• BIST 9524.59
  • Altın 2484.391
  • Dolar 32.5152
  • Euro 34.7194
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 18 °C

Türk Loydu 60. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Türk Loydu 60. Olağan Genel Kurulu yapıldı
Türk Loydu 60. Olağan Genel Kurulu, Türk Loydu Genel Merkezi'nde delegelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Türk Loydu Vakfının 14. ve 18. Numaralı vakıf senedi maddeleri tartışıldı

Türk Loydu Vakfı 60.Olağan Genel Kurul Toplantısı vakıf senedi değişikliği gündemi ile toplandı.

Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı toplantıya katılanlar arasında; GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, GEMİMO Başkanı Feramuz Aşkın, Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Başkanı Tamer Kıran, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alev Tunç, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş ve kamu ve özel sektörden temsilciler katıldılar.Toplantıda Türk Loydu Vakfının 14. ve 18. Numaralı vakıf senedi maddeleri tartışıldı. 

Oldukça hareketli geçen Türk Loydu Vakfı 60. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nın açılış konuşmasını Türk Loydu Başkanı Cem Melikoğlu yaptı. Melikoğlu, vakıf faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra Daha sonra Divan Kurulu seçimine başlandı. Divan Kurulu’na Nurettin Çalışkan başkanlık ederken, Uğur Aykaç, Erdoğan Aslan, Ersin Tüvar yardımcılıklarını yürüttüler.

Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu, Deniz, Endüstri ve Belgelendirme, Kar amaçlı şirket, IACS-EURO ve Savunma Sanayileri başlıkları üzerinde durdu. Türk Loydu Mali İşler Sorumlusu Gürkan Gümüş 2015 yılının gelir tablosunu açıkladı.

Hızır Reis Deniz: Türk Loydu’nun bütçesi 500 milyon lira olmalı

Türk Loydu Genel Kurul’unda bir konuşma yapan Kıyı Yapıları ve Deniz Emniyeti Genel Müdürü Hızır Reis Deniz , “Türk Loydu’nun milli kavramını uluslararası boyutuyla bakanlığımız ve biz tarafından takip edildiğini bilmenizi isterim. Ahmet Aslan ve ekibimizle milli kavramı bu sektörde de milli ürün boyutuyla oran boyutunda artmasının önemini de bilerek Türk Loydu’nun bu milli oranı artıracak görevinide daha üt seviyede sürdürebilir bir ivme ile devam etmesindeki sorumluluğuda paylaşmak istiyorum. Kamu boyutuyla ciddi bir destek var. Savunma Sanayi Başkanlığımız var. Projelerinde bir kaynak oluşturuyor. Devletin düzenlediği mevzuatlar var. Gemilerin belirli bir boydan sonra klaslı olma zorunluluğu, klaslara verilen yetkilerde Türk Loydu’nun ayrı bir önem vermesi gerekir. Klaslarla ilgi yetkilerle ilgili yönetmeliklerin düzenlenmeleri Türk Loydu için büyük bir fırsattır. 2011 yılındaki kara ve deniz alanındaki oranı tersine çevirmeniz lazım. Yüzde 75’e çıkılması lazım. Deniz alanında yüzde 25 ‘e indirilmesi gerekir.  TÜPRAŞ Rafinerisinde Türk Loydu yer almalıdır. IACS meşakkatli bir süreçtir. Ülke şu anki durumuyla sizi meşakkatli bir süreç bekliyor. Türkiye’deki potansiyellerin deniz kuruluşlarında idarenin kendi lehine bir girdi oluşturabilir. 1.6 milyon dolardan biz ne kadar pay aldık bunu yeterli görmememeliyiz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Türk Loydu bütçesinin kısa vadede 500 milyon lira olmasını istedi “diyerek konuşmasını tamamladı.

GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran,  ilk defa mali bir kurula katıldığını bunun çok hoşuna gittiğini belirtti. Kıran "Endüstri bölgesinde yaşıyoruz, sanayiyle entegreyiz daha iyi yerlere gelebiliriz" derken kısa zamanda yeni denizlere yelken açılmasını temenni etti ve konuşmasına son verdi.

Kürsüde daha sonra söz alan Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaç bu zamana kadar Türk Loydu Vakfı tarafından kabul edilmediklerini ilk defa vakıf tarafından kabul gördüklerini dile getirdi.

Gemi Makine Mühendisleri Odası Başkanı Feramuz Aşkın Türk Loydu’nu daha iyi yerlere getirmek için çalışılması gerektiğini ve pozitif yaklaşılmasını ifade ederken denizcilik sektöründe yatırımların daha fazla artması gerektiği konuları üzerinde durdu. 

Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Nuri Uygur ise Türk Loydu ve paydaşlarını yormak istemediklerini, içteki problemlerin dışarıya yansıtılmadan halledilmesini gerektiğini söyledi.

Ayrıca Türkiye’nin Türk Loyduna ihtiyacı olduğunu meslek grubu olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ve tarafsız , kurumsal yapıyı oluşturarak geleceğe yelken açılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Toplantıda Türk Loydu Vakfının 14. ve 18. Numaralı vakıf senedi maddelerinin tartışıldığı genel kurul hareketli geçti. Uzun süren tartışmaların ardından 2 madde oy çokluğuyla kabul edildi. Daha sonra toplantı soru cevap bölümüne geçilmesiyle sona erdi.

turkloydu_foto_galeri.jpg

 

Haber: Burcu ERTAŞ / Deniz haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
reklamvadisi.com
03 Mayıs 2016 Salı 12:32
12:32
Yeni yönetim hayırlı olsun


http://www.reklamvadisi.com/dijital-bahar-temizligi-vakti-geldi/
188.95.144.3
reklamvadisi.com
03 Mayıs 2016 Salı 10:13
10:13
başarılar dileriz yeni yönetime
188.95.144.3
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim