• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 17 °C

Tekirdağ'ın mavi bayraklı plajları tatilcileri cezbediyor

Tekirdağ'ın mavi bayraklı plajları tatilcileri cezbediyor
İstanbul'a yakınlığıyla bilinen Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde 6 tane mavi bayraklı plaj bulunuyor. Deniz, kum, güneş üçlemesinin keyfini çıkarmak isteyen tatilcileri ağırlayan Şarköy turistleri cezbediyor

Doğal güzellikleri ve temiz deniz suyuyla dikkati çeken mavi bayraklı plajlara sahip Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi, yerli ve yabancı çok sayıda turistin tercihi oldu. Doğası, tarihi ve kültürel yapısının yanı sıra ekstrem sporlar ile kamp ve karavan turizmini sevenlerin ilgisini çeken Şarköy, temiz plajlarıyla da tatilcileri cezbediyor.

Şarköy'de bulunan 6 mavi bayraklı plaj, deniz, kum, güneş üçlemesinin keyfini çıkarmak isteyen tatilcileri ağırlıyor.

Yemyeşil ormanlarının yanı sıra ziyaretçilerine yamaç paraşütü ve ekoturizm imkanları da sunan Şarköy'de ziyaretçiler, doğayla iç içe zaman geçirme fırsatı buluyor.

"MAVİ BAYRAKLI PLAJLAR TATİLCİLER İÇİN ÖNCLİK OLUYOR"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Tekirdağ'ın mavi bayraklı plajlarının kent turizmine önemli katkısı olduğunu söyledi.

Şarköy ilçesindeki plajların her yıl çok sayıda tatilciyi bölgeye çektiğini belirten Hacıoğlu, "Yaz aylarında ilçenin nüfusu 3'e, 4'e katlanıyor. Aranan turizm özelliklerinin Şarköy'de bütünleştiğini görmek mümkün. Mavi bayraklı plajlar tatilciler için öncelik oluyor. Mavi bayraklı plaj demek, cankurtaranı var demek, temizliği yapılan, güzel hizmet sunulan, denizin temiz olması demek. Zaten bütün bu özellikleri bir arada bulundurduğu için plajlar mavi bayrak alıyor" dedi.

Şarköy Yöresi Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Cüneyt Keresteci de yeşil ve mavinin buluştuğu Şarköy ilçesinin tatilcilerin gözde yerlerinden olduğunu ifade etti.

Plajlarda tatilcilere iyi hizmet verildiğini anlatan Keresteci, "Özellikle pandemi sürecinde insanların en çok tercih ettikleri yer arasında ilçemiz vardı. Doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen, sakinlik isteyen insanlar buraya geldi. Yeşil ve mavinin tadını çıkartmak isteyen herkesi ilçemize bekleriz" diye konuştu.

Tatilini Şarköy'de geçiren Cüneyt Camgöz de temizliği tescilli plajları dolayısıyla Şarköy'ü tercih ettiğini belirterek, "Buraya tatile geldiğim zaman denizin, yeşilin tadını doya doya çıkarıyorum. Ayrıca yamaç paraşütü ve rüzgar sörfü yapma imkanı da var. Herkese tatil için Şarköy'ü öneriyorum" ifadelerini kullandı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim