• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 12 °C

Türk limanlarına sefer yapan 30 yaş üstü nehir tipi gemiler, PSC denetimine tabii tutulacak

Türk limanlarına sefer yapan 30 yaş üstü nehir tipi gemiler, PSC denetimine tabii tutulacak
Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü imzasıyla tüm liman başkanlıklarına gönderilen resmi yazıda, 30 yaş üstü nehir gemisi olarak bilinen Volgo-Balt, Volgo-Don, Sormovsky, Omsky ve Baltiysky tipi tüm gemilerin PSC denetimine gireceği belirtildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İçsular Genel Müdürlüğü, Türk limanlarına gelen seyir, can, mal, ve çevre emniyeti açısından tehlike arz etme ihtimali bulunan 30 yaş üstü gemilerin, hedefleme sistemi gözetilmeksizin, liman başkanlıkları marifeti ile yüzde 100 oranı ile Liman Devleti Kontrolü'ne (PSC) tabi tutulacağı kaydedildi.

Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından tüm liman başkanlıklarına gönderilen talimat ile, Karadeniz Liman Devleti Denetim Mutabakat Muhtıraları ile beraber, Liman Devleti Denetim Yönetmeliği çerçevesinde, Türk limanlarına uğrak yapan yabancı bayraklı gemilerin denizde seyir, can, mal ve çevre emniyetinin en üst düzeyde korunmasına, gemide yaşam ve çalışma koşulları bakımından uygunluğun sağlanmasına ve uygun olmayanlar hakkında da yaptırım uygulanmasına yönelik olarak Liman Devleti Denetimleri yapıldığı belirtildi.

Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak imzasıyla liman başkanlıklarına gönderilen resmi yazıda, Türk limanlarına gelen bazı gemilerin; seyir, can, mal, ve çevre emniyeti açısından tehlike arz ettikleri ve bu gemilerin fiili durumlarının sahip oldukları sertifikalara uygun olmadıkları yönünde bazı ihbarlar alındığı ifade edilerek, denizlerde emniyetin artırılmasına yönelik olarak, özellikler Samsun ve Marmara Limanları başta olmak üzere, kısmen Antalya ve Mersin Limanlarına sefer yapan 30 yaş ve üstü nehir tipi gemilere hedefleme sistemi gözetilmeksizin yüzde 100 oranı ile Liman Devleti Kontrolü (PSC) yapılması talimatı verildi.

30 YAŞ ÜSTÜ TÜRK BAYRAKLI GEMİLER DE DENETLENECEK

Tüm liman başkanlıklarına gönderilen talimat ile 30 yaş üstü nehir tipi gemilere yapılacak olan kontrollerde; gerekli tüm emniyet tedbirleri alınarak, mümkün olduğu oranda bu gemilerin dip balast tankları kontrol edilerek, detaylı fotoğrafları ve denetim raporu ile birlikte Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesi istendi.

Diğer taraftan, yapılan denetimlerde gemiadamı donatımı ile yeterlilikleri ve deniz çevre emniyeti gereklilikleri de detaylı olarak kontrol edilmesi gerektiği ifade edilen resmi yazıda, bu tipte bulunan 30 yaş ve üstü olan Türk bayraklı gemilere de hedefleme sistemine bakılmaksızın Bayrak Devleti Kontrolünün yapılması talimatı verildi.

STANDART ALTI GEMİLER TERSANELERE GÖNDERİLECEK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından tüm liman başkanlıklarına gönderilen resmi yazıda, nehir tipi gemiler olarak bilinen, Volgo-Balt, Volgo-Don, Sormovsky, Omsky ve Baltiysky tipi olan gemilere ait yapılan denetimlerde durumu uygunsuz görülen gemilerin, Liman Devleti Denetimi Yönetmeliği’nin 23’üncü maddesi kapsamında onarım tersanesine gönderilmesi, sorumluluklarını yerine getirmeyen gemilerin Türk Limanlarına girişine izin verilmeyeceğinin gemi kaptanına, Bayrak Devletine ve varsa Yetkilendirilmiş Kuruluşuna bildirilmesi ve ayrıca, geminin tersaneye gidip gitmediğinin ilgili tersanenin bulunduğu liman otoritesinden alınacak resmi yazı ile doğrulanması gerektiği belirtildi.

dtgm_1.jpg

dtgm_2.jpg

dtgm_3.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
bir dost
31 Mayıs 2015 Pazar 22:32
22:32
bizde uygulamalar (sigara içme ve otobüslerde cep tel kullanımı gibi) önce gözünü çıkar sonra bakarız , ölümü gösterip sıtmaya razı etme lıyakatıyla yürüdüğü için yıllarca bunlara göz yumup tek seferde hepsinin canına okuma yapıcılıktan uzak amac guttugu izlenımi versede ,yarın grain hurda kömür traderları ya ne yaptınız gemi bulamıyoruz maliyetler cok yukseldi diye kamuoyu yaptıklarında mıllet ekmegı daha pahalıya yemeğe basladıgında kantarın topu fazla kacmıs afedersiniz dermiyiz bilemedim .
88.236.182.136
kucuk sermaye
31 Mayıs 2015 Pazar 20:53
20:53
Degerli idareciler uygulamaniz cok dogru. Benim anlamadiigim bir konu var. Sanki gizli bir güç bu standartı cok düşük gemilerin denetim yapılmadan sularımıza girip cikmasni saglıyor. Kimin menfeatine bir durum bu. Kocaeli limanina giren bu eski gemiler neden denetime tabi tutulmuyor?
5.46.92.204
devami
31 Mayıs 2015 Pazar 13:09
13:09
Yanlis anlasilmasin. cok dogru bir talimat. kac senedir neden bu tarz standarti dusuk gemiler denetlenmiyor. bu isin bir surekliligi olmali. yerli armatorun rekabetini arttiracak tedbirler alinmali. bizim gemiler in o limanlarda cani okunuyor. biz can okumayalim ama mubarek adam gibi denetim yapalim. psc ler ofisten disari cikmiyor. guclu bir psc yapisi olusturup sirf bu islerde kullansak fena mi olur. alnimizin aki olular. pscler sikayetci. sirf sacma sapan yazilarla ugrasiyoruz alakasiz birimlerde calisiyoruz diyorlar.
5.46.36.217
dugun degil bayram degil
31 Mayıs 2015 Pazar 12:53
12:53
niye optun eniste beni....
bu psc leri silah olarak kullanmayin. kac sene oldu sifir psc denetimi. sonra birden psc yapmaya karar veriyorsunuz. dunyada bu isin bir standarti var. lutfen silah olarak degilde can mal cercevesinde bunu degerlendirin. su iymiþe son 3 senede kac tane psc yapildi?
MASALLAH kabotaj degil yol gecen hani. yuhh. bu yuhlarda eski ekibe buyuk cogunlukla.
5.46.36.217
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim