• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, 64. kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutladı

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, 64. kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutladı
TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, 64. kuruluş yıldönümünü düzenlediği muhteşem bir geceyle kutladı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın da katıldığı gecede denizcilik sektörü bir araya geldi.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nın 64. kuruluş yıldönümü kutlama yemeğinde TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve 65. Hükümetin UDH Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın katılımıyla denizcilik sektörü bir araya geldi.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası bu yıl 10’uncusunu düzenlediği Gemi Mühendisliği Haftası’18 etkinliklerinin içerisinde 64. kuruluş yıl dönümünü Titanic Businness Otel’de kutladı.

Geceye, TBMM Başkanı ve GMO Üyesi Binali Yıldırım, 65. Hükümetin UDH Bakanı ve Kars Milletvekili, GMO Üyesi Ahmet Arslan, UDHB eski müsteşar yardımcısı GMO Üyesi Ahmet Selçuk Sert,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü ve GMO üyesi Salim Özpak, UDHB eski müşteşar Suat Hayri Aka, İstanbul Tersanesi Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin, HEAŞ Genel Müdürü Hasan Naipoğlu, Piri Reis Üniversitesi Rektörü ve GMO üyesi Prof. Dr. Oral Erdoğan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı aşaran Bayrak, Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı ve GMO üyesi Ş. Fazıl Uzun, TMMOB GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu’un yanı sıra müsteşar yardımcıları, dekanlar, sektörün ileri gelenleri, üyeler ve aileleri katıldı.

untitled-45-011.jpg

Gece, GMO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı’nın açılış konuşması ile başladı. Bostancı, TBMM Başkanı ve GMO Üyesi Binali Yıldırım ve 65. Hükümetin UDH Bakanı ve Kars Milletvekili, GMO Üyesi Ahmet Arslan’a ve sektör temsilcilerine teşriflerinden dolayı teşekkür ederek meslek odalarının siyasi girdabın karanlığından kurtulup kuruluş amacı doğrultusunda yalnızca bilimi ve teknolojiyi rehber edinip ülkesinin ve mesleğinin gelişimine hizmet etmesi gerektiğini vurguladı.

Bostancı, üniversite ve sanayi arasındaki köprüyü kurabilecek olan tek yapının meslek odaları olduğunu ifade etti. Konuşmasında sektörün bugününü değerlendirip, geleceğe yönelik atılması gereken adımlar konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Ardından geceye sponsor olarak destek olan tüm kurum ve kuruluşlara ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

65. Hükümetin UDH Bakanı ve Kars Milletvekili Sayın Ahmet Arslan,  GMO gecesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek sözü TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a bıraktı. Ardından Sayın Bostancı, Arslan’a Gemi Mühendisleri Odası’nın 64. yıl dönümü anısına hediye takdim etti.

untitled-27-026.jpg

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, konuşmasında Türk Loydu'nun IMO'da gösterdiği başarıdan dolayı onur duyduğunu ifade ederek Türk Loydu'ndan övgü ile bahsetti.

TBMM Başkanı Yıldırım, ayrıca Türk Loydu'nun IACS üyesi olmayan klaslar içerisinde kuralları IMO tarafından onaylanan tek klas kuruluşu olduğunu ve bunun Türk Loydu'nun gelişmesi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

untitled-44-009.jpg

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Tersanelerin sayısının artmasıyla da 600 bin tonluk bir kapasitemiz vardı, yıllık 4,5 milyon ton kurulu kapasiteye geldik, çalışan sayısı 30 bin civarında. Sektöre, yan sanayiye hizmet verenleri de kattığımızda 120 bine, aileleriyle birlikte 500 bine yaklaşan bir nüfus, gemi inşa sektöründe ve yan sanayisinde geçimini sağlıyor” dedi.

TBMM Başkanı Yıldırım, küresel krizden gemi inşa sektörünün dünya çapında etkilendiğini, yavaş yavaş gemi inşada bir hareketliliğin başladığını, tekrar piyasanın yükseldiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Bostancı, TBMM Başkanı Sayın Yıldırım’a kendi el yazısıyla yaptığı üyelik başvuru formunu hediye etti.

untitled-41-019.jpg

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, yaptığı konuşmada gemi mühendislerinin 64 yıl önce Gemi Mühendisleri Odası'nın kurmalarından yalnızca 8 yıl gibi kısa bir süre sonra Türk Loydu'nu da kurmalarının Türk gemi inşa ve denizcilik sektörleri için önemimden bahsederek Türk Loydu'nun kurallarının IMO'nun Amaç Esaslı Standartları (Goal Based Standartları) uyarınca onaylanmasının Türkiye ve Türk Loydu için gurur sebebi olduğunu söyledi.

Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu, Gemi Mühendisleri Odası'nın 64. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Türkiye'nin ilk mühendislik odası olan Gemi Mühendisleri Odası'nın bir üyesi olmaktan gurur duyduğunu ve Gemi Mühendisleri Odası tarafından kurulan Türk Loydu'nun kurallarının IMO tarafından onaylanmasının Türk Loydu ve Türk denizcilik sektörü açısından oldukça önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

untitled-43-011.jpg

Bu başarının Türk Loydu'nun IACS üyeliği mücadelesinde çok kritik bir adım olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen Melikoğlu, artık IMO nezdinde onaylı bir klas kuruluş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını, Türk Loydu'nu kuran gemi mühendislerine her zaman şükran borçlu olduklarını ve her geçen yıl daha da büyüyen gemi mühendisleri ailesi olarak birlik içerisinde nice yıllara ulaşmayı dilediğini söyledi.

Oda gecesinde meslekte 60., 50., 40. ve 25. yılını dolduran üyelere ve “Gemi Mühendisliği Haftası’18” etkinliklerine sponsor olan firmalara plaketleri verildi.

Plaket töreni sonrasında gelenekselleşen piyango çekilişi yapılarak kazananlara hediyeleri verildi.

untitled-22-030.jpg

untitled-23-028.jpg

 

untitled-42-016.jpg

untitled-24-034.jpguntitled-25-033.jpguntitled-26-027.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim