• BIST 13909.27
  • Altın 6691.05
  • Dolar 48.2962
  • Euro 55.9263
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 34 °C
  • Antalya 37 °C
  • Muğla 33 °C
  • Çanakkale 30 °C

Tufan Erhürman: Filo Jet gemisinin enkazına ulaşıldı

Tufan Erhürman: Filo Jet gemisinin enkazına ulaşıldı
KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman Girne açıklarında batan Filo Jet adlı feribotun 550 metre derinğindeki enkazına ulaşıldığını açıkladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "TCG Alemdar geldi. TCG Işın ile aynı teknolojiye sahip. Gemiye ulaşıldı. Görüntüleme ve arama çalışmaları 24 saat esasıyla devam ediyor. Aralıksız biçimde devam edecek" dedi.

Batan 'Filo Jet' gemisinden 241 kişi kurtarıldı, 8 kişinin cenazesine ulaşıldı, 20 kayıp için arama sürüyor. Batan geminin enkazı Girne açıklarında denizin 550 metre derinliğinde bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Girne açıklarında meydana gelen deniz faciasının ardından yürütülen arama ve görüntüleme çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. 20 kişinin arandığı faciada batan geminin enkazına ulaşıldığını duyuran Erhürman, bölgedeki çalışmaların kesintisiz sürdüğünü belirtti.

“GEMİYE ULAŞILDI”

Arama çalışmalarına TCG Alemdar’ın da katıldığını açıklayan Erhürman, “TCG Alemdar da geldi. TCG Işın ile aynı teknolojiye sahip. Gemiye ulaşıldı. Görüntüleme ve arama çalışmaları 24 saat esasıyla devam ediyor. Aralıksız biçimde devam edecek” ifadelerini kullandı.

GİRNE AÇIKLARINDA ALABORA OLAN GEMİ

KKTC'deki Girne Limanı ile Mersin'deki Taşucu Limanı arasında sefer yapan hatta bulunan "Filo Jet" isimli yüksek hızlı yolcu gemisi, pazar günü öğle saatlerinde Girne'den hareket ettikten kısa süre sonra ön kısmından su almaya başlamıştı.

Girne Limanı'na dönmeye çalıştığı sırada alabora olan gemiden 241 kişi kurtarılmış, 8 kişinin cenazesine ulaşılmış, kayıp 20 kişi için arama çalışması başlatılmıştı.

Batan geminin enkazının, Girne açıklarında denizin 550 metre derinliğinde bulunduğu bildirilmişti.

DENİZ KUVVETLERİ’NİN DEV PLATFORMU TCG ALEMDAR SAHADA

21 Aralık 2012 tarihinde inşasına başlanan ve 28 Ocak 2017 tarihinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giren TCG ALEMDAR (A-582), sahip olduğu teknik donanımla operasyona büyük güç katıyor. 90 metre boya, 19 metre ene ve 4 bin 200 ton deplasmana sahip olan gemi, 18 deniz mili sürat yapabiliyor. Denizaltı kurtarma gemisi olarak görev yapan TCG ALEMDAR; helikopter platformu, tam donanımlı hastane, Dinamik Konumlandırma Sistemi ve gelişmiş sonar sistemlerini bünyesinde barındırıyor. Gemi, 600 metre derinliğe kadar harici havalandırma, 90 metreye kadar dalış ve açık deniz yedekleme imkanlarının yanı sıra Atmosferik Dalış Sistemi (ADS), Kurtarma Çanı, ROV ve Yandan Taramalı Sonar (YTS) cihazlarının kullanımı için gerekli tam entegrasyona sahip bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim