Trabzon ile Rusya’nın Soçi kenti arasında 14 yıl aradan sonra yeniden başlatılan feribot seferi, liman izni krizi nedeniyle sancılı başladı. “Seabridge” isimli feribot, Soçi limanına yanaşma izni alamadığı için yolcular geceyi Karadeniz açıklarında geçirmek zorunda kaldı.
Trabzon- Soçi hattında uzun bir aranın ardından düzenlenen ilk feribot seferi, planlandığı gibi tamamlanamadı. Çarşamba günü Moskova saatiyle 21.10’da Trabzon’dan hareket eden “Seabridge” feribotu, yaklaşık 12 saat süren yolculuğun ardından Soçi açıklarına ulaştı ancak limana giriş izni çıkmadığı için beklemeye geçti.
Gemide 20 yolcu bulunurken, geri dönüş seferinin Perşembe akşamı yapılması planlanmıştı.
Yetkililer “Liman Hizmetleriyle Koordinasyon Halindeyiz”
Feribot hattını işleten SVS Shipping firmasının Genel Müdürü Sergey Turkmenyan, “Gemi, tüm liman hizmetleri ve kontrol birimleriyle koordinasyon halinde. ‘Soçi–Trabzon–Soçi’ hattı, Rusya Ulaştırma Bakanlığı’nda resmen tescil edildi ve 2027 sonuna kadar yıl boyu düzenli sefer yapma statüsü aldı” dedi.
Turkmenyan ayrıca, “Seabridge” feribotunun 16 Ekim’de test seferi yaptığını, ancak teknik nedenlerle tamamlanamadığını hatırlattı.
Fırtına Nedeniyle İlk Sefer Zaten Ertelenmişti
İlk yolcu seferi aslında 29 Ekim’de yapılacaktı ancak Karadeniz’deki fırtına nedeniyle bir hafta ertelendi. Feribot hattı kapsamında haftada iki sefer düzenlenmesi planlanıyor.
DENİZ HABER AJANSI

































