• BIST 9716.35
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda 29 proje sergilendi

TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda 29 proje sergilendi
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda öğrenciler tarafından hazırlanan 29 proje sergilendi.

MATSO Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’na Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir ve Şube Müdürü Yusuf Usta, Eğitim Bir Sen Başkanı Hasan Kırteke, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

MATSO Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Süleyman Çelik şunları söyledi: “Yüce önder Atatürk "Eğer bir gün benim sözlerim bilim ile ters düşerse bilimi seçin" demiştir. Bizler de bunun bilincinde olarak bu çalışmalarımızı gerçekleştirdik. İçinde bulunduğumuz bilim ve teknoloji çağında, uygar ülkeler düzeyinde yerimizi alabilmemiz için ülke çocuklarının bilim ve teknoloji ile iç içe olması gerekir. Bu doğrultuda, okulumuz öğrencileri, proje yürütücüsü öğretmen ve danışman öğretmenler farklı alanlarda çalışmalar yaptı. Bu çalışmaların ülkemiz geleceğine yararlı olacağını düşünüyoruz. Bilim ve teknoloji ile gerçekleşen gelişme, ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Öğrencilerimizin yaptığı projeler birer küçük adımdır ancak bu öğrenciler gelecek için birer maraton koşucusu olmaya aday. 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarında: Biyoloji alanında 5, Fizik alanında 2, Kimya alanında 2, Matematik alanında 1, Teknoloji alanında 1, Deniz Bilimleri alanında 3, Coğrafya alanında 5, Tarih alanında 3, Edebiyat alanında 1, İngilizce alanında 3, Beden Eğitimi alanında 2, farkındalık alanında 1 proje olmak üzere toplam 29 proje gerçekleştirilmiştir. Bu projelerde 18 öğretmen ve 70 öğrenci görev almıştır. Projeye katılan tüm öğrenci ve Proje Yürütücüsü Öğretmenlerimizle, katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederiz”

Konuşmanın ardından Kaymakam Dr. Mustafa Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, Şube Müdürü Yusuf Usta, Çeltikçi Muhtarı Ömer Ünal ve MATSO Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Çelik birlikte fuarın açılış kurdelesini kesti. Sergi alanlarını tek tek gezerek öğrencilerden bilgi alan Kaymakam Yiğit, projelerden biri olan Hidrolik Yan Durdurucu Kapakların yer aldığı gemi maketi ve güneş enerjili uzaktan kontrollü su teknesini denemek üzere okul havuzunda ayrılan bölgeye geçti. Havuzda su teknelerini yüzdüren Kaymakam Yiğit, kontrol ettiği güneş enerjili su teknesini, havuzda bulunan diğer gemi maketine çarpmaktan son anda kurtardı.

Yine okul öğrencilerinin projelerinden olan basketbol şut eğitim mekanizmasının tam prototipini görmek üzere basket bol sahasına gelen Kaymakam Yiğit, basketbol topu ile ikisi de sayı olan 2 atış gerçekleştirdi.

Son olarak öğrencilerin hazırladığı ve 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında Türk halkının yürüttüğü kahramanca mücadeleyi ele alan ‘Aslolan Millet’ isimli kısa metrajlı bir film okulun konferans salonunda gösterildi. Kaymakam Yiğit filmi izledikten sonra filmi gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

Program süresince bir çok ikramın yapıldığı bilim fuarı aynı gün akşam 17.00’de sona erdi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim