.

untitled-4-058.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim