• BIST 9475.21
  • Altın 4139.273
  • Dolar 39.0231
  • Euro 44.1569
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

Transal Denizcilik büyümeyi hedefliyor

Transal Denizcilik büyümeyi hedefliyor
Altınbaş Holding bünyesinde faaliyet gösteren Transal Denizcilik, bir yandan filosunu büyütürken, bir yandan işletmeci yanını geliştirerek satın alma ve uluslararası ihalelere katılma gücünü arttırmaya çalışıyor.

Transal Denizcilik büyümeyi hedefliyor

Ticari bir kuruluş olarak Transal Denizcilik’in tabii ki ilk amacı gemileri en yüksek karla çalıştırabilmek, bulunduğu hatta ticari bağlantılarını artırmak, yeni kontratlar yapmak ve bu bölgede söz sahibi olmak diyen Transal Denizcilik Genel Müdürü Kaptan Uygar Pamuk, kimyasal tanker sektöründe yatırımlarının devam edeceğini söyledi. Pamuk, 2012 yılı için ise kimyasal taşımada en iyi ilk 5 arasında olmayı hedeflediklerini belirtti.

İkinci el gemi alımı düşünüyor

Yeni gemi siparişi vermenin henüz daha toparlanamamış sektörün toparlanmasını engelleyecek bir hareket olacağını söyleyen Pamuk, şöyle konuştu:

“Piyasada ciddi bir ikinci el gemi satışı imkanı da var. Krizden dolayı çok başarılı olamamış firmalar gemilerini satmak istiyorlar. Bence de ikinci el gemi almak sektörün daha da büyük bir krize sürüklenmesine engelleyecek bir hareket olur. Biz de şu anda filomuzu genişletmeyi, denizcilikte büyümeyi hedefliyoruz. Kimyasal tankerle ilgili olarak da büyüme hedeflerimiz var. Burada da şu aşamada öncelikle ikinci el gemilerle ilgili araştırmalarımız devam ediyor. Sadece kimyasal değil bütün sektörü inceliyoruz. Neler oluyor, ne tür fırsatlar var diye bakıyoruz. Ama bizim için kimyasal tankerle ilgili olarak şu dönem fırsata dönüştürülebilecek bir dönem.”

Özellikle Avrupa, Akdeniz ve Karadeniz’den Ortadoğu, Hindistan ve Uzak Doğu’ya düzenli gidiş gelişler gerçekleştirdiklerini dile getiren Pamuk, “Aynı zamanda bu hatta parsiyel kimyasal taşımacılık yapıyoru. Başlangıçta parsiyel taşımacılıkta biraz riske girdik. Ama başlayalı iki yıl oldu ve oturan bir düzene ulaştık. Bu hatta parsiyel taşımacılıkta gelişen bir durumumuz var” dedi.

Geçtiğimiz Aralık ayında biz “Third Party Management”la başka armatörlerin gemilerini de işletmeye başladıkları bilgisini veren Pamuk, “Bunu da dünyadaki arenada daha fazla söz sahibi olmak için filomuzu büyütmek için yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu tarz girişimlerimizi de artıracağız. Amacımız daha çok gemiyi kumanda etmek ve kiracıların nazarında daha güçlü bir konuma gelmek ve navlunlarımızı artırmak” dedi.

“Eğitim’de üzerimize düşeni yapıyoruz”

Tanker sektörü için stajyer öğrencilere verilecek eğitimin öneminden yola çıkan Transal Denizcilik organize ettiği “Deniz Yıldızları” projesiyle denizin yıldızlarını seçiyor. Sektördeki kalifiye gemi adamı eksiğine de dikkat çeken Pamuk, firma olarak eğitim konusunda üzerlerine düşeni yaptıkların söyledi. Pamuk, “Öğrencileri sınavla alacağımız bir sistem kurduk. Bu sektörü seven, hırslı, çalışkan denizi seven ve belki de bu sektörde uzun yıllar çalışacak öğrenciler hiç iyi bir yerde staj imkanı bulamadan okullarından mezun olmak zorunda kalıyor. Biz tankerci olacak öğrencileri seçmek ve onlara yatırım yapmak istiyoruz. Bu yüzden bir sınav yaptık ve bu sınavda genel kültür, genel yetenek ve İngilizce seviyelerini ölçtük. Öğrenciler çok memnun kaldı. Bu sınavın sonucunda staj yapacak öğrencileri seçtik.”

“Eğitim en önemli konu başlığı”

Eğitimin Transal Denizcilik’in 2012 yılı hedefleri arasındaki en önemli konu başlığı olduğuna dikkat çeken Pamuk, firma olarak büyümenin yanında kaliteye de büyük önem verdiklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Firmanın kalitesi ve çalışma tarzı olarak çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Eğitim simülasyon merkezleri, sosyal sorumluluk projelerimiz var. Biz 2012’ye kadar Türkiye’nin en iyi kimyasal taşıyıcısı olmayı hedefliyoruz. Tonaj büyüklükle alakalı, bizim amacımız daha çok kaliteyi artırmak. Dünya çapında da belli bir saygınlığa sahip firmalar içinde olma yolunda ilerliyoruz.”

Firma bünyesinde 2008 Şubatı’na kadar yaş ortalaması 20 civarında 3,200-10,000 DWT arası tonajlara sahip 5 tane tankeri olduğunu söyleyen Pamuk, filolarıyla ilgili kısa bir bilgiler verdi:

“Gisan, Selah ve eski adıyla Admarin olan Türker Tersaneleri’ne 7 kimyasal tankerlik bir sipariş verilmişti. Bunlardan 2’si kriz dolayısıyla donduruldu. Siparişlerden ilki 11,200 DWT’lik MT SAPPHIRE-T Nisan ve 14,000 DWT’lik TURQUOISE-T Kasım 2008’de, ikinci geminin eşi TOPAZ-T Haziran 2009’da, 21,000 DWT’lik RUBY-T Aralık 2010’da teslim alındı. 22 Şubat’ta denize indirilen gemi ile Transal’a ait gemi sayısı 5 oldu. Ancak gemi işletmeciliğine karar verdiğimizden Bilnam Denizcilik’e ait MT ÖZAY 4, 5 ve 6 gemilerinin teknik ve ticari işletmelerini aldık. Böylece kendi gemilerimiz dahil olmak üzere işletmemizde 8 kimyasal tanker oldu şu anda.”

Haber: Şule DÖLEK - Kara&Deniz Gazetesi

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim