• BIST 10225.48
  • Altın 4334.381
  • Dolar 40.2225
  • Euro 46.9375
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 24 °C

Tarihi Haliç Tersanesi plato oluyor

Tarihi Haliç Tersanesi plato oluyor
İstanbul’da Haliç’teki yaklaşık 300 dönümlük tarihi Camialtı Tersanesi’nin dev bir sinema platosuna dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.

İstanbul’da Haliç’teki yaklaşık 300 dönümlük tarihi Camialtı Tersanesi’nin dev bir sinema platosuna dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün öncülük ettiği çalışmayı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü yürütüyor. İstanbul’u sinema merkezi haline getirmeyi amaçlayan bu öneri, Gül’ün bir süre önce Çankaya Köşkü’nde öğle yemeğinde ağırladığı sinemacılardan geldi.

Abdullah Gül’ün talimatıyla harekete geçen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Kültür Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ile görüşerek konuyu aktardı. Genel Müdürlük de uzun süredir kullanılmayan Camialtı Tersanesi’nin sinema platosu projesi için tahsisine ilişkin hazırlıklara başladı. 

www.DenizHaber.Net

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim