• BIST 9626.79
  • Altın 2497.13
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.8711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Türk Loydu, AR-GE faaliyetlerine ağırlık verecek

Türk Loydu, AR-GE faaliyetlerine ağırlık verecek
Türk Loydu denizcilik sektörü ve ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda AR- GE faaliyetleri geliştirilerek sürdürmek üzere İstanbul Teknopark' da ofis açtı.

Türk Loydu Vakfı, TL Teknopark Arge Ltd. Şti. ile sektörümüz ve ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda AR- GE faaliyetleri geliştirilerek sürdürmek üzere Teknopark' daki yerini aldı. 

Türk Loydu'dan yapılan açıklamada amaçları şöyle sıralandı;

"Türk Loydu olarak, amacımız sunduğumuz hizmetler ile Ar-Ge faaliyetlerinin, inovasyonun ve teknolojik üretimin desteklendiği, bunların da doğrudan sektöre fayda sağlar  hale gelmesine sağlamaktır. Dünya ekonomik konjonktüründe bilindiği üzere, rekabetçilik ve sürdürülebilir büyüme, ülkemizin en temel sorunlarının başında gelmektedir. İstikrarın korunması ve Türkiye ekonomisinin sağlıklı, sürdürülebilir bir büyüme süreci yakalayabilmesi için, sanayimizin; yüksek katma değer sağlayan, ileri teknolojiye dayanan bir yapıya dönüşmesi, rekabet gücünü ve verimliliğini artırılması gerekiyor.

Dünya genelinde, AR-GE ve inovasyon faaliyetlerinde, özellikle Çin başta olmak üzere, son yıllarda Asya ülkelerinin gelişimi dikkat çekmektedir. 2012 itibarıyla milli gelir büyüklüğünün 8 trilyon doları aştığı, tahmin edilen Çin ekonomisi, dünyada ABD ekonomisinin ardından ikinci sırada yer almaktadır. Çin’in toplam AR-GE harcaması 2009 yılı itibarıyla 154 milyar dolar, araştırmacı sayısı ise bir milyon kişinin üzerindedir. 30-40 yıl önce Türkiye ile benzer bir ekonomik yapıya, sahip olduğu ifade edilen ve sıklıkla karşılaştırma yapılan Güney Kore de bu alandaki faaliyetleri ile ön plana çıkıyor.

G-20 ülkeleri arasında yerini almış olan Güney Kore’nin ekonomisinde ve kalkınmasında     AR-GE ve inovasyonun rolü , bilindiği üzere çok büyüktür. Güney Kore bunun önemini çok önceleri anlamış ve kalkınmasını tamamen AR-GE, inovasyon ve değişim süreçleri üzerine kuruldu.

Aynı zamanda AR-GE şirketimizin kurucusu olan Türk Loydu Vakfı; kuruluş senedinde yer alan temel stratejik ilkeleri çerçevesinde,ülkemizin sanayisi, teknolojisi ve mühendislik gelişimine katkı sağlamak üzere; kurulduğu 1962 yılından beri ülkemiz sanayisinin ve mühendislik gücünün gelişimi için,iktisadi işletmesi üzerinden elde ettiği gelir fazlası ile onlarca adet AR-GE projesine destek vermiş, yüzlerce öğrenciye karşılıksız burs vermek sureti ile,nitelikli insan gücü artırılmasına katkıda bulundu.

Bugün itibari ile, açılışını yaptığımız Türk Loydu Teknopark AR-GE firması; ülkemizin AR-GE gelişiminde kritik önemde olan odak sektörler başta olmak üzere, deniz ve endüstrinin pek çok alanında, teknolojik bilgi üreterek; bu bilginin üretim ve ticarete dönüşümü için gereken çalışmalar gerçekleştirecek, bu çalışmalar paydaşlarımız ve sektör kuruluşlarımızla yakın işbirliği içinde, sanayimizin ihtiyaçları gözetilmek sureti ile hayata geçirilecek.

Türk Loydu Mart Ayı itibarı ile Teknopark İstanbul’da kurmuş olduğu AR-GE şirketi aracılığı ile aşağıda sıralanan faaliyetleri yürütmeyi planlamaktadır.

1- Kural  Geliştirme  Faaliyetleri:

 Offshore Destek Gemisi Kuralları,

500 GRT’dan Küçük  Gemi Kuralları

Özel Amaçlı Tekneler-Yolcu Tekneleri

Türk Loydu  Kurallarının IMO Goal Based Standartları ile uyumlu hale getirilmesi,

MODU Kuralları,

 2- Türk Loydu Kurallarını Destekleyecek AR-GE faaliyetleri

Yeni ve diğer klaslarla rekabet edebilir kurallar.

 3-      TÜBİTAK  destekli  “ Teknoloji ve Yenili Destek Programları (TEYDEP)  Projeleri” Tübitak projelerinde elde edilecek tecrübe ve referanslar orta vade de Türk Loydu’nun  bir AR-GE Merkezi olmasının alt yapısını oluşturacaktır.

 4- Yabancı şirket ve kuruluşlarda oluşan konsorsiyumlara katılarak “Avrupa Birliği Projeleri “ için de yer almak:

Büyük ve yabancı paydaşlarla geliştirilen projeler Türk Loydu’nun ulusal ve uluslar arası alanda bilgi üreten bir kuruluş olarak prestij kazanmasını sağlayacaktır.

5- Türk Loydu ve sektörün ihtiyaç duyduğu kural yazılımları (Tekne Boyutlandırma , Makine –Donanım Kural Yazılımları ,Yat,CE’li Tekne  ve Küçük Gemi  Kural Yazılımları, FEM modellemesi yapılabilecek kural yazılımları, Gemilerin sörvey aralıklarının uzatılmasınıa sağlayacak “Hull Maintenance  System Yazılımı”, Rüzger Türbini Boyutlandırmasına Yönelik Kural Yazılımı)Türk Loydu klasında inşa edilecek gemilerin  daha kısa sürede dizayn edilmesine katkı sağlayacaktır.

 6- Özel ve Kamu Sektörünün ihtiyacı olan Araştırma ve Geliştirme Projeleri

 7- Özel ve Kamu Sektörünün ihtiyacı olan diğer yazılımların Ortak Olarak

Geliştirilmesi  (Zararlı Maddeler Envanteri Yazılımı)

8-  Savunma sanayi sektörü  için AR-GE faaliyetleri, Teknik

9- Üniversitelerle Birlikte ortak AR-GE Faaliyetleri , “SANTEZ “ Projeleri’nin  yürütülmesi"

Bu arada Türk Loydu  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zorlu ofisin açılışında yaptığı konuşmada  şunları şöyledi:

Dünya ekonomik konjonktüründe bilindiği üzere, rekabetçilik ve sürdürülebilir büyüme , ülkemizin en temel sorunlarının başında gelmektedir. İstikrarın korunması ve Türkiye ekonomisinin sağlıklı, sürdürülebilir bir büyüme süreciyakalayabilmesi için, sanayimizin; yüksek katma değer sağlayan, ileri teknolojiyedayanan bir yapıya dönüşmesi, rekabet gücünü ve verimliliğini artırılması gerekmektedir.

Dünya genelinde, ARGE ve inovasyon faaliyetlerinde, özellikle Çin başta olmak üzere ,son yıllarda Asya ülkelerinin gelişimi dikkat çekmektedir. 2012 itibarıyla milli gelir büyüklüğünün 8 trilyon doları aştığı, tahmin edilen Çin ekonomisi,dünyada ABD ekonomisinin ardından ikinci sırada yer almaktadır. Çin’in toplam ARGE harcaması 2009 yılı itibarıyla 154 milyar dolar, araştırmacı sayısı ise bir milyon kişinin üzerindedir. 30-40 yıl önce Türkiye ile benzer bir ekonomik yapıya, sahip olduğu ifade edilen ve sıklıkla karşılaştırma yapılan Güney Kore de bu alandaki faaliyetleri ile ön plana çıkmaktadır.

G-20 ülkeleri arasında yerini almış olan Güney Kore’nin ekonomisinde ve kalkınmasında ARGE ve inovasyonun rolü, bilindiği üzere çok büyüktür. Güney Kore bunun önemini çok önceleri anlamış ve kalkınmasını tamamen ARGE, inovasyon ve değişim süreçleri üzerine kurmuştur. Aynı zamanda ARGE şirketimizin kurucusu olan Türk Loydu Vakfı; kuruluş senedinde yer alan temel stratejik ilkeleri çerçevesinde, ülkemizin sanayisi, teknolojisi ve mühendislik gelişimine katkı sağlamak üzere;  kurulduğu 1962 yılından beri ülkemiz sanayisinin ve mühendislik gücünün gelişimi için,iktisadi işletmesi üzerinden elde ettiği gelir fazlası ile,onlarca adet ARGE projesine destek vermiş, yüzlerce öğrenciye karşılıksız burs vermek sureti ile,nitelikli insan gücü artırılmasına katkıda bulunmuştur.

Bugün itibari ile açılışını yaptığımız Türk Loydu Teknopark ARGE firması; ülkemizin ARGEgelişiminde, kritik önemde olan odak sektörler başta olmak üzere, deniz ve endüstrinin pek çok alanında,teknolojik bilgi üreterek; bu bilginin üretim ve ticarete dönüşümü için gereken çalışmalar gerçekleştirecek, bu çalışmalar paydaşlarımız ve sektör kuruluşlarımızla yakın işbirliği içinde, sanayimizin ihtiyaçları gözetilmek sureti ile hayata geçirilecektir.Motivasyonumuzu ülkemizin 2023 hedefleri gözetilerek; içinde bulunduğumuz Teknopark’ta bulunan siz çok değerli ARGE kuruluşlarının, çalışma dinamiğinden ve paydaşlarımızın ihtiyaçlarından,aldığımız geri beslemelerle; ülkemizin rekabetçi, sürdürülebilir daha fazla katma değerli ürün ve hizmetler üretmesine katkıda bulunacağız.Bu vesile ile; Türk Loydu Teknopark ARGE firmamızın ülkemiz ve sanayimiz için hayırlı olmasını diliyor, tekrar hoş geldiniz diyorum” derken, emeği geçen herkese teşekkür etti.

turk_loydu-002.jpg

turk_loydu1-002.jpg

turk_loydu2-002.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim