• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 10 °C

Tersane işçileri, ilk tecrübelerini uygulamalı eğitim istasyonlarında kazanıyor

Tersane işçileri, ilk tecrübelerini uygulamalı eğitim istasyonlarında kazanıyor
Ölümlü ve yaralamalı iş kazalarının en çok yaşandığı iş kollarının başında gelen denizcilik sektöründe hizmet veren Tuzla'daki Kaptanoğlu-Desan Tersanesi, bu tür kazaların önüne geçmek için işbaşı öncesi uygulamalı eğitim merkezi kurdu.

Tuzla'daki Kaptanoğlu-Desan Tersanesi, eğitim salonunun kapılarını basın mensuplarına açtı. Eğitim salonunda, görsel materyallerle desteklenmiş teorik iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri uygulamalı olarak veriliyor. Çalışanlar yüksek riskli çalışma sahasına girmeden önce teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitim salonuna geçiyor.

Tersane sahasının birebir taşındığı eğitim salonunda, gemi ve yüzer havuzun yanı sıra kapalı saha ve işçilerin atölyelerde çalışırken kullanacakları tüm ekipmanları yer alıyor. Tersane işçileri, işbaşı yapmadan önce çalışacakları alanı, aletleri tanıyor, kazaların tekrarlanmaması için deneyim sahibi oluyor. Tersanede kullanılan tüm araç, gereç ve ekipmanların kullanılabilmesine olanak sağlayan uygulamalı eğitim salonu, 10 üniteden oluşuyor.

Çalışanlar bu istasyonlarda işe ve ortama uygun donanımları, malzeme ve ekipmanların depolanmasını, kimyasal maddelerin verdiği zararları, basınçlı sistemlerde çalışırken alınması gereken önlemleri, elektrikle, kapalı alanda ve yüksek platformlarda korunma tedbirlerini ve teleskopik sepetin nasıl kullanılacağını öğreniyor.

Halihazırda tersanede çalışan işçilerin ise yılda 1 kez bu eğitimlere katılarak güncel iş sağlığı ve iş güvenliği uygulamalarını pekiştirmesi planlanıyor.

"UYGULAMALI EĞİTİM UZUN ZAMANDAN BERİ PLANLADIĞIMIZ BİR ŞEYDİ"

Kaptanoğlu-Desan Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Bahadır Demirağ, bölgedeki en eski tersanelerden biri olduklarını ve hem gemi inşa hem bakım-onarım hem de askeri gemi projelerde görev aldıklarını söyledi.

Ağır bir iş olan tersane sektöründe çalışmalarının en önemli parçasının iş güvenliği olduğuna dikkati çeken Demirağ, şöyle konuştu:

"İş güvenliğindeki amaç, olası kazaları olmadan engellemeye çalışmak. Bunun için de gerekli eğitimleri işe başlamadan önce çalışanlarımıza mümkün mertebe doğru bir şekilde vererek işe başladıktan sonra da bu kazalara sebebiyet vermeyecek şekilde çalışmalarını temin etmek. En büyük hedefimiz bu. Uygulamalı eğitim uzun zamandan beri planladığımız bir şeydi."

Tersanenin Genel Denetim ve Destek Birimleri Müdürü, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Fatih Çimen, iş güvenliğine büyük önem verdiklerini ve çalışanlarının sağlığını korumayı hedeflediklerini anlattı. Çimen, uygulamalı eğitim ile işçilerin daha nitelikli ve bilinçli olarak sahada çalışacaklarını belirtti.

Uygulamalı eğitime katılan işçilerin olumlu görüş bildirdiğini ifade eden Çimen, sektörle ilgili hem kamu hem de özel kuruluşlardan da aynı dönüşleri aldıklarını aktardı.

tersane-egitim-1.jpgtersane-egitim-2.jpgtersane-egitim-3.jpgtersane-egitim-4.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim