• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 17 °C

TMMOB GMO'nun 63. Kuruluş Yıldönümü kutlandı

TMMOB GMO'nun 63. Kuruluş Yıldönümü kutlandı
TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 63. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Yemeği ile sektörü bir araya getirdi.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği Gemi Mühendisliği Haftası etkinliklerinin içerisinde 63. Kuruluş Yıldönümünü 16 Aralık'ta Titanic Businness Otel’de kutladı.

Geceye, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Gemi Mühendisleri Odası üyesi Ahmet Arslan, T.C Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli, T.C. UDHB Müsteşarı GMO Üyesi A. Selçuk Sert,  T.C. UDHB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü ve GMO üyesi Salim Özpak, ve T.C. UDHB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı ve GMO üyesi Naci Kaya, T.C. UDHB Müsteşarı Suat Hayri Aka, T.C. UDHB Kıyı Emniyeti Genel Müdürü ve GMO üyesi Hızırreis Deniz, T.C. Milli Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürü ve GMO Üyesi Dündar Talazan, İstanbul Tersanesi Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin, T.C. İstanbul Valisi Vasip Şahin, TOBB Başkan V. Halim Mete, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Bahri Şahin, Piri Reis Üniversitesi Rektörü ve GMO üyesi Prof. Dr. Oral Erdoğan, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak, Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı ve GMO üyesi Ş. Fazıl Uzun, TMMOB GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu’un yanı sıra müsteşar yardımcıları, dekanlar, sektörün ileri gelenleri katıldı.

Gece, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı’nın açılış konuşması ile başladı. Bostancı, Gemi Mühendisleri Odası üyesi ve T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a ve değerli sektör temsilcilerine teşriflerinden dolayı teşekkür ederek meslek odaları siyasi girdabın karanlığından kurtulup, kuruluş amacı doğrultusunda yalnızca bilimi ve teknolojiyi rehber edinip ülkesinin ve mesleğinin gelişimine hizmet etmesi gerektiğini vurguladı. 

Bostancı, konuşmasında sektörün bugününü değerlendirip geleceğe yönelik atılması gereken adımlar konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Ardından, geceye sponsor olarak destek olan tüm kurum ve kuruluşlara ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

T.C Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım'ın programındaki yoğunluk nedeniyle geceye katılamadığını belirterek, Yıldırım'ın katılımcılara selamlarını iletti. Arslan, Başbakan Yıldırım'ın denizcilik alanında çok önemli bir örnek olduğunu dile getirerek Türkiye'de denizcilikten gelen bir başbakan, bakanlar, müsteşarlar ve yöneticilerin olduğunu ifade etti.

Arslan, denizciliği daha ileri taşımak için çaba harcadıklarını anlatarak "Bu gemi inşasıyla, taşımacılıkla, limancılıkla ve denizcilik diğer alanlarıyla olur. Biz bu kutlu yürüyüşü sizlerle birlikte devam ettireceğiz. Bu konuda da katkısı ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Sektörün gelişmesi için yasal düzenlemeler dahil birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Arslan, "Elbette hepsi önemli. Fakat bizim sektörümüz için birkaç tanesinin diğerlerin daha önemli olduğunu biliyoruz. Birincisi tersane sayısı 79'a çıkarıldı. İnşa kapasitelerimizin artırılması önemli. Tersanelerimizin veya tersaneciliğimizin Tuzla sıkışmışlığından kurtulup Yalova'da ve başka yerlerde tersanecilik yapılıyor olması önemli." diye konuştu.

Ardından T.C Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Nitelikli bilgiyi ürüne dönüştürecek bilim adamlarına sahip olunamadan tam bağımsız olunamaz. Türkiye gerçekten çok büyük mesafe katetti. Dört bir tarafımızdaki ateş çemberine rağmen Türkiye 9 aylık dönemde 7.6 büyüdü." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Başbakan Yıldırım'ın gelini İlknur Yıldırım'a "Meslekte 40. Yıl Ödülü" verildi.

Meslekte 50. ve 40. yılını dolduran üyeler plaketlerini Arslan, Yılmaz ve Bostancı’nın elinden aldı. Ardından meslekte 25. yıllarını dolduran üyelere, "Gemi Mühendisliği Haftası 17" etkinliklerine sponsor olan firmalara plaketleri taktim edildi.

Plaket töreni sonrasında, gelenekselleşen piyango çekilişi yapılarak, kazananlara hediyeleri verildi.

tmmob-gmonun-63.-kurulus-yildonumu-kutlandi_1-001.jpgtmmob-gmonun-63.-kurulus-yildonumu-kutlandi_2-001.jpgtmmob-gmonun-63.-kurulus-yildonumu-kutlandi_3-001.jpgtmmob-gmonun-63.-kurulus-yildonumu-kutlandi_4.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim