• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 12 °C

Türk kaptanlar, Kanal İstanbul’a sıcak bakmıyorlar

Türk kaptanlar, Kanal İstanbul’a sıcak bakmıyorlar
Washington Post’un İstanbul Boğazı ve Kanal İstanbul’la ilgili tartışmalara dair yayımladığı yazıda, gemi kaptanlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği nedeniyle siyasi bir konuya dönüşen Kanal İstanbul konusunda istekli görünmediği ve kendi deneyimlerinin İstanbul Boğazı’nı güvende tutmaya yeteceğine inandığı kaydedildi.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, dünyanın en yoğun ve zorlu deniz yollarından biri olarak nitelediği İstanbul Boğazı'yla ilgili bir yazı yayımladı.

Boğaz'da sefer yapan bir petrol gemisinin yolculuğuna eşlik eden Washington Post ekibinin yazısında, son yıllardaki teknolojik ilerlemelere rağmen Boğaz'da trafiğin giderek arttığı ve kaptanların rolünün önemini koruduğu ifade edildi. Ayrıca, her yıl milyonlarca varil yakıtın taşındığı Boğaz'ın küresel enerji ve gıda açısından önemli bir geçiş noktası olduğu kaydedildi.

Washington Post, İstanbul Boğazı'nın Rusya ve Ukrayna arasında artan gerilim dahil Akdeniz ve Karadeniz'deki bölgesel çatışmalar açısından da önemli bir nokta olduğuna dikkat çekti.

‘KANAL İSTANBUL BÜYÜK TARTIŞMALARA YOL AÇIYOR'

Geçen yıl Süveyş Kanalı'nın Ever Given isimli dev konteyner gemisiyle kapanmasının deniz yollarındaki tehlikeleri ortaya koyduğunu yazan gazete, Boğaz'ın güvenliği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesinin de Türkiye'de büyük tartışmalara yol açtığına dikkat çekti.

Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesine siyasi mirası açısından büyük önem verdiği belirtilen yazıda, projenin büyük bir muhalefetle karşılaştığını ve birçok kişinin yeni kanalın gereksiz, çok pahalı ve çevreye zarar verecek bir plan olduğunu vurguladığını aktardı.

‘KAPTANLAR KANAL İSTANBUL KONUSUNDA İSTEKLİ GÖRÜNMÜYOR’

Gemi kaptanlarının genelde, Erdoğan'ın desteği nedeniyle siyasi bir konuya dönüşen Kanal İstanbul tartışmalarında yer almadığını yazan Washington Post, devlete bağlı olarak çalışan kaptanların büyük bölümünün bu konuda konuşmak istemediğini belirtti.

Öte yandan birçok kaptanın Kanal İstanbul konusunda istekli görünmediğini, tüm risklere rağmen kendi deneyim ve eğitimlerinin İstanbul Boğazı'nı güvende tutmaya yeteceğine inandığı kaydedildi.

bogaz1-001.jpgbogaz-006.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Mehmet Hüsamettin Canbilen
10 Ocak 2022 Pazartesi 13:38
13:38
Sayın editör, washington post gazetesinin yazısını bende okudum, ancak haberin başlığı ile olayı pek bağdaştıramadım ve hayret ettim. Bugüne kadar ki yazılarınızda objektif olmaya ve gerçek haber yapmaya çalıştığınıza inandığım için bu haberi tekzip etmenizi isterim.Galiba Gözcü isimli renkli kağıt parçasının yalan haberinden alıntı yapıldığı için bu hataya düştünüz. Kılavuz kaptanlar olarak,özellikle kamu da çalışanların hükümetin yatırım politikalarına alenen karşı çıkması veya desteklemesi söz konusu olamaz ,Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği de kimsenin politik platformu olmayıp,mesleki ve teknik konularda görüş bildirip,sorulur ise etüd ve çalışma yaparak yarı kamusal görevini icra eder.Bizler 1968 yılından beri tamamen mesleki bir örgüt olup işimizi yaparız.Görev verilir ise de en iyisini yapmaya gayret ederiz. Kimse bizleri TMMO gibi gırtlağına kadar siyasete batmış bir STK ile mukayese etmesin. Saygılarımla
178.233.88.213
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim