• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Tamer Dinçşahin Ekol Lojistik'te transfer oldu, Rusya'da şirket kuracak

Tamer Dinçşahin  Ekol Lojistik'te transfer oldu, Rusya'da şirket kuracak
Yatırımlarını hızla sürdüren ve ciroda 1.2 milyar TL'yi aşan Ekol Lojistik, yurtdışındaki 11. şirketini Rusya'da kuruyor. Bu bağlamda eski UND Başkanı Tamer Dinçşahin'i Ekol Dış Ticaret Genel Müdürü olarak transfer etti.

Global bir Türk lojistik markası yaratma hedefi doğrultusunda yatırımlarını hızla sürdüren ve ciroda 1.2 milyar TL'yi aşan Ekol Lojistik, yurtdışındaki 11. şirketini Rusya'da kuruyor. Aynı zamanda Türk ihracatçısının Rusya'ya daha hızlı ve sorunsuz ulaşmasını hedefleyen Ekol, bu pazarda büyük deneyimi bulunan eski UND Başkanı Tamer Dinçşahin'i Ekol Dış Ticaret Genel Müdürü olarak transfer etti. Ekol Lojistik bu yıl ikinci kez katıldığı Münih lojistik fuarında iki katlı standı ile yer aldı. Geçtiğimiz yıl ekim ayında Alman Lojistik Konfederasyonu- BVL tarafından düzenlenen Berlin 31. Uluslararası Tedarik Zinciri Konferansı'na katılan ilk Türk lojistik firması olan Ekol, Berlin'de olduğu gibi Münih'teki standında İstanbul Boğazı'ndaki gemi hareketini projeksiyonla duvara yansıttı. Türkiye'nin tanıtımına da katkı sağlamayı hedefleyen şirket, konuklarını Türk mutfağından lezzetlerle ağırladı. Ekol'ün standına ilgi yoğundu. Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, "Almanya'da düzenlenen bu iki fuara düzenli olarak katılmaya karar verdik. Ayrıca İspanya ve Kuzey Afrika'da düzenlenen iki fuara katılacağız" dedi. 

Türkiye'nin tanıtımını yapıyor 

Finansal anlamda fedakarlık yaparak büyük, iki katlı ve gösterişli bir satand hazırladıklarını belirten Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, "Amacımız sadece Ekol'ün marka bilinirliliğini artırmak değil, Türk lojistik sektörün tanıtımına da katkı sağlamak" dedi. Musul, "İki amacımız var. Gittikçe daha fazla ülkeye yayılan Ekol Lojistik'e o ülkelerden yeni katılan çalışanlarımızı ağırlayarak, onların Ekol'ü daha iyi tanımalarını ve bu gurura ortak olmalarını sağlamak amaçlarımızdan biri" dedi. Fuarda DÜNYA'nın sorularını yanıtlayan Musul, şirketin önemli bir yatırım planını açıkladı. Son olarak Polonya'daki yatırımı ile yurtdışındaki şirket sayısını 10'a çıkaran Ekol'ün yeni durağı ise Rusya olacak. Moskova'da şirket kurma hazırlığında olan Ekol, sadece taşıma yapmayacak, Rusya'ya taşıma yapan Türk ihracatçısına dış ticaretten, gümrüklemeye depolamadan dağıtıma komple hizmet sunacak. Şirket bu hedefi doğrultusunda Rusya pazarında deneyimli bir isim olan Tamer Dinçşahin'i Ekol'e transfer etti. Eski UND Başkanı olan Tamer Dinçşahin, son olarak Türkiye ve Rusya ülkeleri arasında devlet düzeyinde imzalanan protokollerle uygulamaya konan Basitleştirilmiş Gümrük Hattı'nın (BGH) tek yetkili firması Favor Trans'ta Genel Müdür olarak görev yapıyordu. Bu yetki Favor Trans'ta alınarak TİM'e verildi. Ekibi ile Ekol'e geçen Tamer Dinçşahin, Ekol Dış Ticaret Bölümü Genel Müdürü oldu. Ahmet Musul, bu ekibi bünyelerine katarak Türk ihracatçısına Rusya'ya yönelik faaliyetlerinde kaliteli ve hızlı bir hizmet vermek istediklerini vurguladı. Musul, "Bundan önce bu ekip işin bürokratik tarafında yer alıp, izinlerin alınması gümrük işlemlerinin yapılması gibi işlerle ilgileniyordu. Fiili hizmet tarafında yoktu. Biz Ekol olarak hem işin taşımasında hem orada depolanmasında ve dağıtılmasında arzu eden müşterilerin dış ticaretinin öncesinden fiili hizmetin bitimine kadar tüm süreci gerçekleştirecek altyapıyı kuruyoruz. Haziran ayında şirketimizi kurmuş olacağız" dedi. 

Rusya'ya Ro Ro başlayabilir 

Alternatif Ro Ro'yu yeniden yapılandırarak bağımsız bir şirkete dönüştüren ve geçtiğimiz ay filoya Fadiq ismi verilen 5'inci gemiyi katan Ekol Lojistik, Rusya'ya yönelik yeni bir Ro Ro hattının kurulmasına da sıcak bakıyor. Musul, "Bu pazarda belli bir hacim yaratabilirsek, o hacmin vermiş olduğu güvenle Rusya'ya Ro Ro hattını gündemimize alabiliriz, bu konuda farklı gelişmeler yapabiliriz" dedi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim