• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Türk denizcilik camiasının acı günü, Şadan Kalkavan hayatını kaybetti

Türk denizcilik camiasının acı günü, Şadan Kalkavan hayatını kaybetti
Türk denizcilik camiasının duayen isimlerinden armatör Şadan Kalkavan bugün öğle saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılan Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, Fenerbahçe kulübünün eski asbaşkanlarından ve denizcilik sektörünün duayen isimlerinden Şadan Kalkavan tedavi gördüğü hastanede bugün akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Kalkavan'ın cenazesi Cuma günü Ataşehir Mimar Sinan Camii'nde kılınacak öğle namazı sonrası toprağa verilecek.

 Geçtiğimiz günlerde kalp damarlarında tıkanıklık tespit edilerek, Florence Nightingale Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan ve ardından açık kalp ameliyatı olan Kalkavan'ın tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam ediyordu.

ŞADAN KALKAVAN KİMDİR?

Denizcilik camiasının duayen isimlerinden Şadan Kalkavan 1939 yılında Rize'de doğdu. Uzun yıllar Fenerbahçe'de yöneticilik yapan adan Kalkavan, 1995-1996 sezonunda Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile girdiği amansız şampiyonluk mücadelesini kazandığı sezon kulübün futbol şube sorumlusuydu.

Beyfendi ve mütevazi kişiliğiyle spor kamuoyunun ve iş dünyasının yakından tanıdığı Şadan Kalkavan'ın vefat haberi büyük üzüntü yarattı.

Deniz Haber Ajansı olarak merhum Şadan Kalkavan'a Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve denizcilik camiasına başsağlığı diliyoruz.

Türk Armatörler Birliği'nden açıklama

Bu arada Türk Armatörler Birliği  Şadan Kalkavan'ın vefatının ardından kısa bir açıklama yaparak acı haberi paylaştı. 

"Camiamızın duayeni, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Şadan Kalkavan'ı tedavi görmekte olduğu Florence Nightingale Hastanesi’nde bugün  az önce kaybettiğimizi büyük bir üzüntü ile kamuoyunun bilgisine sunarız.

Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Türk Denizcilik Camiasına başsağlığı dileriz." açıklaması yapıldı.

FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

 Fenerbahçe Kulübü, 76 yaşında vefat eden eski yöneticilerinden Şadan Kalkavan için başsağlığı mesajı yayımladı.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan mesajda, "Kulübümüzün eski yöneticilerinden Şadan Kalkavan'ın yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. 1995-2000 yılları arasında kulübümüzde asbaşkan, başkan vekilliği, futbol şube sorumluluğu ve yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde bulunan Şadan Kalkavan, tedavi gördüğü hastanede bugün vefat etti. Merhum Şadan Kalkavan'a Allah'tan rahmet, başta Kalkavan ailesi olmak üzere tüm yakınları, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileriz" denildi.

 

fenerbahce-001.jpg

Şadan Kalkavan'ın vefatı üzerine Galatasaray Spor Kulübü de bir vefat ve başsağlığı mesajı yayınladı. Sarı kırmızılı kulübün açıklaması ise şu şekilde; "Fenerbahçe Kulübü’nün eski yöneticisi, iş adamı Şadan Kalkavan'ın tedavi gördüğü hastanede vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, Fenerbahçe Camiasına, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

gs.jpg

BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR'DAN KALKAVAN İÇİN TAZİYE MESAJI
Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçeli eski yönetici Şadan Kalkavan için bir başsağlığı mesajı yayımladı. Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yar alan mesajda, "Fenerbahçe Kulübü eski yöneticilerinden, kıymetli iş adamı Şadan Kalkavan'ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Şadan Kalkavan'a Allah'tan rahmet, Fenerbahçe camiasına, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Trabzonspor Kulübü de Şadan Kalkavan'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Futbol dünyasının sevilen isimlerinden değerli iş adamı Şadan Kalkavan'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Şadan Kalkavan'a Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve futbol camiasına başsağlığı dileriz" ifadesine yer verildi.

bjk.jpg

DTO BAŞKANI METİN KALKAVAN'DAN BAŞSAĞLIĞI

Şadan Kalkavan’ın akrabası ve dostu olan İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, başsağlığı dileklerini paylaştı. Son 15 gündür hastalıkla uğraşıyoruz, bu durumu maalesef ki bekliyorduk diyen Kalkavan;  

“Biraz alıştık son 15 gündür hastalığıyla uğraşıyorduk. Çok milliyetçi çok cesur çok farklı bir insandı. Çok sevilen bir insandı. Çok muteber insandı. Kalp krizi geçirdi yaklaşık 14-15 gün önce. Bundan sonra toparlayamadı. Baypas ile 4 damarı değişti ama toparlayamadı. Geri dönmedi. Biraz kendisine zarar vermiş, vücudunu biraz hor kullanmış. Herkese yardım etmeye çalışan taraflı tarafsız sporda herkes tarafından kabul görmüş sevilen bir insandı. Dobra dürüst bir insandı. Bizim için büyük bir kayıp.

En son kriz geçirmeden önceki Çarşamba günü bir toplantıdaydık. Beraberdik. Son 6 ayı çok zor geçmişti. Hem akciğer hem solunum problemi vardı. Kalp krizinden sonra biraz farklı hale geldi. Yaklaşık 12-13 gündür de yoğun bakımdaydı. Çok üzgünüz. Dediğim gibi çok özel ve çok güzel bir insandı. Güzel bir Karadenizliydi. Vatan severdi. Çok güzel şeyler bıraktı bize, güzel anacağız kendisini.” ifadelerini kullandı. 

Başhekim'in açıklaması

İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Mücahit Atmanoğlu, Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticilerinden Şadan Kalkavan'ın saat 17.11 itibariyle vefat ettiğini söyledi.

Atmanoğlu, Çağlayan'daki hastanenin önünde yaptığı açıklamada, Şadan Kalkavan'ın kalp yetmezliği sebebiyle uzun süredir tedavi gördüğünü belirterek, "Yaşı ileri olduğu için kalp yetmezliğinden bir süre sonra ameliyata alındı. Bugün 17.11 itibariyle de hayatını kaybetti. Kendisine, ailesine tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Şadan Kalkavan'ın baypas ameliyatı geçirdiğini hatırlatan Atmanoğlu, "Kalbi çok bozuktu. Hastanede yatarken 5 gün ameliyatı geciktirildi. Çünkü o şekliyle ameliyatı kaldıramayacaktı. Ameliyattan sonra kalp kendisini toparlayamadı. Çok büyük yardım edildi, çok büyük destek verildi ama bugün kaybettik. Sanıyorum ailesi cenazesini cuma günü kaldırmayı düşünüyor. Onlar karar verdikten sonra açıklanacak" diye konuştu.

TÜRK ARMATÖRLER BİRLİĞİ AÇIKLAMASI

Bu arada Türk  Armatörler Birliği  Şadan Kalkavan'ın duasının cuma akşamı yapılacağını duyurdu. Duyuruda "Merhum Şadan Kalkavan için 13 Mart Cuma Günü, akşam namazına müteakip Büyük Kulüpte te duası yapılacaktır. Tüm denizcilik camiasına ve sevenlerine duyurulur." denildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'de 13.3.2015 Cuma Günü saat 10.00’da Dereağzı tesislerinde merhum Şadan Kalkavan için tören düzenleyecek. 

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
BİR YILDIZ DAHA UÇTU.
12 Mart 2015 Perşembe 16:15
16:15
Türk Denizcilik Camiasının Duayenlerinden ,
Türk Armatörler Birliğinin Yönetim Kurulu Başkanı,
Şadan Kalkavan Şirketler Topluluğun Yönetim Kurulu Başkanı,
Saygı değer İNSAN , Merhum Şadan KALKAVAN büyüğümüzün vefat etmiş olduğunu derin üzüntülerimiz ile öğrenmiş bulunmaktayız.
Merhum a ALLAH tan Rahmet, Kederli Ailesine,Yakınlarına, Sevenlerine,
Türk Armatörler Birliği,
” İMEAK “ Deniz Ticaret Odası, Dostlarına
ve
Türk Denizcilik Camiasına Başsağlığı Dilerim.
Mekanı Cennet Ruhu Şad olsun. ALLAH Sabırlar versin.Amin.
Saygılarımla.
Mehmet T.TUFANOĞLU
İMEAK Deniz Ticaret Odası
Trabzon Temsilciliği.
81.214.71.174
can ferligil
12 Mart 2015 Perşembe 13:27
13:27
Allah rahmet eylesin, denizcilik camiasının başı sağolsun.
85.107.240.229
Capt. Özcan YAVUZ
11 Mart 2015 Çarşamba 18:16
18:16
Allah (C.C.) rahmet eylesin, ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim, 91-95 yillari arası cok ekmegini yedik ,mekanı cennet olsun.
78.186.201.194
gazanfer akar
11 Mart 2015 Çarşamba 17:42
17:42
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
178.233.19.22
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim