• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 13 °C

Tahir Sarıoğlu, DEFAV Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa etti

Tahir Sarıoğlu, DEFAV Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa etti
Yarın yapılacak olan İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) Olağan Genel Kurulu öncesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Sarıoğlu'nun istifası, gündeme bomba gibi düştü.

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı'nda (DEFAV) istifa depremi yaşanıyor.

Yarın saat 11.00'da Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi'nde yapılacak olan İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı Olağan Genel Kurulu'nda yeniden aday olan Tahir Sarıoğlu, Yönetim Kurulu listesinde anlaşmazlık ortaya çıkınca, Hem Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan, hemde İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı Üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi.

Deniz Haber Ajansı muhabirlerinin sorularına cevapsız bırakan Tahir Sarıoğlu, "Konuşmak istemediğini" belirtirken, Tahir Sarıoğlu'ndan önce DEFAV Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Bülend Temur'un, yarın yapılacak Olağan Genel Kurulda Başkanlığa yeniden aday olacağı öğrenildi.

YENİ YAPILANMA İSTİFA GETİRDİ

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, Türkiye Denizcilik Federasyonu'nda görev alan Cengiz Karabüber ve Bülend Temur'un DEFAV'ın çalışmalarına vakit ayıramamasından dolayı, yeni yönetimde görev almasının istenmediği,  bunun üzerine yönetim kurulunda İlker Meşe'ye karşı bir tepki oluştuğu öğrenildi. Yönetim Kurulu'nda bulunan bazı isimler Tahir Sarıoğlu'nun hazırlayacağı Yönetim Kurulu listesine İlker Meşe'yi istemedikleri belirterek, İlker Meşe'nin listede olması halinde ikinci bir listenin çıkacağı ifade edilmesi sonucu, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı Olağan Genel Kurulu öncesi Tahir Sarıoğlu'nun istifasını verdiği öğrenildi.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli'nin, DEFAV Yönetimine İlker Meşe'nin girmesini engellemek amacıyla çalışmalar yaptığı ve Genel Kurul'da Bülend Temur'un yönetim kurulu başkanlığına getirilmesi için üyeler nezdinde girişimde bulunduğu iddia edildi.

Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli; Deniz Haber Ajansı'na şunları söyledi; "Bu iddiaların hepsini reddediyorum. Onur ve haysiyeti olduğuna inandığım bu iddia sahiplerini, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) Olağan Genel Kurulu'na gelerek, bu tür ithamları açık bir yürekle söylemelerini bekliyorum. Tahir Sarıoğlu'nun istifasını Deniz Haber Ajansı'ndan öğrendim. Bu sektörde 45 yıldır bulunmama ve 35 yıllık sivil toplum örgütlerinde görev yapan biri olarak, Olağan Genel Kuruldan bir gün önce böyle bir istifa şekli görmedim" diye konuştu.

TEMUR VE SARIOĞLU ADAY OLMUŞTU

İki yıl önce yapılan İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) Olağan Genel Kurulu'nda Bülend Temur ve Tahir Sarıoğlu'nun listesi yarışmış, seçim sonucunda DEFAV Yönetim Kurulu'na; Tahir Sarıoğlu'nun listesinden Cengiz Karabüber, Baybora Yıldırım ve İlker Meşe girerken, Bülend Temur'un listesinden Yılmaz Onur ve Can Kıraç DEFAV Yönetim Kurulu'na seçilmişti.

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim