• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 15 °C

TÜDEVMED üyeleri Metin Kalkavan ile buluştu

TÜDEVMED üyeleri Metin Kalkavan ile buluştu
TÜDEVMED, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve İMEAK DTO Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, mezunların sorunları hakkında bir toplantı düzenledi.

TÜDEVMED, mezunların sorunları hakkında Piri Reis Üniversitesi’nde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, TOBB Denizcilik Meclis Başkanı Erol Yücel, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TÜDEV Genel Sekreteri Rıdvan Kartal, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜDEV Başkanı Süalp Ürkmez, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi Koray Deniz, TÜDEV Yönetim Kurulu Üyesi ve İMEAK DTO Meclis Üyesi Murat Er, Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli ile TÜDEVMED Mezunlar DErneği Başkanı Arif Fırat, dernek yöneticileri ile mezunlar katıldı.

TÜDEVMED Başkanı Arif Fırat, İMEAK DTO ailesinin değerli çabaları ile kurulan Türk Deniz Eğitim Vakfı’nın, denizcilik camiasına yepyeni bir soluk getirdiği söyleyerek, TÜDEV Deniz Eğitim Merkezi’nin kurulduğu günden, bayrağı Piri Reis Üniversitesi’ne devrettiği güne kadar mezun etmiş olduğu 2 bin 400’ün üzerinde zabitin, Türk denizcilik filosuna katkısının aşikâr olduğunu belirtti. Fırat, bir okulu kurarak hatırı sayılır kaynaklar ayırma, kısıtlı olan denizcilik alanında kariyerli eğitimciler bulma, başarılı olan,  ihtiyaç sahibi olan öğrencilere burs vererek, Türk denizcilik filosunun dünya standartlarını yakalamasının önünde en önemli problem olarak duran nitelikli personel yetiştirme ve bu vesile ile milli bir misyonu yüklenme, tüm engelleyici girişimlere rağmen hukuki ve bürokratik mücadele vererek bu eğitim kurumlarını yaşattıkları için müteşekkir olduklarını ifade etti. 

Konuşmasında mezunların yaşadığı sorunlara da değinen Arif Fırat; yaşadıkları problemlerin kaynağında TÜDEV Eğitim Merkezi’nin kuruluşu ve sonraki zamanlarda sahip oldukları yeterliliğin geniş bir alanda kendilerine istihdam olanağı sağladığını ancak yakın geçmişte muhtelif yasa ve tüzük değişiklikler ile bu alanı oldukça daraltıldığını söyledi. Denizciliğe yıllarını vermiş mezunlarının, alanlarında çok yetkin olmalarına rağmen pilot, kılavuz kaptan, gemi sörvey uzmanı, gemi sicil memuru ve emsal konumlarda çalışma haklarının ellerinden alındığı ve bunların gerçekleşmesi için önlerine lisans diploması engeli çıkartıldığını sözlerine ekledi.

Mezunların sorunlarını dinleyen İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ile Yönetim Kurulu üyeleri, 1993 yılında tamamı denizcilik camiası mensubu 52 kurucu üye tarafından büyük bir özveri ile kurulan Türk Deniz Eğitim Vakfı Deniz Eğitim Merkezi’nin İstanbul Şişli’de bir pasajda başlayan macerasının, Piri Reis Üniversitesi adı altında devam etmesinden dolayı gururlu olduklarını ve mezunların sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceklerini aktardı.

tudevmed-uyeleri-metin-kalkavan-ile-bulustu_1.jpgtudevmed-uyeleri-metin-kalkavan-ile-bulustu_2.jpgtudevmed-uyeleri-metin-kalkavan-ile-bulustu_3.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim