• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 14 °C

TCG Yıldırım'ın tek kadın subayı, görevleri başarıyla yapıyor

TCG Yıldırım'ın tek kadın subayı, görevleri başarıyla yapıyor
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 'TCG Yıldırım' savaş gemisinde görevli tek kadın subay olan Fatma Üstteğmen, zorlu görevleri başarıyla gerçekleştiriyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 'TCG Yıldırım' savaş gemisinde görevli tek kadın subay olan Fatma Üstteğmen zorlu görevleri başarıyla gerçekleştiriyor. Fatma Üsteğmen, bahriyeli olmak isteyen kadınlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin göz bebeği olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gölcük Donanması bünyesinde bulunan TCG Yıldırım savaş gemisinde 'Üsteğmen' rütbesi ile görev yapan tek kadın subay Fatma Koçyiğit zorlu görevleri başarıyla icra ediyor. Savaş gemisinde Hava Savunma Harbi Subaylığı görevini yürüten Fatma Üsteğmen, herhangi bir savaş durumunda kilit görev üstleniyor. 5 yıl önce Deniz Harp Okulu'ndan mezun olan Fatma Üstteğmen yurtiçi ve yurtdışında bir çok zorlu görevlere bulundu. Askerliği ve denizciliği kendisine bir yaşam tarzı olarak benimsediğini söyleyen Fatma Üsteğmen, kadınların isterlerse her türlü zorlukla baş edebileceğini belirtti.

"Yurtiçi ve yurtdışında bir çok göreve katıldım"

2012 yılında Deniz Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra, TCG Gökçeada firkateynine silah elektronik yardımcı subayı olarak atandığını ifade eden Koçyiğit, "Daha sonra TCG Yıldırım firkateynine silah elektronik subayı olarak atandım. İki yıl silah elektronik subayı ve bölüm amirliği görevini yaptıktan sonra yine aynı gemiye hava savunma harbi subayı olarak atandım. İki yıldır da bu gemide hava savunma harbi subaylığı görevini yapıyorum. 5 yıldır bu görevi yapıyorum. Bu süre zarfından yurt içi ve yurt dışında bir çok görevlere katıldım" dedi.

"Askerliği ve denizciliği bir yaşam tarzı olarak görüyorum"

Göreve gittiklerinde, uzun süre ailesinden uzak kaldığı için onlara özlem duyduğunu söyleyen Koçyiğit, "Döndüğümüzde ise görevi icra etmenin verdiği gurur ile birlikte yaşanan tüm sıkıntılar unutuluyor. Denizde uzun süre seyahat etsek de personelin birbirine olumlu yaklaşması ve huzur içerisinde bir çalışma ortamı sayesinde hiçbir zorluk yaşamıyorum. Askerliği ve denizciliği bir yaşam tarzı olarak benimsediğimiz için, yaşadıklarımı zorluk olarak görmüyorum. Bu işe gönül verecek kadınların ve gençlerin bunu bir meslekten öte yaşam tarzı olarak görmeleri, zorluklar karşısında da yılmadan azimle yollarına devam etmelerini tavsiye ederim" diye konuştu.

Dünyanın en donanımlı savaş gemileri arasında yer alan 'TCG Yıldırım' en zorlu görevleri başarıyla tamamlamasıyla dikkat çekiyor. Geminin teknik donanımının yanı sıra, personelin de hem bilgili, hem azimli olması zorlu görevleri çok kolay hale getiriyor. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
cafer
18 Şubat 2018 Pazar 12:22
12:22
Bazı ticari gemi kaptanlarının (süvari) birlikte çalıştıkları bayan personellerine ağıza alınmayacak küfürlü ,onur kırıcı ve aşağılayıcı sözler söyledikleri duyumları vardır. Şirketlerin ve ilgililerin bilgilerine.
89.238.134.6
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim