• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

'Türk Denizciliğine Bakış’ paneli düzenlenecek

'Türk Denizciliğine Bakış’ paneli düzenlenecek
Denizcilik sektörünün önemli aktörleri, ‘Türk Denizciliğine Bakış’ isimli panalde sektörün sorunlarını masaya yatıracak. 21 Şubat’ta saat 13.30’da Tuzla Marina’da gerçekleştirilecek olan panele katılımın yoğun olması bekleniyor.

Ulaşım ve turizm ayağıyla ülke ekonomiisinde ve kalkınmasında önemli rol oynayan “Türk Denizcilik Sektörü”, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan başta olmak üzere sektörün önemli temsilcilerinin katılımıyla 21 Şubat 2019 tarihinde saat 13.30’da Tuzla Marina’da gerçekleştirilecek “Türk Denizciliğine Bakış” toplantısında tartışılacak.

Emniyetli taşımacılığın gelişimi, deniz turizminin artması, deniz turizmi teşvikleri, fuarlar ve sektöre etkileri, amatör denizciliğin geliştirilmesi, istihdam ve deniz turizmine dair yatırımlar ile ilgili konulara dikkati çekmek, merak edilenlere yanıt bulmak, farkındalığı arttırmak, eksikliklerin tespit edilip giderilmesini sağlamak amacıyla düzenlenecek olan canlı yayın ve panelde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker konuşmacı olarak yer alacak.

TEMİZ DENİZLERDE EMNİYETLİ DENİZCİLİK

İstanbul başta olmak üzere “Türkiye’nin deniz turizmi ve taşımacılığı açısından öne çıkan bölgelerinde emniyet ne durumda? Can ve mal güvenliği, çevre koruma ile ilgili neler yapılıyor? Deniz ulaşımı ve turizminde güvenli şekilde yelken açabilmek için kimler sorumlu ve bu sorumluluk yerine getiriliyor mu?” bu ve bunun gibi denizciliğin ana sorunları bu panelde en yetkili kişilerin ağzından cevaplarını bulacak.                                                              

DENİZCİ ÜLKE DENİZCİ MİLLET

Türkiye, üç tarafı denizlerle çevrili, sahil uzunluğu 8 Bin 333 km olan ve 4 mevsimin yaşandığı bir coğrafya. “Küresel bir sektör olan denizcilikte Türkiye’nin yeri ve önemi nedir? Türk insanı, amatör denizciliğe gereken ilgiyi gösteriyor mu? Deniz ulaşımı, istihdam ve deniz yatırımları istenen düzeyde mi? Deniz araçları, yat, tekne üretim ve satışları, uluslararası rekabetteki durum istenen düzeyde mi? Önümüzdeki dönem, sektörü neler bekliyor?” gibi sorular 2019 yılının ilk büyük denizcilik buluşmasında sektörün tüm aktörleriyle birlikte 2019 vizyonu oluşturulacak.

KONUŞMACILAR VE KATILIMCILAR

Mehmet Cahit Turhan- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Mehmet Nuri Ersoy - Kültür ve Turizm Bakanı

Tamer Kıran - Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Ufuk Teker - Türk P&I Genel Müdürü

Selim Dursun-Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı

Nadir Alparslan- Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı

Ahmet Kendir - Tuğamiral / Sahil Güvenlik Komutanı

Okay Kılıç- Deniz ve iç sular Düzenleme Genel Müdürü

Durmuş Ünüvar- Deniz Ticareti Genel Müdürü

Salim Özpak- Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü

Hızırreis Deniz- Kıyı Emniyeti Genel Müdürü

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim