Güneydoğu Asya'nın en büyük savunma sanayisi fuarlarından INDO Defence 2025, Endonezya Savunma Bakanlığını ev sahipliğinde "küresel barış ve istikrar için savunma ortaklıkları" temasıyla gerçekleştirilecek.
Dört gün boyunca devam edecek etkinliğe, Güneydoğu Asya ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından resmi delegasyonların ve savunma sanayisi üreticilerinin katılımı bekleniyor.
60 ülkeden 1157 şirketin toplamda 70 bin metrekare alanda ürün ve sistemlerini sergileyeceği fuara, 40 bini aşkın profesyonel ziyaretçinin katılımı bekleniyor.
Fuar süresince Türk savunma sanayisi firmalarının ürettiği çeşitli insansız kara ve hava araçları, zırhlı araç platformları, silah sistemleri, deniz sistemleri, elektronik sistemler, mühimmat, simülatörler ve lojistik destek ürünleri katılımcıların beğenisine sunulacak. Ayrıca ileri teknolojik kabiliyetler hakkında bilgiler aktarılacak ve işbirliği fırsatları değerlendirilecek.
STM, kendi milli imkanlarıyla geliştirdiği askeri deniz platformları ve taktik mini İHA sistemlerini Endonezya’da düzenlenecek INDO Defence 2025 fuarında sergileyecek. Yapılan açıklamaya göre, Güneydoğu Asya’nın en büyük savunma sanayi fuarı olan INDO Defence 2025, 11-14 Haziran tarihleri arasında Endonezya’nın Cakarta şehrinde gerçekleşecek. Türk savunma sanayisinde önemli ihracatlar elde eden STM, fuarda sunacağı milli ve yenilikçi sistemlerle yer alacak.
DENİZ PLATFORMLARI VE İHA SİSTEMLERİ
Türk Deniz Kuvvetleri başta olmak üzere, Ukrayna, Pakistan, Portekiz ve Malezya donanmaları için su üstü ve su altı platformları inşa eden STM, Endonezya’da toplam altı deniz projesini sergileyecek. Bu projeler arasında, deniz testleri başarıyla devam eden Türkiye’nin milli insansız otonom sualtı aracı STM NETA ve Türkiye’nin özel harekat ile hücum maksatlı ilk milli denizaltı tasarımı olan STM500 bulunuyor. Ayrıca, STM, fuarda CG-78 adını verdiği sahil güvenlik gemisini ilk kez tanıtacak.
YENİ TANITILACAK PROJELER
Bu fuarda, Türkiye’nin Asya Pasifik bölgesine gerçekleştirdiği ilk ve tek korvet ihracatı olan Malezya Korveti (LMS Batch-2), Türkiye’nin milli fırkateyni projesi İstif sınıfı (TCG İSTANBUL), Pakistan’a ait denizde ikmal tankeri ve STM MPAC hücumbotu da sergilenecek. STM, sahil güvenlik gemileri üzerine gerçekleştirdiği tasarım çalışmalarına da değinecek ve fuarda CG-78 adını verdiği sahil güvenlik gemisini tanıtacak.
İHRACAT BAŞARILARI
Taktik mini İHA sistemleri konusunda Türkiye’de ve dünyada öncü sistemler geliştiren STM, üç kıtada ondan fazla ülkeye ihraç edilen Türkiye’nin ilk milli vurucu İHA’sı KARGU’yu antipersonel ve zırh delici mühimmat başlığı ile fuar katılımcılarına sunacak. Bunun yanı sıra, Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine giren ve terörle mücadelede etkin bir şekilde kullanılan gözcü İHA TOGAN ile mühimmat bırakan İHA BOYGA da fuarda sergilenecek.
DENİZ HABER AJANSI