• BIST 12374.26
  • Altın 6553.1
  • Dolar 49.1897
  • Euro 55.297
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 11 °C

TCG Yavuz, ‘Müze Gemi’ oldu!

TCG Yavuz, ‘Müze Gemi’ oldu!
Emekliye ayrılmasının ardından Müze Gemi statüsüne alınan TCG Yavuz’un açılışı TEKNOFEST Mavi Vatan'da gerçekleştirildi.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda düzenlenen TEKNOFEST Mavi Vatan’ın açılış törenine katıldı. Etkinlik kapsamında, emekliye ayrılmasının ardından müze gemi statüsüne alınan TCG Yavuz’un da açılışı gerçekleştirildi.

tcg-f540.jpg

Bakan Güler, alanda incelemelerde bulundu

TEKNOFEST Mavi Vatan’ın açılışına Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Kuvvet Komutanları ve Bakan Yardımcıları katıldı. Bakan Güler, beraberindeki heyetle birlikte TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile etkinlik alanını gezerek gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette, savunma sanayii, teknoloji ve denizcilik alanlarında gençlere yönelik çalışmalar da incelendi.

TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında düzenlenen programda, Türk Deniz Kuvvetleri’nde uzun yıllar görev yapan ve emekliye ayrılmasının ardından müze gemi statüsüne alınan TCG Yavuz’un açılışı da gerçekleştirildi. Bakanlar Yaşar Güler ve Osman Aşkın Bak ile beraberlerindeki heyet tarafından açılışı yapılan TCG Yavuz, böylece Türk denizcilik ve savunma sanayii tarihinin önemli unsurlarından biri olarak ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. TEKNOFEST Mavi Vatan, denizcilik, savunma teknolojileri ve insansız sistemler başta olmak üzere gençlerin teknoloji alanındaki çalışmalarını sergilemesine ve yeni nesil teknolojilerle buluşmasına imkan sağlıyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim