• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

Tekne turları İstanbul turizmine ivme katıyor

Tekne turları İstanbul turizmine ivme katıyor
Dentur Avrasya’ya bağlı Kaptan Nazmi Alev, 49 metre uzunluğuna sahip İstanbul’daki nadir lüks teknelerden birisi. İstanbul’da ‘Türk Geceleri’ şovlarına ev sahipliği yapıyor.

Deniz yolu ile taşıma hizmeti veren Dentur Avrasya’ya bağlı Pereme Tur’un düzenlediği ‘Türk Geceleri’ni ve lüks segmentte hizmet veren gemilerini anlatan Organizasyon Müdürü Meryem Yıldız, 2018 sezonunu ve sektör içerisinde yaşadıkları sorunları paylaştı.

TravelShop Turkey tarafından İstanbul’a getirilen Hintli grubun üçüncü günündeki etkinliğinde bir araya geldiğimiz Meryem Yıldız, Kaptan Nazmi Alev Teknesi’ni 49 metre uzunluğa sahip İstanbul’daki nadir lüks teknelerden birisi olarak tanımlıyor.

Turizm alanında her gece faaliyetler gerçekleştirdiklerini dile getiren Yıldız, İstanbul’da en kapsamlı Türk gecesini bu teknede yaptıklarını ve Arap, Bulgar, İranlı, Çinli, Koreli, Hintli, Rus, Pakistanlı turistlere yönelik turlar gerçekleştirdiklerini aktararak bize şu bilgileri veriyor:

“Pereme Tur markası adı altında Dentur, bu işi üç yıldır gerçekleştiriyor. Son dönemlerde sektörün daha da canlanmasıyla Kabataş’ta sayısı 15’e kadar yükselen teknelerimizle turistleri 365 gün boyunca eğlendiriyoruz. Arap müşteriler gelince buraya gelen Suriyeliler ayrı tekne tutarak Arap geceleri yapmaya başladılar. Biz ‘Türk Gecesi’, onlar ‘Arap Gecesi’ bazı teknelerde ‘İran Gecesi’ yapıyor. Onlar bu işi tekne kiralayıp işleterek yapıyorlar. Biz ise Dentur Avrasya’ya bağlı kurumsal bir işletme olarak bu işi gerçekleştiriyoruz.

DİĞER TEKNELERE GÖRE AVRUPA TEKNESİ

Biz diğer teknelere göre Avrupa teknesi olarak kalıyoruz. Geçen sene sezon ortalamamız günlük 400-450 kişi olarak kayıtlara yansımıştı. Kısacası her gün tam dolulukla çıkıyorduk. Bu sene de aynı yoğunluk fazlasıyla devam ediyor. 2016 yılı hem Türk turizminin hem de bizim dip yaptığı bir dönemdi. Mali birikimi olmayanlar teknelerini kapatmak durumunda kaldı. Hepimiz için 2016, zor bir yıldı diyebilirim. Ancak bunu geride bıraktık şu anda işler çok iyi gidiyor.

DENİZDE HAKSIZ REKABET

Tekne sayıları sezondayken çoğalıyor. Biz 365 gün boyunca hizmet veriyoruz ancak bazı tekneler 90 gün hizmet verip gidiyorlar. Fiyatları düşürüyorlar. Bizim verdiğimiz fiyatı tamamen dibe çekerek iş yapıyorlar. Bu da haksız rekabete giriyor. Otel müşterilerini alıyoruz. Yani bir otel resepsiyonları bir de acenteciler ile çalışıyoruz. Öte yandan incoming olarak gelen misafirlerimiz de var. İstanbul’daki Rus pazarı bizde. Gelen her Rus bu tekneye uğrar.

HİNTLİ TURİSTLERE ‘TÜRK GECELERİ’ PROGRAMI

TravelShop Turkey tarafından İstanbul’a getirilen Hintli grubun üçüncü günü için ‘Türk Geceleri’ programımızı hazırladık. Gündüzleri onları Adalara götürüyoruz. Teknede gün içerisinde kendi istedikleri menüleri veriyoruz. Akşamları ise Türk şovlarını izliyorlar. Teknemiz sabah 09.00’da Kabataş’tan kalkıyor. Hintli gruplar daha sonra Adalarda fayton turuna katılıyor. Sonrasında tekneye gelerek geri dönüş yolunda açık büfe servisimizle günü tamamlıyoruz.Organizasyonu yürüten yetkililer bu dev etkinlik öncesinde teknelerimize gelerek keşif yaptılar. Memnun kalmaları sonucunda organizasyonu biz almış olduk. Hintli turistler de hizmetimizden oldukça memnun. Tercihlerine göre ya Türk yemekleri ya da Hint yemekleri sunuyoruz. Onlara özel 10 adet şov hazırladık.

"Hintli turistlere özel defile"

İstanbul’daki tur programlarına Sultanahmet’te başlayan Hintli turistlerin ikinci durağı; deri sektöründe Türkiye’nin önde gelen firmalarından biri olan Punto Leather & Fur oldu. Hint pazarı için özel bir koleksiyon hazırlayan Punto Deri, Hintli kafile için bir defile organize etti. İstanbul’da ağırlanan Hintli grup, Punto Deri tarafından kendilerine özel olarak hazırlanan defileye katıldı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim