• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 9 °C

Türk bayrağını çaldı ABHABER geri aldı

Türk bayrağını çaldı ABHABER geri aldı
ABHaber.com, Kıbrıslı Rum parlamenter Marios Matsakis’ten, Akıncılar–Kıraçköy yolu üzerinde inşası devam eden nöbet kulübesinden kaçırdığı Türk bayrağını geri aldı.
ABHaber, Matsakis’ten Türk bayrağını aldı

ABHaber.com, Kıbrıslı Rum parlamenter Marios Matsakis’ten, Akıncılar–Kıraçköy yolu üzerinde inşası devam eden nöbet kulübesinden kaçırdığı Türk bayrağını geri aldı. Matsakis’in uzun süredir gündemde tuttuğu ve tartışma yaratan konu böylece kapanmış oldu.

ABHaber Genel Yayın Müdürü Vakur Kaya, bayrağı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne teslim edeceğini belirtirken, “Kıbrıs’ta taraflar arasında diyaloğa ve çözüm sürecine hiç bir katkısı olmayan ve gündemi gereksiz yere işgal eden bir konu kapanmış oldu. KKTC topraklarından alınmış bayrak, yine aynı topraklara iade edilmiş olacak’ dedi.
Avrupa Parlamentosu üyesi Cem Özdemir, ABHaber’i tebrik etti.

Matsakis ile Vakur Kaya’nın görüşmesinde Rum parlamenter bayrağı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a vermek istediğini söyledi. ABHaber ise, bu hareketin diyaloğa ve çözüm çabalarına bir katkısı olmadığını, tam tersine zarar verme potansiyeli taşıdığını anlattı.

Matsakis, bayrağı geri verirken yaptığı açıklamada, amacının Kıbrıs adasının tüm yabancı ordulardan arındırılması olduğunu savundu. Rum parlamenter, Türkiye’ye barış mesajları vermeyi de ihmal etmedi.

Marios Matsakis, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a yönelik eleştrilerini ise sürdürdü. “Kıbrıs’ta iki devlet olmaz” diyen Matsakis, Cumhurbaşkanı Talat’ın ABD ve İngiltere tarafından kandırıldığını öne sürdü.

“Türkiye, AB’siz yaşayamaz. Hangi alternatifi var, Irak, İran, Rusya mı? Bunlar mümkün mü? Rusya ile birlikte bir sey olmaz. Bugün ABD doları ve AB Eurosu ile ayakta duruyor. Türkiye için tek yol AB’dir. Erdoğan çok akıllı bir politikacı. Kıbrıs’ta sorunun çözümüne katkıda bulunabilir ve Türkiye’yi AB’ye yakınlaştırabilir.”

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a da eleştiriler yönelten Rum parlamenter, Talat ile Dentaş arasında bir fark bulunmadığını savundu. “Tek farkları yaşları” dedi,

Avrupa Parlamentosu Üyesi Cem Özdemir, ABHaber'i tebrik ederken, Rum parlamenteri işleri “çocuk oyuncağına çevirmekle” eleştirdi. Özdemir şunları söyledi:

“Bayrağın bu şekilde alınmasını, Kıbrıs’t tek bir vatandaş bile kabul edemez. İki tarafın biraraya gelmesini isteniyorsa, çözüm isteniyorsa bu tür eylemler bir yarar getirmez. Kıbrıs konusunda ne zaman bir çözüm önerisi ortaya konsa, Rum tarafında birileri konuyu başka yöne çevirerek dikkat dağıtıyor. Arkadaşımız Matsakis biraz garip bir insan. Hatta kimilerine göre klinik bir vaka. Kıbrıs meselesini çözmek istiyorsak provokasyonlardan uzak durmamaız gerekiyor. Güney Kıbrıs’tan gelen bazı parlamenterler eski plak gibi hep aynı şeyleri söylüyorlar. Hala eskilerde kalmışlar bunlar. Kıbrıs’ın Kuzeyi değişti bu insanlar çözüm istiyorlar.Geleceğe bakıyorlar.Sorunlara çözüm önerileri var.”

ABHaber Genel Yayın Müdürü Vakur Kaya da açıklamasında, Rum parlamenter Matsakis’in bayrağı Başbakan Erdoğan’a verme konusunda ısrarcı olduğunu ama gerçekte kendisinin de bunun mümkün olmadığını bildiğini belirterek şunları söyledi:

“Amacı kendisini ve bu konuyu gündemde tutmak. Ancak bu ısrarı ve hareketleri, Türkiye ve AB’ye ilişkin her platformda gündemi işgal etmeye başladı. AB içinde de bu büyük rahatsızlık yaratmış durumda. Kendisine, bu hareketlerinin Kıbrıs’ta diyalog ve çözüm çabalarına hiç bir katkısının olmadığı düşüncemi aktardım.”

Vakur Kaya, KKTC topraklarından alınan bayrağı, yine buraya iade edilmek üzere KKTC’nin Brüksel temsilcisi Yalçın Vehit’e ileteceğini söyledi.

Kaynak:ABHaber 30.11.2005 Brüksel
DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim