• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Türk Armatörler Birliği Başkanı Ahmet Bedri İnce'den 81'inci kuruluş yıldönümü mesajı

Türk Armatörler Birliği Başkanı Ahmet Bedri İnce'den 81'inci kuruluş yıldönümü mesajı
Türk Armatörler Birliği Başkanı Ahmet Bedri İnce, Türk Armatörler Birliğinin 81'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. İnce, mesajında birlik ve beraberliğin geçmişte yarattığı sinerjinin devamlılığıyla geleceğe hazırlanan gençlerin sektörü daha da ileriye taşımalarının en önemli görev olduğunu belirtti.

Türk Armatörler Birliği Başkanı Ahmet Bedri İnce, Türk Armatörler Birliğinin 81'nci kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

İnce mesajında şunları kaydetti:

"Türk Armatörler Birliğimiz bugün 81 yaşında. 81 yıldır deniz taşımacılığına ve denizciliğimizin gelişimine hizmet eden birliğimiz sektörümüzün çok değerli meslek sahipleriyle günümüze kadar köklü geçmişini muhafaza etmiş ve çok önemli görevler ifa etmiştir. 

Bugüne kadar 20 başkan ile denizcilik sektörüne hizmet veren birliğimiz deniz taşımacılığımızın ve neredeyse denizciliğimizin bütün kurumlarının oluşturulmasına ilmek ilmek katkı sağlamış ve denizciliğimizi bugünlere kadar taşımıştır. Şu anda deniz ticaret filomuz dünyanın 15. Büyük filosudur.

Ben bu başarının yegâne unsurunu 81 yıldır bozulmayan birlikteliğimiz, yekvücut olarak hareket etmemiz ve 10 Ağustos 1939’da Galata Kefeli Hüseyin Han’da başlayan ve son olarak Salıpazarı Dursun Han’da devam etmekte olan Türk Armatörler Birliği’ndeki özverili çalışmalarımızla gerçekleştiğine inanıyorum. 

Bugün dünyanın 15. büyük filosuna sahip olan ülkemiz, denizcilik konusunda geçmişteki bilincinin geleceğe yansımasıyla daha da ileriye atılmak için sadece birliğimizle değil başta Deniz Ticaret Odamız olmak üzere tüm kurumlarıyla kararlı bir şekilde çalışmaktadır. 

Bu birlik ve beraberliğin geçmişte yarattığı sinerjinin devamlılığıyla, bilgi birikimimiz, tecrübelerimiz, daha da önemlisi sahip olduğumuz vizyon ve geleceğe hazırladığımız genç meslektaşlarımız ile sektörümüzü daha da ileriye taşımak en önemli görevdir.

Bu vesileyle daha önce 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mesajında ilk kez belirttiğim hedefleri bir ekleme ile bir kez daha burada yinelemek istiyorum.

- Orta vadede deniz ticaret filomuzu kapasite olarak 10. sıraya, yani kapasitemizi neredeyse iki katına kadar çıkarmayı,

- Küresel deniz taşımacılığı gelirlerinden elde edilen payımızı %1,5’tan %2,5-3’lere çıkarmayı,

- Kısa vadede koster filomuzu gençleştirip Akdeniz çanağında yoğun şekilde işleyen deniz taşımacılığında Türk sahipli filoyu kapasite olarak en üst seviyeye yerleştirmeyi ve bu stratejik hamleyi en kısa sürede gerçekleştirmeyi,

- Gemi adamlarımızın tüm dünya denizlerinde ve gemilerinde çalışmalarına imkân yaratmayı ve deniz taşımacılığı alanında yarattığımız istihdamı bu şekilde genişletmeyi,

-  Deniz taşımacılığı dışında donanmamızın üstün gayret ile bayrağımızı dalgalandırdığı mavi vatan üzerinde mavi ekonomiyi bugünden tezi yok kurmayı, geliştirmeyi, genişletmeyi, kendimize ve zihinlerimize beş temel hedef olarak yerleştirmemiz gerektiği kanaatindeyim. Bu yıldönümü mesajı vesilesiyle tüm sektörümüzden istirhamım bu hedeflere odaklanılmasıdır. Bu hedefleri sektör olarak, devlet olarak elele, hep beraber bütüncül bir gayret içerisinde gerçekleştirmeli ve yönetmeliyiz.

Son olarak kuruluşunun 81. Yılında Türk Armatörler Birliği Başkanı olarak başta Sayın Ziya Kalkavan ve Şadan Kalkavan olmak üzere sektörümüze hizmet etmiş ve ebediyete intikal etmiş olan tüm büyüklerimizi rahmetle anıyor, meslektaşlarıma denizlerimiz ve denizciliğimiz geleceğimizdir diyerek saygılarımı sunuyorum."

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim