• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 12 °C

Türk P&I Sigorta'nın yükselen finansal gücü tescillendi

Türk P&I Sigorta'nın yükselen finansal gücü tescillendi
Türk P&I, Fitch tarafından kısa süre önce tamamlanan değerlendirme sürecinin sonunda “Sigortacının Ulusal Finansal Gücü” skalasında A+ derecesini, “Sigortacının Uluslararası Finansal Gücü” skalasında ise BB- (Stable) derecesini elde etti.

Fitch Raitings'in Türk P&I değenlendirmesinin sonucu açıklandı. Türk P&I, Fitch tarafından kısa süre önce tamamlanan değerlendirme sürecinin sonunda “Sigortacının Ulusal Finansal Gücü” skalasında A+ derecesini, “Sigortacının Uluslararası Finansal Gücü” skalasında ise BB- (Stable) derecesini elde etti. Notlara dair görünümün stabil olduğu bildirildi.

Türk P&I, Fitch tarafından kısa süre önce tamamlanan değerlendirme sürecinin sonunda “Sigortacının Ulusal Finansal Gücü” skalasında A+ derecesini, “Sigortacının Uluslararası Finansal Gücü” skalasında ise BB- (Stable) derecesini elde etti. Notlara dair görünümün stabil olduğu bildirildi.

Küresel salgına rağmen güçlü kaldı

Fitch’ten yapılan açıklamada, “Yapılan değerlendirmenin salgının günümüzdeki etkisini, özellikle Türk P&I’nın yer aldığı sektör, varlık riskleri ve geleceğe dönük gelir hedeflerini dikkate aldığını, Stabil görünümün ise Türk P&I’nın kredi temellerinin dayanıklılığının süreceğine dair öngörüsünü yansıttığı” vurgulandı.

Fitch’in “Türk P&I’ın gelirlerinin finansal gücünün yorumlanmasında itici bir kuvvet olduğu” değerlendirmesi Türk P&I’nın kesintisiz süregelen büyüme trendinin, yüksek katma değerli iş kazanımındaki başarısının ve üretimde bulunduğu tabii piyasalara karşı aidiyetinin yansıması olarak yorumlandı.

Uluslararası güçlü bir aktör

Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker, “Fitch’in Türk P&I’nın notunu Türkiye’nin ülke notu ile aynı seviyede değerlendirmesinin Türk P&I’yı hem denizcilik sigortaları piyasasının önde gelen bir üyesi olarak hem de uluslararası sigorta piyasalarının güçlü bir aktörü olarak teyit ettiğini” bildirdi.

Teker, Fitch tarafından yapılan değerlendirmenin Türk P&I’nın uluslararası sigorta piyasalarında sağlamaya devam ettiği güçlü hizmetin bir ibaresi olduğunu, şirketin finanasal gücünün yanı sıra salgın hastalığın baskıladığı global piyasa koşullarına rağmen iş stratejilerinin başarısını tasdik ettiğini söyledi.

Türk P&I’nın, elde ettiği derecelendirme notunun da tasdik ettiği finansal gücü ile hali hazırda önemli bir hacme ulaşan uluslararası sigorta portföyünü daha da geliştirmeyi hedeflediği gibi, ulusal müşterilerine verdiği hizmeti daha da güçlü olarak sürdüreceği bildirildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim