• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 21 °C

Tersane İstanbul Projesi için geri sayım başladı

Tersane İstanbul Projesi için geri sayım başladı
Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, aktardığı bilgilere göre projenin Türkiye üzerindeki kazanımlarının büyük olduğu söylendi. Beyoğlu’nda başlatılan bir İstanbul projesi olarak karşımıza çıkan Tersane İstanbul, tüm Türkiye’de önemini hissettirecek.

Geçtiğimiz 23 Şubat tarihinde temelinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldığı Tersane İstanbul Projesi; 250 bin metrekarelik alan üzerindeki inşasına devam ediliyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, aktardığı bilgilere göre projenin Türkiye üzerindeki kazanımlarının büyük olduğu söylendi. Beyoğlu’nda başlatılan bir İstanbul projesi olarak karşımıza çıkan Tersane İstanbul, tüm Türkiye’de önemini hissettirecek.

Projenin başlangıcından beri her aşamasını yakından takip ettiğini söyleyen Yıldız, yeniden hizmete açılması için gün sayılan alanın yerli ve yabancı turistlerin çekim merkezi haline dönüşeceğini aktardı. İlgili projenin tamamlanmasıyla birlikte Beyoğlu halkı rahatlıkla sahil üzerinde gezinti yapabilecek ve binlerce genç için iş fırsatları açılacaktır.

İlk hedef tarihi dokunun korunması olarak belirlendi
Bölge üzerinde gerçekleştirilen çalışmaların ilk olarak tarihi binalara ilişkin restorasyon olarak ortaya çıktığını aktaran Haydar Ali Yıldız; çevreye yerleştirilen modern yapılarla birlikte Türkiye’nin ve İstanbul’un turistik bölge olması açısından bu projenin büyük bir arz yakaladığını belirtti. Tersane İstanbul, halkın tam olarak arzu ettiği gibi denize ulaşma imkanını herkes için sunuyor. Haliç kenarında gerçekleştirilen büyük proje tıpkı bir İstanbul efsanesi haline gelmiş Taksim Meydanı gibi olacaktır. İstanbul ve çevresindeki vatandaşların alan içerisinde yeme-içme hizmetlerinden yarar sağlaması ve her türlü ihtiyaca cevap verecek olan açık pazarlardan alışverişini yapması mümkün kılınıyor. Çocukların neşeli seslerinin alan üzerinde yoğunluk kazanacağını aktaran Yıldız, insanların torunları ve aileleriyle deniz kenarında hoşça vakit geçirebileceğinden söz etti.

İşsiz gençlere yeni bir istihdam kapısı doğuyor
Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Tersane İstanbul Projesinin hem istihdamın hem de ülke ekonomisi adına büyük katkı yarattığından söz etti. Planlanan bitiş süresinin 2021’de olduğunu aktaran Yıldız, Türkiye turizminde önemli roller üstlenecek proje hakkında detaylar vermekten kaçınmadı. Turizme hizmet etmesi beklenen alan aynı zamanda bir kültür hizmeti haline dönüşecektir. İçerisinde 4 müze ile belli başlı otellerin bulunacağı alanda ayrıca kütüphane ve dükkân tarzında yeme-içme hizmeti veren mekanlara ağırlık kazandırılacak. Alışveriş mekanlarının öne çıktığı Haliç kenarında denize nazır gerçekleştirilen proje, şimdiden turistlerin yeni gözdesi olmaya aday olarak görülüyor.

tersane_istanbul_buyuk.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim