• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 13 °C

Türk Loydu eğitimlerine aralıksız devam ediyor

Türk Loydu eğitimlerine aralıksız devam ediyor
Türk Loydu, 22 Ağustos’ta Gemi ve Deniz Yapılarında Yorulma Eğitimi, 23-24 Ağustos’ta da kaynak teknisyen ve uzmanları için bilgilendirme eğitimi düzenleyecek.

Türk Loydu, dizaynerler, tersane mühendisleri, gemi ve deniz yapıları ile ilgili muayene, bakım, onarım faaliyeti yürütme sorumluluğu olan teknik ve yöneticiler için  ‘Gemi ve Deniz Yapılarında Yorulma Eğitimi düzenliyor. 22 Ağustos tarihinde  Tuzla’daki Türk Loydu tesislerinde verilecek eğitimlere katılacakların 16 Temmuz tarihine kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

Denizcilik sektöründe eksik olan bilgiyi sağlamayı amaçlayan  “Başlangıç Eğitimi“ sonrasında “İleri Düzey Eğitim“ gerçekleştirilecek. Eğitim süresince; tasarım, üretim ve onarım konularının yanı sıra; gemilerin ve deniz yapılarının ömürleri boyunca yapılması gereken yorulma değerlendirmesi konusu da ele alınacak ve sektördeki pratik uygulamalar tartışmaya açılacak. Eğitim Doktor Özgür Özgüç tarafından verilecek. 

Dr. Özgüç; İTÜ’den aldığı Gemi İnşaatı ve Makineleri Mühendisliği eğitiminden sonra tekne mukavemeti ve yorulma alanında yaptığı çalışmalarla UK Glasgow Üniversitesi’nden Doktora ünvanı aldı. Dr. Özgüç; gemiler ve deniz yapıları ile uzmanlık alanına yönelik çalışmalarını Bureau Veritas, Det Norske Veritas Norway & Singapore, INPEX E&P, TOTAL E&P South Korea gibi şirketlerde 15 yıl boyunca yönetici ve uzman düzeyinde sürdürdü; aynı zamanda bu ülkelerde; dizaynerlere, tersanelere ve armatörlere yönelik eğitimler ve seminerler verdi. Son 15 yılda uluslararası bilimsel dergi ve konferanslarda yaklaşık 20 çalışması yayınlandı.

Dr. Özgüç halen Türk Loydu TL Teknopark Arge Müdürü olarak görev yapıyor ve savunma sanayi projeleri başta olmak üzere denizcilik sektöründe analiz ve Ar-Ge alanlarında olduğu kadar uzmanlık alanlarında verdiği eğitimler ile de destek veriyor. 

Kaynak eğitimi de verilecek

Bu arada Türk yoldu tarafından düzenlenen diğer bir eğitim de ‘Kaynak Koordinasyonu Görev ve Sorumluluklar Bilgilendirme Eğitimi’. Kaynak teknisyen ve teknikerleri, kaynak uzmanları, kaynak denetçileri ve şirketlerce kaynak koordinatörü olarak görevlendirilmesi planlanan diğer ilgili personeli ilgilendiren genel katılıma açık eğitim “ISO 14731:2006 (önceki EN 719) Kaynak Koordinasyonu Görev ve Sorumluluklar Bilgilendirme Eğitimi” 23–24 Ağustos 2016 tarihlerinde düzenlenmesi planlanıyor. Eğitime katılmak isteyenlerin 19 Ağustos 2016 saat 17:00 ya dek başvuru yapmaları gerekiyor.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim