• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Timur Bozca, Cauta Projesi ile büyük ödülün sahibi oldu

Timur Bozca, Cauta Projesi ile büyük ödülün sahibi oldu
55 metrelik yelkenli süperyat projesinin ismi Cauta. Daha önce benzeri görülmemiş özel bir tasarım olan Cauta, yüksek performans kimliğinde fütüristik ve bir okadar dinamik bir konsept.

Oceanco sponsorluğunda yapılan Yılın Genç Tasarımcısı ödüllerinde Antalyalı tasarımcı Timur Bozca'nın Cauta projesi birinciliğe layık görüldü. 10 Mart 2015 Türk tasarımcı büyük ödülü aldı

Oceanco sponsorluğunda yapılan Yılın Genç Tasarımcısı ödülleri bu sene de rekor sayıda yat tasarımcılarının katılımıyla gerçekleşti. Yarışmaya katılan 34 kişi ve ekibin gönderdiği tasarımlar standartların son derece üzerindeydi. Ödül heyecanına damga vuran isim ise Antalyalı tasarımcı Timur Bozca oldu. Bozca, Cauta projesiyle büyük ödülün sahibi oldu.

Jüri, Bozca'nın DynaRig yelken planı tasarımı hakkında 'yetkin, ileriye dönük görünümlü, çarpıcı, başarılı yaratılmış bir yat dış tasarımı' ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATIYOR

Çalışmalarını yurt dışında sürdüren bir Türk tasarımcı olan Timur Bozca, üniversite hazırlığını 'Sanat ve Dizayn' dalında İngiltere'de bulunan Coventry Üniversitesi'nde yaptı. Daha sonrasında aynı üniversitede 'MDES Araç Tasarımı' üzerine yüksek lisansını da gerçekleştirdi. İtalya'da Timur Bozca Design adında bir şirketi bulunan, otomobil ve yat sektöründe dünya çapında işlere imza atan Bozca, geçtiğimiz sene de konsept bir spor otomobil tasarlamıştı.

55 metrelik yelkenli süperyat projesinin ismi Cauta. Daha önce benzeri görülmemiş özel bir tasarım olan Cauta, yüksek performans kimliğinde fütüristik ve bir okadar dinamik bir konsept. 
Yatvitrinin haberine göre yelkenli süperyat Cauta, karbon fiber gövdesi ve üst yapısı sayesinde hafif ağırlığı ile yüksek performanslı bir tasarım. ‘Elite Supernove Silver’ gümüş rengi ve yenilikçi çizgileri, lüks ve teknolojinin adeta dışa vurumu.Timur Bozca'nın, transatlantik kapasitede tasarladığı yat, yüksek hızlı seyir boyunca konfor ve lüks yaşamdan hiçbir şekilde ödün vermiyor. ‘Dynarig’ isimli devrim yaratan arma yapısında bağımsız rotasyon yapan çift direk bulunuyor. Direklerdeki 10 adet yelken tek bir kişi tarafından trim ediliyor.

Optimum aerodinami ve hidrodinami amacında her bir detayının mühendislik ürünü olduğu süperyat Cauta, yuvarlak ve keskin çizgilerin görsel olarak da bir başarısı şeklinde inceleniyor. 

Üzeri kapalı ana güvertesi, yüksek küpeşte tasarımı, konfor ve güvenliği üst seviyede tutuyor. Yelkenli süperyatın iç mekanındaki geniş yaşam alanının yanı sıra, dış mekanında da güvenli ve son derece ferah yaşam alanları mevcut. Kokpitin kıç tarafı isteğe göre anında yüzme havuzuna dönüşebiliyor. 
Yelkenli süperyat Cauta’nın iç mekanında zengin ve modern atmosfer, OLED aydınlatma sistemleriyle sağlanıyor. Kabinlerde ve dış alanlarda dinamik ve modern görünüm firesiz şekilde yayılmış durumda. Yelkenli süperyat Cauta'da 10 kişilik misafir konaklama kapasitesi mevcut. Konaklayabilen personel kapasitesi ise 8 kişi. Tekne sahibi kamarası gövdenin kıç tarafında tam genişlikte tasarlanmış. Hem tekne sahibi hem misafir kamaraları alışılmışın dışında, muazzam dış manzara ve su altı manzarasına sahip olacak şekilde tasarlanmış. 

Yelkenli süperyat Cauta’nın üç adet C12.9 Caterpillar makineleri, minimum titreşim ve ses ile konforu üst seviyede tutan diğer unsurlar oluyor.

timur.jpg

timur_bozca.jpg

timur2.jpg

timur6.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim