• BIST 11318.36
  • Altın 5944.605
  • Dolar 42.7267
  • Euro 50.2014
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 11 °C

Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim Santralleri özelleştirilecek

Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim Santralleri özelleştirilecek
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 2 ayrı Cumhurbaşkanı kararına göre, EÜAŞ'a ait Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim A ve B Santralleri ve santrallere ait araziler ile devletin tasarrufu altında bulunan deniz alanları özelleştirme kapsamına alındı.

Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ait Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim A ve B Santralleri ve santrallere ait araziler ile devletin tasarrufu altında bulunan deniz alanları özelleştirme kapsamına alındı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan 2 ayrı Cumhurbaşkanı kararına göre, her iki santral ve santrallere ait taşınmazlar varlık satış yöntemiyle, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan kara ve deniz alanları ise işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek.

2025’E KADAR TAMAMLANACAK

İlanlara göre, Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim A Santrali’ne ait Marmara Ereğlisi’nde toplam 21 arazi ve koordinatları belirli 15 deniz alanı, Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim B Santrali’ne ait 5 arazi ve koordinatları belirli 24 deniz alanı bulunuyor.

Her iki özelleştirme işlemi 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanacak.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim