• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

TMMOB GMO 46. Olağan Genel Kurulu yapıldı

TMMOB GMO 46. Olağan Genel Kurulu yapıldı
TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 46. Genel Kurul ve Seçimleri dün gerçekleştirildi.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 46. Genel Kurul ve Seçimleri 25 Mart Pazar günü, 668 üyenin oy kullanması ile gerçekleştirildi.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası'nın 46. Genel Kurulu Toplantısı, 24 Mart 2018 tarihinde Piri Reis Üniversitesi  hazırlık kampüsünde  düzenlendi. Toplantıda, Oda Yönetim, Denetleme Ve Onur Kurulu Asil ve Yedek Üye Adayları, TMMOB Organları ve TMMOB Genel Kurulu Delege Adayları ve Türk Loydu Vakfı Genel Kurulu Delege Adayları belirlendi.

Genel kurula Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ve sektörden birçok isim katıldı. 

Piri Reis Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Nurhan Kahyaoğlu’nun oy birliği ile Divan Başkanı olarak seçilmesiyle başlayan toplantıda, kürsüde ilk olarak söz alan isim TMMOB GMO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı oldu. Salih Bostancı, 45. Dönem faaliyet raporlarını katılımcılara sundu. GMO İzmir Şube Başkanı Çağdaş Sevinç, GMO Antalya Şube Başkanı Ahmet Ünver ve GMO Yalova Şube Başkanı Melike Kul da faaliyet raporlarını katılımcılara aktardı.

Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nın önemini belirterek; ’Türk Loydu, Gemi Mühendisleri Odası için kuruldu’ dedi. Türk Loydu’nun faaliyetlerinden söz eden Melikoğlu, gemi mühendislerinin etkinlik alanlarının artırılmasını gerektiğine değindi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ise, yaptığı konuşmada gemi mühendisliğinin her alana mühendis yetiştirebilen bir alan olduğunu vurguladı. Kalkavan sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘Gemi mühendisliği her alana hitap ediyor, müsteşar ve bakan olabilme imkanı dahi sunuyor. Bu mesleği cazip hale getirmeliyiz. Kalifiye eleman yetiştirebilmek için, bu insanların bezginliğini kaldırmalıyız.’

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, gemi mühendisliğinin itibarlı ve nitelikli bir meslek olduğunu belirterek; ‘Değişimin 46. Dönem için yeni bir yol olması gerektiğini düşünüyorum. Çalışma kısmında birbirimize motivasyon oluşturmalıyız. GMO’nun mesleğimiz ve Türkiye için daha sürdürülebilir bir sürece hizmet etmesini temenni ediyorum’ dedi.

Konuşmaların ardından, adayların belirlenmesine geçildi. TMMOB Gemi Mühendisleri Oda Yönetimi'ne 7 asil, 7 yedek üye seçilirken, Denetleme ve Onur Kurulu için 5 asil 5 yedek olmak üzere 10 aday, Türk Loydu Vakfı Genel Kurulu için ise 19 Delege adayı belirlendi.

25 Mart 2018 Pazar günü Piri Reis İlköğretim okulunda gerçekleşen seçimle TMMOB Gemi Mühendisleri Odası'nda yeni dönem başlamış oldu.

Kesinleşmemiş ilk seçim sonuçlarına göre GMO üye sayısı 3277, oy kullananlar 668 “Bi’şey Yapmalı!” sloganı ile yola çıkan Salih Bostancı ve ekibi Oda üyelerinin büyük çoğunluğunun desteği alarak güven tazelemiş oldu. Listeye katılımcı grubunda 1 aday girebildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim