• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

TÜBİTAK Elkon’a proje ziyaretinde bulundu

TÜBİTAK Elkon’a proje ziyaretinde bulundu
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal deniz ve gemi elektroniğinin önemli firmalarından Elkon'daydı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr Hasan Mandal ve beraberindeki heyeti Elkon Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ertuğ Yaşar ve ekip arkadaşları ağırladı.

Üniversite sanayi işbirliği

“Denizlerde karbonsuzlaştırma yolunda yenilikçi teknolojiler ile elektrikli gemilerin tasarımlarında başrol oynayan katma değeri yüksek teknolojiler geliştirmeyi hedefleyen Elkon Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş firmasını ziyaret ettik” diyen Mandal şunları söyledi :

“Firmamızın Ar-Ge merkezini, Ar-Ge laboratuvarını ve fabrikasını gezerek gerçekleştirdikleri çalışmaları yakından inceledik. TÜBİTAK ve TÜBİTAK Ufuk Avrupa Programı destekli projeleri ile daha sürdürülebilir ve temiz bir gelecek için yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler aldık. Üniversite-sanayi iş birliğini de Ar-Ge faaliyetlerine başarılı bir şekilde entegre eden firmamızın toplamda 5’i Ufuk Avrupa destekli olmak üzere uluslararası işbirlikleri ile gerçekleştirdikleri 7 AB projesinin detaylarını dinledik.

1-533.jpg

Uluslararası projeler çok değerli

“Firmamızın, TÜBİTAK destekleri ile katılım sağladığı B2B bilgi günleri sayesinde geliştirdikleri uluslararası işbirliklerin çok kıymetli olduğu ve ülkemizin Ar-Ge çalışması yapan kuruluşları için bu desteklerin çok önemli bir fırsat olduğu konusunda kendilerinden dönüş aldık.

Gemilerde elektrifikasyon, gemilerin dijital ikizleri, alternatif yakıtlar, batarya teknolojileri ve hidrojen teknolojilerinin denizcilik sektöründeki yeri konusunda firmamızın öngörülerini de dinlediğimiz ziyaretimizde, kendileri ile Ar-Ge faaliyetlerini ticarileştirmeleri konusundaki fikirlerimizi ve bu kapsamdaki TÜBİTAK desteklerimizi paylaştık.

Ülkemiz için üreten ve geliştiren firmalarımızın yanında olmayı sürdürecek, milli teknoloji hamlesi yolunda ilerleyerek tam bağımsız Türkiye’yi inşa edeceğiz”

3-394.jpg

Elkon Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ertuğ Yaşar ise TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın ziyaretiyle ilgili şunları söyledi :

2-495.jpg

Tamamlanan projelerimiz

“TÜBİTAK desteğiyle tamamlanan projelerimizden TEYDEB 1501 destekli DC/DC Dönüştürücü ve Novosim işbirliği ile gerçekleşen Elektrikli Gemi Hızlı Otonom Şarj Sistemi REGBES; TÜBİTAK TEYDEB SA-DE destekli DC Kesici ve TEYDEB 1505 kapsamında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi işbirliği destekli Şebeke Eviricisi prototipleri incelenmiş, ürün geliştirmesi devam etmekte olan ticarileştirilme çalışmaları hakkında bilgiler verilmiştir”

4-268.jpg

Yedi AB projesi

Toplamda 5’i Ufuk Avrupa destekli uluslararası işbirlikleri ile gerçekleşen FLEXSHIP, NEMOSHIP, GAMMA, BLUEBARGE ve REFEST projeleri ile 1 adet EMFAF Akdeniz çağrısında desteklenen POWER4MED ve İDA OTOSEVK SAYEM projesi neticesinde oluşan OBSS ile işbirliği ile gerçekleştirilen 1 Martera ERANET destekli ADRIATIC projesi olmak üzere 7 AB projesi hakkında bilgi verilmiştir.

5-151.jpg

Sayın Başkanımızla gemilerde elektrifikasyon, gemilerin dijital ikizleri, alternatif yakıtlar, batarya teknolojileri ve hidrojen teknolojilerinin denizcilik sektöründeki yeri konusundaki öngörülerimizi de paylaştığımız ziyaretinden onur duyduk.

6-091.jpg

Ar-Ge projelerimizin ticarileştirilmesi konusunda geri bildirimlerimizi paylaşmamızı isteyen sayın başkanımızın nazik ziyaretleri için Elkon Elektrik Sanayi ve Tic. A.Ş adına çok teşekkür ediyoruz”

7-080.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim