• BIST 11233.66
  • Altın 5858.37
  • Dolar 42.6186
  • Euro 50.0486
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 9 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 4 °C
  • Çanakkale 5 °C

Tobruk Mirası 2017 NATO Tatbikatı, Baltık Denizi'nde başladı

Tobruk Mirası 2017 NATO Tatbikatı, Baltık Denizi'nde başladı
Baltık bölgesinde beş ittifak üyesinin katılımıyla NATO tatbikatı başladı.

"Tobruk Mirası 2017" adı verilen tatbikata, beş NATO ülkesi İngiltere, ABD, Letonya, Polonya ve Litvanya'dan askerler katılıyor.

Tatbikatta bu ülkelerin hava savunma sistemleri kullanılıyor. Litvanya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tatbikat çerçevesinde bölgeye ilk kez uzun menzilli Patriot füzeleri konuşlandırıldığı belirtildi.

Açıklamada, konuşlandırmanın, "ABD'nin Litvanya'nın güvenliğine sadakatle bağlı ve stratejik kabiliyetlerini göndermeye çok hazır olduğunu ortaya koyduğu" ifade edildi. Rusya'nın Baltık filosuna ev sahipliği yapan Kaliningrad ile sınırı olan Litvanya'nın, Moskova yönetiminin bölgedeki askeri gücünden derin endişe duyduğu kaydediliyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim