• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 10 °C

Tirebolu Limanı mahkemeye taşınıyor

Tirebolu Limanı mahkemeye taşınıyor
TİRDEF, Tirebolu balıkçı barınağının bir bölümünün limana çevrilmesi projesine karşı çıkmış ve itiraz dilekçelerini valilik kanalı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına göndermişti.

Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) Tirebolu balıkçı barınağının bir bölümünün limana çevrilmesi projesine karşı çıkmış ve itiraz dilekçelerini valilik kanalı ile Çevre ve Şehircilik bakanlığına göndermişti.

TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç geçen zaman süre zarfında itiraz dilekçelerine herhangi bir cevap verilmediğini süre anlamında mahkeme açma haklarını kaybetmemek adına dün (17.06.2013 Pazartesi itibariyle) Ordu idare mahkemesine TİRDEF olarak dava açacaklarını belirtti.
 
TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç şöyle konuştu: Biz baştan beri bu projenin yanlış olduğunu söyledik.Yatırımlara karşı asla çıkmadığımızı ifade ettik.Yapılacak yatırımların en önemli değerlerimizin kaybolmamasına fırsat vermemesi gerektiğini söyledik.Tirebolu balıkçı barınağının bir bölümünün limana çevrilmesi projesine aynen benzeyen 3 çalışmayı inceledik. Bu 3 yerde de mahkeme süreçleri yaşanmış ve idare mahkemeleri yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.Bu 3 yerler şuralardır; Marmaris, Güllük ve İğneada liman köydür. Bu yerlerden İğneada liman köy aynen Tirebolu gibi kömür ve taş taşınması bağlamında ağırlıklı olarak düşünülmüştür.Burada davayı Su ürünleri kooperatifi açmıştır ve mahkemeyi kazanmışlardır. Ellerimizde bilirkişi raporları mevcuttur. Marmariste ise davayı belediye açmıştır. Biz TİRDEF olarak dosyamızı hazırladık ve davamızı bugün (dün) açıyoruz.Burası bir hukuk devleti süreci hepberaber izleyeceğiz.

Kaynak: Yeni Tirebolu

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
HIZIR
18 Haziran 2013 Salı 18:35
NEDİR BU YA ...
KIYI BALIKÇILIĞI YAPAN,EVİNE EKMEK GETİREN,EMEKLİ ALMIŞ BİR SANDAL AMATÖR BALIKÇILIK YAPACAKLAR KARDEŞLERİMİZE YAPILANLAR..KİMİ YOK ETMEYE ÇALIŞILIYOR..KÜÇÜK ESNAFI KARADA YOK ETTİNİZ AVM OLDU..MAHALLE BAKKALRIMIZ NİÇİN YOK ETTİNİZ..ŞİMDİ DE,EMEKLİ OLMUŞ,DEDESİNDEN BABASINDAN KALAN SANDAL KIYI BALIKÇI ESNAFINI YOK ETMEYE ÇALIŞILMAKTA.NEDEN YAA..GÜNAH..ADIM BAŞI LİMAN OLURMU..LİMAN BAŞKANI YOK,GÜMRÜĞÜ YOK,ÇIKIŞ KAPISI POLİS YOK..GİRESUN LİMANI BOM BOŞ..ORDU LİMANI BOM BOŞ..ÜNYE LİMANI BOM BOŞ,FATSA LİMANI KAPATTINIZ.DURDURUN ARTIK KÜÇÜK ESNAFIN KIYILMASINI..KİM NE ELDE ETMEK İSTİYOR..BİR KARIŞ DENİZİMİZİ DOLDURDUNU BÜYÜK BALIKÇI GEMİLERİ..NE OLDU..DENİZLERİN DİPLERİNİ KAZIDILAR..OKSİJENSİZ BIRAKTINIZ..KIYI BALIKÇILIĞI YAPAN KÜÇÜÇÜK BALIKÇILARI KORUYUN....
81.214.71.174
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim