• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 16 °C

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 8. Öğrenci Çalıştayı gerçekleştirildi

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 8. Öğrenci Çalıştayı gerçekleştirildi
TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu tarafından düzenlenen 8. Öğrenci Çalıştayı, pandemi nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

8. Öğrenci Çalıştayı, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Bandırma  17 Eylül Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri ve Gemi ve Deniz Teknolojisi bölümümlerinden 120 öğrencinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Çalıştay, Gemi Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu Başkanı İsmail Yaşar’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Yaşar, konuşmasında “Vakalarda oluşabilecek bir azalma ile yüz yüze bir çalıştay yapabilme umudu bizi 2020 yılında yapılması gereken Çalıştayı 20 Mart 2021 tarihinde düzenlemeye itti. Fiziki olarak bir araya gelemesek de dijital ortamın avantajları da yok sayılamaz, bu sayede daha çok katılımcıya ulaşma ve normal şartlarda mesafelerden dolayı erişemeyeceğimiz konuşmacılarla buluşma fırsatına sahip olduk.” diyerek bu organizasyonun gerçekleşmesinde öncü olan Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu’na teşekkürlerini iletti.

Ardından sözü Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı’ya bıraktı.

Bostancı, çalıştayın önemini vurgulayarak sektör için önemli bir yere sahip olduğunu ve ülkemizin gelişiminde katkıda bulunduğunu ifade etti.

Bostancı, öğrenim hayatındaki bu tür etkinliklerin meslek hayatındaki önemini anlatarak çalıştayın verimli geçmesini diledi

Etkinlikte öğrenciler; Örgütlenme Atölyesi, Eğitim Atölyesi, Savunma Sanayi Atölyesi, Dijitalleşme/inovasyon Atölyesi, Türk Gemi İnşa Sanayi Atölyesi, Dizayn ve Açık Deniz Yapıları Atölyesi başlıkları ile oluşan atölyelere geçerek kendilerine verilen başlıklarda fikir alışverişi yaparak yeni fikir ve proje önerilerini sundular. Atölye başkanları, sunulan yeni fikir ve projeleri daha sonrasında çalıştay raporunu oluşturmak üzere not ettiler.

Ardından Seft Mühendislik Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Semih Zorlu’nun “Askeri Gemiler” konulu semineri ve  STM A.Ş.’den Lider Mühendis Baycan Toptaş ve Kıdemli Denizaltı Dizayn Mühendisi Özgür Ata, “Denizaltılar, Denizaltıların Tarihçesi ve Türkiye’de Denizaltı Tasarım/İmalat Faaliyetleri” konulu semineri ile devam etti.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu tarafından düzenlenen 8. Öğrenci Çalıştayı, 2. gün programı Atölye çalışmaları ile başladı.

Ardından,Dry Docks World Construction Deparment Manager Sayın Alper Dilci, “Tersane İşleyişi” konulu semineri, Damen Yachting Clissingen Teknik Uzman Sayın Ömer Faruk Kaya “Gemilerde Ana Makine Seçim Süreci” konulu semineri ve STM A.Ş.’den Uzman Makine Dizayn ve Donatım Mühendisi Sayın Kaan Aktay “Makine Montaj ve Alignment” konulu semineri ile devam etti.

Programa atölye çalışmaları ile devam edildi.

gmo_1-011.jpggmo_2-010.jpggmo_3-008.jpggmo_4-005.jpggmo_5-004.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim